Ο Μαρίνος και η νύφη της λαϊκής παροιμίας

Ο Μαρίνος και η νύφη της λαϊκής παροιμίας

Η προσαρμογή του κόουτς στην αγωνιστική πραγματικότητα της ομάδα συνιστά μια μικρή ευεργεσία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η λαϊκή παροιμία «νύφη μου όχι όπως ήξερες αλλά όπως βρήκες» έχει στην προκειμένη περίπτωση στην εφαρμογή της.

Είναι απλά τα πράγματα. Αφού ο Ουζουνίδης είδε «το φως το αληθινό» και το γύρισε σε σύστημα χωρίς εξτρέμ τότε ποια η ανάγκη να γίνουν κι άλλες μεταγραφές. Σε αυτό το συνοπτικό σκεπτικό μπορεί να βρεθούν και να δοθούν απαντήσεις για την απόφαση της διοίκησης της ΑΕΚ να κλείσει κάπου εδώ το θέμα των μεταγραφών για τη συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο.

Αν επιχειρήσουμε να πάμε τον χρόνο λίγο πίσω, σε περίπτωση που η ΑΕΚ σκόνταφτε στα Γιάννενα, θα έφευγε ο κόουτς Ουζουνίδης και ίσως να είχαμε μια μεταγραφή. Τώρα που αποδείχτηκε πως η ομάδα μπορεί κάλλιστα να παίζει και χωρίς εξτρέμ οι μεταγραφές δεν χρειάζονται.

Προφανώς τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ουτε φαντάζομαι πως υπάρχουν στην Ενωση άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά με το ποδόσφαιρο και έχουν την βεβαιότητα ότι η ομάδα είναι πλήρης και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να ξοδευτεί για ενίσχυση. Ούτε βέβαια, ο Μαρίνος κόλλησε στην καρέκλα του σαν την υπουργό Κουντουρά και δεν το κουνάει κανένας. Μια φορά υπό αμφισβήτηση για πάντα αμφισβητούμενος.

Η προσαρμογή του κόουτς στην αγωνιστική πραγματικότητα της ομάδα συνιστά μια μικρή ευεργεσία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η λαϊκή παροιμία «νύφη μου όχι όπως ήξερες αλλά όπως βρήκες» έχει στην προκειμένη περίπτωση στην εφαρμογή της. Αφού είδε και αποείδε ο Ουζουνίδης συμβιβάστηκε με την πραγματικότητα και πήγε σε μια αγωνιστική διάταξη με την οποία μεγαλούργησε πέρσι ο προκάτοχός του Μανόλο Χιμένεθ.

Με εξτρέμ τον Πόνσε που παίζει σαν να βρίσκεται μόνος στο γήπεδο και τον Γιαννιώτα που δεν λέει να συνέλθει αγωνιστικά είναι άσκοπο να επιμένεις. Ούτε είναι δυνατό να χάνεις όσα στην ουσία μπορεί να σου δώσει ο Μάνταλος βάζοντας τον να παριστάνει κάτι που δεν είναι και δεν θέλει να γίνει. Στην ΑΕΚ γνωρίζουν ότι είναι άλλο πράγμα το αγωνιστικό συμμάζεμα κι άλλο η βαθμολογική αντεπίθεση για να φτάσει η ομάδα μέχρι τη δεύτερη θέση.

Οσα έγιναν για ένα ημίχρονο στους «Ζωσιμάδες» χρησιμεύουν για να υπάρξει ψυχολογική ανάταξη και να σταματήσει η εσωστρέφεια αλλά απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν ικανή και αναγκαία συνθήκη ώστε η ομάδα νε επιστρέψει σταθερά στον δρόμο των επιτυχιών. Ο Κρίστισιτς στο ντεμπούτο του και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά είχε ήδη τελειώσει δεν μπορεί να κριθεί αξιόπιστα.

Ο Πόνσε έχοντας πίσω του τον Λιβάγια μπορεί να αξιοποιήσει την ταχύτητά και τα εντυπωσιακά άλματά του. Η ΑΕΚ μοιάζει πάλι με κανονική ομάδα. Θα την κρίνουμε όμως όταν θα βρεθεί απέναντι σε αντίπαλο που δεν θα αιφνιδιαστεί όπως ομολόγησε ότι έπαθε ο Πετράκης και θα προβάλλει στοιχειώδη αντίσταση. Διότι ο ΠΑΣ της περασμένης Δευτέρας ήταν ένα άθροισμα περιφερομένων στον -επιτέλους- εξαιρετικό χλοοτάπητα του γηπέδου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ