ΠΑΟΚ : Είναι πολλά τα λεφτά. Πάρα πολλά!

ΠΑΟΚ : Είναι πολλά τα λεφτά. Πάρα πολλά!

Πώς να αλλάξεις τη γνώμη σε έναν παίκτη που του δίνονται σχεδόν 30 εκ. ευρώ για 4,5 χρόνια;

Η υπόθεση της μεταγραφής του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ μοιάζει πλέον τελειωμένη. Εκτός αν κάνει ο Ιβάν Σαββίδης το θαύμα του στη συνάντηση που αναμένεται να έχει (Τρίτη 8/1) με τον Σέρβο.

Από τη στιγμή όμως που οι Άραβες πληρώνουν τη ρήτρα των 10 εκ. ευρώ που υπήρχε, πώς να αλλάξεις τη γνώμη σε έναν παίκτη που του δίνονται σχεδόν 30 εκ. ευρώ (μαζί με τα μπόνους) για 4,5 χρόνια;

Ρεαλιστικά, όσο και να έχει δεθεί κάποιος με την ομάδα (και ο Πρίγιοβιτς είναι δεδομένο ότι δέθηκε πολύ περισσότερο με τον ΠΑΟΚ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της καριέρας του) μοιάζει απίθανο να αρνηθεί μια τόσο μεγάλη οικονομική πρόταση.

Ναι, όλοι θέλουμε στις ομάδες μας παίκτες που να παίζουν για τη φανέλα, αλλά στην περίπτωση του Πρίγιοβιτς μιλάμε για πολλά λεφτά. Πάρα πολλά. Και ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να πλησιάσει καν τα 30 εκ. ευρώ σε 4,5 χρόνια που του δίνουν στη Σαουδική Αραβία.

Ίσως το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ο Σαββίδης τη δεδομένη χρονική στιγμή θα ήταν να ψήσει τον Πρίγιοβιτς να μείνει μέχρι τον Μάιο στον ΠΑΟΚ για να πάρει τον νταμπλ (για το οποίο υπάρχει δρόμος ακόμη…) και μετά να φύγει θριαμβευτής από την Ελλάδα έχοντας γράψει το όνομά του με τα πιο χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας.

Διότι με τους ρυθμούς που σκοράρει (και φέτος έχει βάλει γκολ σε κομβικά παιχνίδια και ντέρμπι) η προσδοκώμενη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος θα έχει σε μεγάλο βαθμό τη σφραγίδα του Πρίγιοβιτς.

Αλλά τα σενάριο να μείνει ο Πρίγιοβιτς έως τον Μάιο στην Τούμπα δεν είναι σίγουρο ότι το δέχεται και η Αλ Ιτιχάντ που θέλει να πληρώσει τώρα 10 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ για να τον πάρει άμεσα.

Η επιλογή του Σέρβου φαίνεται ότι είναι να πάει στη Σαουδική Αραβία καθαρά για τα λεφτά. Δεν του δίνεται προοπτική καριέρας, αλλά προοπτική να φουσκώσει τρελά ο τραπεζικός του λογαριασμός. Δεν μπορείς όμως να χαρακτηρίσεις «φραγκοφονιά» έναν παίκτη που του δίνονται 30 εκ. ευρώ για 4,5 χρόνια. Θα είναι τρελός να αρνηθεί μια τέτοια πρόταση, αλλά το γεγονός είναι ότι ο κόσμος λατρεύει σαν θεούς τέτοιους τρελούς που φτύνουν το χρήμα για τη δόξα!

Ο Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ ανέβασε τις μετοχές του κατακόρυφα, έπαιξε στην εθνική Σερβίας και έγινε πλούσιος. Πήρε περισσότερα λεφτά από οπουδήποτε αλλού στην καριέρα του. Αν πάει στη Σαουδική Αραβία όμως θα γίνει βαθύπλουτος. Ο Νίκος Καζαντζάκης είχε γράψει: «Όσο λίγα κι αν έχω μου φτάνουν, όσα πολλά κι αν έχω δε μου φτάνουν…».

Προσωπικά θεωρώ ότι κανένας παίκτης που παίρνει 1,5 εκ. ευρώ τον χρόνο (και δεν έχει πάρει ποτέ πριν παραπάνω) δε θα αρνούνταν 30 εκ. ευρώ για 4,5 χρόνια. Γι’ αυτό επιμένω ότι ίσως το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ο Σαββίδης είναι να τον πείσει να μείνει στον ΠΑΟΚ έως τον Μάιο και μετά να πάει όπου θέλει. Αλλά κι αυτό μοιάζει πολύ δύσκολο…

ΥΓ1: Ο ΠΑΟΚ υπήρχε πριν τον Πρίγιοβιτς και θα υπάρχει και μετά από κάθε Πρίγιοβιτς όσο σημαντικός και να είναι αυτός.

ΥΓ2: Το θέμα εφόσον φύγει ο Πρίγιοβιτς (ο οποίος κατά πολλούς στα δύο χρόνια του στην ομάδα έδειξε ότι ίσως είναι ο κορυφαίος σέντερ φορ που είχε ποτέ ο ΠΑΟΚ) είναι να μπορέσει ο Δικέφαλος να βρει άμεσα τον αντικαταστάτη του, δείχνοντας σωστά αντανακλαστικά. Σε αυτόν τον τομέα ο ΠΑΟΚ δεν τα πάει καλά τα τελευταία χρόνια. Στην πράξη θα φανεί τι ψάρια πιάνει η ομάδα με τον Μάριο Μπράνκο στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ