Ο Πασχαλάκης τον  βγάζει μόνο του στην τελική ευθεία

Ο Πασχαλάκης τον  βγάζει μόνο του στην τελική ευθεία

Στο πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του και μάλιστα κάτω από ειδικές συνθήκες, ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε και βαδίζει ολοταχώς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο εντυπωσιακός Αστέρας του πρώτου ημιχρόνου είχε πάθει… Ολυμπιακό!

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο ΠΑΟΚ από την Τρίπολη. Το υπέρ του 3-0 δεν λέει την αλήθεια για την εικόνα του ματς. Περιγράφει όμως μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί.

Σε ένα παιχνίδι που ο Αστέρας ήταν καλύτερος για ένα ημίχρονο, που τα σφυρίγματα του διαιτητή στέρησαν από τον Μπίσεσβαρ ένα κανονικό γκολ, ο ΠΑΟΚ έβαλε τρία και πέρασε με το σπαθί του από την Τρίπολη.

Μπορεί κάποιες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, να είχε καλύτερο παίκτη του τον τερματοφύλακα Πασχαλάκη, να μην είχε στη σύνθεσή του το πολυβόλο Πρίγιοβιτς και να βρέθηκε με μια «μαύρη τρύπα» στην κορυφή της επίθεσής του, αλλά τα κατάφερε με καθαρό σκορ.

Να δεχτούμε ότι σε κάποιες φάσεις ήταν τυχερός ή ότι ήταν άτυχοι οι παίκτες του Αστέρα αλλά αφού η τύχη βοηθάει τους δυνατούς, βοήθησε και τον ΠΑΟΚ. Στο πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του και μάλιστα κάτω από ειδικές συνθήκες, ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε και βαδίζει ολοταχώς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το πρώτο ημίχρονο θύμιζε το πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο όταν ο Ολυμπιακός έχανε το ένα γκολ μετά το άλλο και η εστία του Πασχαλάκη παρέμενε ανέπαφη. Ο Παράσχος δημιούργησε μια ομάδα με σθένος και οργάνωση αλλά δεν είχε πρόβλεψη για να νικάνε οι παίκτες του τον Πασχαλάκη. Κι όταν πήρε φόρα ο Βιεϊρίνια δεν είχε έναν Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια του για να αποσοβήσει το μοιραίο. Εννιά τελικές είχε ο Αστέρας αλλά στον πάτο άχυρα. Ούτε μπορούσε ο κόουτς Παράσχος, να ξαναδώσει στον συγκινητικό Ιγκλέσιας τα τρεξίματα που είχε στα νιάτα του για να προλαβαίνει τον Πέλκα και τον Μαουρίσιο που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Κάπως έτσι το κοντέρ έγραψε τρία από τον ΠΑΟΚ και τον έβγαλε στην ευθεία που οδηγεί στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια.

Βλέποντας πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός στην Λειβαδιά και πως έπαιζε ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, εύκολα έφτανες στο συμπέρασμα πως οι ερυθρόλευκοι είναι η πιο ποιοτική και συνάμα θεαματική ομάδα του πρωταθλήματος. Μετά, έκανες τους υπόλοιπους συλλογισμούς.

Ο Ολυμπιακός, που πάτησε τον Λεβαδειακό και δημιουργούσε την μια φάση πίσω από την άλλη, έβαλε δυο γκολ. Ο ΠΑΟΚ που υπέφερε στο πρώτο ημίχρονο από τον Αστέρα έβαλε κι αυτός δυο, κι ένα του Τριανταφυλλόπουλου δώρο, τρία. Κάτι λέει κι αυτό, όσο κι αν πικραίνει τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που δεν μπορούν να χωνέψουν γιατί κάθε η σχεδόν κάθε ομάδα που τους αντιμετωπίζει, αντί να τρώει αβάδιστα τρία και τέσσερα, είτε τους βγάζει το λάδι μέχρι να χάσει ή δεν χάνει καν.

Όταν απαντηθεί αυτό το δύσκολο ερώτημα, ο Ολυμπιακός θα πάρει αυτό που του αξίζει με βάση την μπάλα που παίζει. Η νίκη του ΠΑΟΚ εκτός του ότι τον χρίζει ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, του χαρίζει την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα που είχε απωλέσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ