Λέω να μιλήσουμε για εξυγίανση! Τι όχι;

Λέω να μιλήσουμε για εξυγίανση! Τι όχι;

Η παρέλαση του ΠΑΟΚ γίνεται πιο βασανιστική, όταν συνοδεύεται από τον ευνουχισμό του άλλοθι της εξυγίανσης.

Ερχόμενος για να γράψω κείμενο για το διπλό του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, σκέφτηκα να βγάλω την υπερφίαλη πλευρά του εαυτού μου, θυμίζοντας αυτό που είχα αναφέρει την 28η Οκτωβρίου. Πως φέτος είστε όλοι καταδικασμένοι να παρακολουθείτε παρέλαση διαρκείας του ΠΑΟΚ, μέχρι τις αρχές του Μάη.

Με κυρίευσε η σεμνότητα, ενθυμούμενος πως είχα πέσει έξω στις εκτιμήσεις μου για την Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, οπότε θα ήταν κάπως αλαζονικό να μνημονεύω μόνο τις «επιτυχίες».

Αποφάσισα τελικά να γίνω πιο σκληρός και να μιλήσω για την περίφημη εξυγίανση, επανερχόμενος βασικά σε όσα έγραφα μετά το διπλό στη Λαμία, τότε που εξ΄αιτίας ενός πέναλτι που δε δόθηκε υπέρ των γηπεδούχων, τα γαύρικα ΜΜΕ είχαν ξεσαλώσει, για την εύνοια που απολαμβάνει ο ΠΑΟΚ. Ένα πέναλτι στην Τρίπολη την πρώτη αγωνιστική και μια φάση που αδικήθηκε η Λαμία συνέθεταν το όλο σκηνικό του σπρωξίματος, με τον ΠΑΟΚ να έχει επίσης φάσεις που αδικήθηκε, όπως στη Νέα Σμύρνη και στο Ηράκλειο.

Και χωρίς αυτές, είναι αστείο να προσπαθείς να κατασκευάσεις άλλοθι και αόρατους εχθρούς, στηριζόμενος σε δυο φάσεις, για μισό πρωτάθλημα. Επιλέγοντας να χτίσεις παλάτια στην άμμο, είχες περισσότερες ελπίδες να μην επέλθει η κατάρρευση..

Τέλος πάντων λέω να το συνεχίσουμε και να επανέλθουμε στη συζήτηση για την εξυγίανση!

Το όχι;

Εσείς σύρατε πρώτοι το χορό, ώρα να βαρέσουμε εμείς παλαμάκια…

Σήμερα στην Τρίπολη ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Μπίσεσβαρ ως οφσάιντ, ελπίζω η φάση να υπέπεσε στην αντίληψή σας και να μην βλέπατε Μουτσινά ή τις δηλώσεις Τσίπρα, κάνοντας ζάπνινγκ.

Αν και η καθαρότητα του γκολ ήταν ορατή και δια γυμνού οφθαλμού, στο ριπλέι φάνηκε πως ο βοηθός, είχε ελαφρυντικά, καθώς τρεις-τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν εκτεθειμένοι. Δε θέλει και πολύ βλέποντας μερικές ασπρόμαυρες φανέλες μπροστά από τους αντιπάλους, να μπερδευτείς και να σηκώσεις σημαία για εκείνον που καλύπτεται. Ανθρώπινο είναι…

Δύσκολη φάση ομολογουμένως, αναρωτιέμαι όμως του Καλφόγλου δεν ήταν εξίσου δύσκολη στην τελικό του Βόλου, με τους παίκτες να βγαίνουν από την περιοχή, να χάνεται η μπάλα και να επιστρέφουν όλοι, με την κίνηση αμυντικών κι επιθετικών να θυμίζει ακορντεόν;

Εκεί γιατί ήταν τεκμήριο διαπλοκής και στησίματος και όχι σήμερα;

Υπόψιν πως στο Βόλο ο Κομίνης έπνιξε καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, στην Τρίπολη σήμερα, όποιος είχε μάτια έβλεπε. Οφσάιντ ο Καλτσάς στο τετ α τετ που έβγαλε ο Πασχαλάκης, με την Κουρουμπίλια να πλέκει πουλόβερ. Αμφισβητούμενο φάουλ του Σακχόφ στο πρώτο μέρος, κίτρινη στον Ουκρανό.

Στο φάουλ που έγινε στον τελευταίο, φάση από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ, ο Ινγλέσιας τον πατάει στο γόνατο, μιλάμε για καραμπινάτη κόκκινη. Η πρώτη κίτρινη στον Μάτος ήταν για ένα σπρώξιμο εκτός φάσης σε αντίπαλο από αυτές που γίνονται κατά δεκάδες και στον Βιειρίνια επειδή κλώτσησε τη μπάλα ενώ είχε βγει πλάγιο. Ούτε δυνατά, ούτε επιδεικτικά.

Σωστές με το γράμμα του νόμου, το θέμα είναι πως ο Σκουλάς είχε μάτια μόνο γι αυτές, τις υπόλοιπες τις έχασε…

Ποια είναι ακριβώς η εξυγίανση που ειρωνεύονται οι ΠΟΚεμον ιστοσελίδες, άραγε;

Αυτή που ακύρωσε καθαρό γκολ στον Πανιωνίου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη Ν. Σμύρνη, αυτή που εξαιτίας της ο ΠΑΟΚ δεν είναι στο συν διψήφιο, αυτή που ακύρωσε σήμερα το καθαρό γκολ του Μπίσεσβαρ;

Στην προ εξυγίανσης εποχή, τότε που όλα κρίνονταν στο χόρτο, υπήρχε περίπτωση να παίξει ο γαύρος παιγνίδι μισό πρωτάθλημα και να του ακυρώσουν τέτοιο γκολ;

Ακόμα και οφσάιντ να ήταν, θα τοποθετούσαν άγαλμα του Κολοκοτρώνη μέσα στην περιοχή, για να δείχνει πως ο σκόρερ του γαύρου δεν ήταν εκτεθειμένος.

Αν δεν είναι έτσι, ας μου δείξτε μια παρόμοια φάση, 20 χρόνια δε γίνεται να μη συνέβη ούτε μια φορά…

ΥΓ. Ψέμματα δε γράφω ποτέ εν γνώσει μου τουλάχιστον, κι όποτε το συμβαίνει το παραδέχομαι!

Το έκανα σήμερα στην εισαγωγή, που ξεκαθάρισα πως δε θα αναφερθώ στα της παρέλασης δήθεν για λόγους σεμνότητας.

Στην πραγματικότητα ήθελα να βασανίσω τους γαύρους, εξηγώντας τους με απλά παραδείγματα, πως η παρέλαση του ΠΑΟΚ που βλέπουν, γίνεται πιο βασανιστική όταν συνοδεύεται από τον ευνουχισμό του άλλοθι της εξυγίανσης, που παλεύουν απεγνωσμένα να περάσουν!

Περαστικά, ας πρόσεχαν….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ