Φαινόμενο Μπόγρης

Φαινόμενο Μπόγρης

Το μπάσκετ του… χαρούμενου και ο ρόλος του Ντέιβιντ Μπλατ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί, που όταν αναφέρονται στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, προσπερνούν τον Γιώργο Μπόγρη. Τον θεωρούν (ή τον θεωρούσαν) ωσεί παρόντα. Και ίσως να είχαν δίκιο, μόνο που ο Ντέιβιντ Μπλατ άλλαξε τις ισορροπίες

Ο Μπόγρης, ακριβώς τη στιγμή που τον χρειάζεται ο Ολυμπιακός, μπορεί να μην μπήκε στα παπούτσια του Μιλουτίνοφ, αλλά σε δύο συνεχόμενες συναντήσεις (σε Ευρώπη και Ελλάδα), τελειώνει «διψήφιος».

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, όπως ήταν φυσιολογικό δεν σπατάλησαν τη θέση του τρίτου σέντερ σε παίκτη από το εξωτερικό. Ο τρίτος ψηλός πρέπει υποχρεωτικά να είναι Έλληνας και ο Μπογρίνιο ήρθε με περγαμηνές από την Ισπανία, έχοντας ως βασικό προσόν ότι ήταν φθηνός.

Πέρασε μια χρονιά σχεδόν απαρατήρητος, όλοι θεωρούσαμε δεδομένο ότι η συνεργασία με τον Ολυμπιακό δεν θα συνεχιστεί, όμως ήρθε εκείνη η απόφαση να αψηφήσει τον σωματικό του πόνο, να μην μπει στο χειρουργείο και να αγωνιστεί, τότε που παρατηρήθηκε λειψανδρία στις θέσεις των ψηλών.

Κάτι ο αλέγκρος χαρακτήρας του, κάτι η κόντρα που άνοιξε με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, κάτι που δεν υπήρχαν λύσεις στην ελληνική αγορά οι οποίες θα έκαναν τη διαφορά, ο Μπόγρης έμεινε στην ομάδα. Ποιος Μπόγρης; Ένας άλλος Μπόγρης!…

Το καλοκαίρι δούλεψε πολύ σε ατομικό επίπεδο και αυτό φαίνεται με γυμνό οφθαλμό. Κάθε φορά που ο Μπλατ τον βάζει στο παιχνίδι κάνει ό,τι του ζητά ο προπονητής του. Παίζει άμυνα στα όρια του φάουλ, δίνει ενέργεια, ξεσηκώνει συμπαίκτες και εξέδρα, παίζοντας ρόλο «κρυφού αρχηγού».

Ο Μπλατ τον επικροτεί, ο κόσμος το χαίρεται, οι συμπαίκτες του τη βρίσκουν με την… τρέλα του και ο Μπόγρης είναι ευτυχισμένος. Αν υπάρχει ορολογία για το μπάσκετ που παίζει, είναι το «μπάσκετ του χαρούμενου». Ζει κάθε δευτερόλεπτο με πάθος και ένταση, πανηγυρίζοντας ακόμα και για τα άστοχα σουτ των αντιπάλων.

Στο σύγχρονο μπάσκετ ζητούμενο είναι το γεμάτο ρόστερ. Όταν ο δωδέκατος παίκτης μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά η ομάδα αυξάνει τις πιθανότητες να πετύχει τους στόχους της. Ο Μπόγρης γνωρίζει ότι δεν θα είναι ποτέ βασικός σέντερ του Ολυμπιακού, ότι δεν θα γίνει Μιλουτίνοφ, ότι δεν θα τρομάξει τον Σεραφέν, ή τον Ταβάρες. Την ίδια στιγμή όμως όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι ο Έλληνας διεθνής παίκτης κατόρθωσε να διαγράψει το λήμμα «φθηνή» και να κρατήσει μόνο το «λύση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ