Στην Τρίπολη ξυρίζουν τον γαμπρό

Στην Τρίπολη ξυρίζουν τον γαμπρό

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ενδεχόμενη φυγή του Πρίγιοβιτς. Σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι ο ΠΑΟΚ αντί να υποδεχτεί την Κυριακή τα Γιάννενα ταξιδεύει στην αφιλόξενη Τρίπολη.

ΚΙ όμως. Η διαφαινόμενη απώλεια του Πρίγιοβιτς, δημιουργεί νέα δεδομένα. Και δεν το λέει η ταπεινότητά μου, αυτό. Το λένε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Οι oddsmakers. Αυτοί που βγάζουν τις αποδόσεις στο Στοίχημα. Και κάθε λάθος πληρώνεται cash. Πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λοιπόν, η απόδοση του ΠΑΟΚ για κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν στο 1.10. Σήμερον, έχει ανέβει στο 1.25. Κι αν οριστικοποιηθεί ότι ο Σέρβος θα κόψει ρόδα μυρωμένα, μπορεί να ανέβει και λίγο παραπάνω.

ΚΙ έρχεται στο καπάκι μάλιστα και η απόφαση του Διαιτητικού. Η μαϊμουδιά της Σούπερλιγκ σχετικά με την αγωνιστική που δεν έγινε, λόγω της αποχής των διαιτητών, δεν ευδοκίμησε. Που πάει να πει, ξαναρχίζοντας το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ θα πάει να παίξει τη Κυριακή στην Τριπολιτσά. Τη πατρίδα του Κώστα Καρυωτάκη. Εκεί, που αν δεν κάνω λάθος, ανατρέχει η τελευταία του ήττα στο πρωτάθλημα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες περί του αντιθέτου του (επονομαζόμενου και κορυφαίου ) Σιδηρόπουλου.

ΣΕ αντίθετη περίπτωση θα έπαιζε στη Τούμπα με τα Γιάννενα του Χριστοβασίλη. Που όταν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη περνάει από το Μακεδονία Παλλάς, να πιει καφέ με τον Μάκη Γκαγκάτση. Ο βαθμός δυσκολίας του να παίξεις το πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Πρίγιοβιτς, εκτός έδρας με τον Αστέρα, σε σχέση με τον ΠΑΣ μέσα στο γήπεδό σου, είναι η μέρα με τη νύχτα. Ούτε για τους καλούς τρόπους τους, φημίζονται στη Τρίπολη, ούτε για τη φιλοξενία τους. Για να περάσεις πρέπει να φτύσεις αίμα. Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.

ΙΔΟΥ λοιπόν τα νέα δεδομένα που λέγαμε. Το τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ η απώλεια του Πρίγιοβιτς, δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Είναι αυτονόητο. Μια ομάδα που έχει προσαρμόσει το παιχνίδι της απάνω στο Σέρβο. Και τα φέρνει έτσι ο διάολος, που το πρώτο παιχνίδι χωρίς το επιθετικό υπερόπλο να είναι στη πλέον δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος, μετά την αποκαλούμενη Big4. Ιδού λοιπόν, που τα πετροδολάρια των Σαουδάραβων δημιουργούν μια νέα κατάσταση.

ΘΑ μου πείτε τώρα, πιστεύεις στα σοβαρά ρε Καίσαρη, ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να καταφέρει να χάσει αυτό το πρωτάθλημα; Προσωπικά το θεωρώ αδιανόητο. Μια φορά έγινε αυτό. Πέρυσι. Δεν ξαναγίνεται. Το +8 σ αυτό το ελληνικό ψευτοπρωτάθλημα, δεν παλεύεται. Κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες που γίνεται. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Γιορτή κοντογιορτή, θα βγούνε οι διαιτητές που θα σφυρίξουν και θα δείξει το πράμα. Θα βάλλουν στη Τρίπολη, κανέναν Σκουλά; Οψόμεθα. Όταν δεν έχεις δηλαδή τον Πρίγιοβιτς πρέπει να αναπληρώσεις το κενό με άλλο τρόπο.

Η ΘΑ τελειώσει λοιπόν οριστικά και αμετάκλητα, τη Κυριακή το πρωτάθλημα, η θ αρχίσει ο σκεπτικισμός. Αν περάσει ο ΠΑΟΚ με διπλό τετέλεσται. Από κει και πέρα, μετρημένα κουκιά θα είναι τα παιχνίδια έτσι και τα πάρεις ένα προς ένα. Αν φρακάρει και πάλι αυτός θα είναι το Νο1 και αδιαφιλονίκητο φαβορί. Με τη διαφορά ωστόσο να μειώνεται δημιουργείται νέα ψυχολογία. Και πίεση. Κυριακή στις επτάμιση ξυρίζουν το γαμπρό.

Στη μουσική επιλογή, John Moreland- Hang Me in the Tulsa Country Stars.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ