Όταν η «εξυγίανση» είναι για τα πανηγύρια!

Όταν η «εξυγίανση» είναι για τα πανηγύρια!

Περιμένουμε να δούμε τώρα αν, πότε και πώς θα ξεδιπλωθεί το σχέδιο για να εκπαραθυρωθεί ο κ. Μπαταγιάννης από την προεδρία του συνεταιρισμού. Για να αρχίσουν πάλι τα «πανηγύρια»…

Να τα πάρουμε με την σειρά. Τι έλεγε ο τροποποιημένος ΚΑΠ; Έλεγε με σαφήνεια πως αν δεν γίνει μια αγωνιστική του πρωταθλήματος τότε αυτή μπαίνει εμβόλιμη στο πρόγραμμα και το πρωτάθλημα συνεχίζεται με την επόμενη αγωνιστική. Το λέει ρητά. Τι έκαναν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ στην Σούπερ Λίγκα; Ψήφισαν και ακύρωσαν την συγκεκριμένη πρόβλεψη αποφασίζοντας με μεγάλη πλειοψηφία το πρωτάθλημα να συνεχιστεί με την αγωνιστική που δεν έγινε λόγω της αποχής των διαιτητών. Τυπικά παρανόμησαν.

Ουσιαστικά, αντί να διευκολύνουν τον Ολυμπιακό, την μόνη ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη, της δυσχέραναν την προσπάθεια αφού την φόρτωσαν ταξίδια και παιχνίδια ντέρμπι του πρωταθλήματος με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κατά το διάστημα που θα αντιμετωπίζει την Ντιναμό. Η στόχευση από ορισμένες ομάδες ήταν σαφής: Να πάει στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ καταπονημένη η ομάδα του Μαρτίνς. Να τελειώσουν κάπου εκεί οι ελπίδες του για πρωτάθλημα.

Κάποιες άλλες ΠΑΕ ίσως να σκέφτηκαν ότι θα χρειαστεί να καταβάλλουν ρήτρες στα κανάλια που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Μάλιστα. Ένα διαδικαστικό με βάση τον ΚΑΠ θέμα ήρθαν και το μετέτρεψαν σε ουσιαστικό κάνοντας δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού. Υποτίθεται ότι στην Σούπερ Λίγκα υπάρχουν έγκριτοι νομικοί παραστάτες γνώστες του ΚΑΠ και του Αθλητικού Δικαίου γενικότερα.

Τι ακριβώς συμβούλεψαν όλοι αυτοί εκείνους που πήραν την σχετική απόφαση; Αυτές τις πομφόλυγες που ακούστηκαν κατά την εκδίκαση της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ; Η απόφαση «έπεσε» όπως ήταν φυσικό και το πρόγραμμα θα κυλήσει με βάση τις προβλέψεις του ΚΑΠ. Αυτό που έμεινε ήταν η προσπάθεια να μπουν προβλήματα στον αγωνιστικό προγραμματισμό του Ολυμπιακού.

Να βρεθεί σε θέση σχετικής αδυναμίας όταν θα παίξει με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και αναπόφευκτα και στα κρίσιμα παιχνίδια με την Ντιναμό. Έμεινε βέβαια και η… πανήγυρις που στήθηκε ότι ο Ολυμπιακός «απομονώθηκε» στην Σούπερ Λίγκα αφού μόλις άλλες δυο εκπρόσωποι ΠΑΕ ψήφισαν την εφαρμογή του κανονισμού. Όσοι εξακολουθούν να μην πιπιλάνε το δάκτυλο, αντιλαμβάνονται ότι τα πανηγύρια δεν στόχευαν στη συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Το σχέδιο έχει να κάνει με την απομόνωση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μπαταγιάννη. Την απομόνωσή του τώρα και την εκπαραθύρωσή του αύριο-μεθαύριο. Στο σχέδιο αυτό ακουσίως ή εκουσίως παίρνει μέρος και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης. Στην συνάντησή με τους διαιτητές επιχείρησε και ο ίδιος να δημιουργήσει κλίμα απομόνωσης του κ. Μπαταγιάννη, λέγοντάς του πως δεν μιλάει σαν πρόεδρος της Λίγκας αλλά σαν εκπρόσωπος του Ολυμπιακού.

Προφανώς κάτι τέτοιο δεν το κάνει ο διακεκριμένος συνομιλητής του και πειθήνιος συνεργάτης δικός του και του Ιβάν Σαββίδη, πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βαγγέλης Γραμμένος! Δεν σημείωσε καμιά επιτυχία ο Ολυμπιακός διότι προσέφυγε και ανάγκασε την πλειοψηφία της Σούπερ Λίγκας να κινηθεί με βάση τη νομιμότητα. Για την αυτονόητη(;) εφαρμογή των κανονισμών πρόκειται. Περιμένουμε να δούμε τώρα αν, πότε και πως θα ξεδιπλωθεί το σχέδιο για να εκπαραθυρωθεί ο κι. Μπαταγιάννης από την προεδρία του συνεταιρισμού. Για να αρχίσουν πάλι τα «πανηγύρια»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ