Ο Μπεργκ είναι η καλύτερη λύση για τον ΠΑΟΚ

Ο Μπεργκ είναι η καλύτερη λύση για τον ΠΑΟΚ

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες επιλογές, αλλά ο Σουηδός μοιάζει η πιο αξιόπιστη λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς θεωρείται παρελθόν και ο ΠΑΟΚ τρέχει για να βρει άμεσα τον αντικαταστάτη του. Πάντα οι κινήσεις του Ιανουαρίου είναι πιο δύσκολες, γιατί γίνονται μέσα στη χρονιά, με τους αγώνες να τρέχουν και η μεταγραφική περίοδος είναι και πιο μικρή…

Η νούμερο ένα επιλογή της ομάδας είναι ο Μάρκους Μπεργκ (με όποιες δυσκολίες υπάρχουν…) και στα δικά μου τα μάτια μοιάζει ως η καλύτερη δυνατή λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή για πολλούς λόγους, παρότι είναι 32 προς 33 ετών.

Ότι είναι να γίνει όμως θα πρέπει να γίνει άμεσα και να έρθει όσο πιο σύντομα γίνεται ένας πρωτοκλασάτος φορ που να είναι και ετοιμοπόλεμος, διότι σε λιγότερο από 4 εβδομάδες υπάρχει το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και μετά στο καπάκι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Καταρχάς πάμε στα αυτονόητα για τον Μπεργκ. Τον ξέρουμε, μας ξέρει, ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, ξέρει τι εστί ΠΑΟΚ και είναι και ενεργός.

Αν έρθει ο Μπεργκ πιστεύω ότι σε 2-3 εβδομάδες θα μπορεί να είναι έτοιμος. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει.

Μπορεί να είναι 32 προς 33 ετών (είναι γεννημένος στις 17 Αυγούστου 1986) αλλά είναι ο εν ενεργεία βασικός σέντερ φορ της Εθνικής Σουηδίας και αυτό λέει πολλά. Αυτός ήταν βασικός στο Μουντιάλ της Ρωσίας κι ας μην έβαλε γκολ εκεί… Παραμένει βασικός και στα ματς των προηγούμενων μηνών σε Nations League και φιλικά.

Στην Ελλάδα σε 151 ματς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού είχε 92 γκολ και 19 ασίστ! Στην Αλ Αΐν σε 1,5 χρόνο έχει 44 γκολ και 12 ασίστ σε 46 αγώνες!

Πριν λίγες εβδομάδες είχε δύο σε τέσσερα ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και έφτασε με την Αλ Αΐν έως τον τελικό όπου έχασε από τη Ρεάλ.

Ο Σουηδός είναι «Killer», είναι εξαιρετική λύση για το παρόν και το άμεσο μέλλον, αλλά όσα λεφτά ξοδευτούν γι’ αυτόν δε θα αποτελούν επένδυση για το μέλλον, λόγω της ηλικίας του.

Μπορεί όμως εγγυημένα να κάνει πολύ καλή δουλειά άμεσα στον ΠΑΟΚ και να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Παράλληλα ο Δικέφαλος μπορεί εφόσον αποκτήσει τον Σουηδό να ψάχνει και για τον επόμενο Πρίγιοβιτς με μεγαλύτερη χρονική άνεση και χωρίς την πίεση που υπάρχει τον Ιανουάριο και ειδικά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

ΥΓ: Το αποχαιρετιστήριο και απολογιστικό blog για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς θα το γράψω μια από τις επόμενες μέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ