Βραχάλη ή Λιακό, πρόεδρος στην Ξάνθη του Ιβάν;

Βραχάλη ή Λιακό, πρόεδρος στην Ξάνθη του Ιβάν;

Ποιος θα πάρει την Ξάνθη, αν την πάρει, θα το δούμε, μπορεί ο Ρίκι Μάρτιν ή ο Μαρμαρωμένος βασιλιάς. Για την ώρα, είναι ο Πανόπουλος.

Δεν πέρασε καιρός από τότε που επανέλαβα πως ο γαύρος έχει το καλύτερο γραφείο τύπου. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να περάσει ότι θέλει, με όποιον τρόπο θέλει. Όσο η Ελλάδα βρισκόταν στην κατάψυξη από τις Σοφίες και τους Τηλέμαχους, αν έλεγε ο Καραπαπάς «υπέροχη μέρα για θάλασσα, προσέξτε μόνο μην πάθετε εγκαύματα από τον ήλιο», οι περισσότεροι θα έψαχναν μαγιό και αντηλιακά.

Δείτε για παράδειγμα τι έχει συμβεί μετά το Χ στην Ξάνθη, τότε που ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά το περίφημο «ποιος πήρε τηλέφωνο τον Τζήλο;», αναρωτήθηκε σε ποιον ανήκει η ΠΑΕ Ξάνθη…

Από εκείνη τη μέρα λοιπόν, σκάνε συνεχώς δημοσιεύματα περί πώλησης της ακριτικής ομάδας που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι. Γνωρίζουν μάλιστα πως πρόεδρος θα είναι ο Βρύζας. Προσεχώς θα ενημερωθούμε ποιος θα είναι προπονητής, ποιος θα παίξει σέντερ φορ, θα μείνουμε ωστόσο με τη βασική απορία: Ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης;

Για να γίνει αντιληπτό μάλιστα πόσο μαέστρος είναι ο Καραπαπάς, δώστε βάση σε μια λεπτομέρεια, που δεν είναι καθόλου λεπτομέρεια όμως.

Ο Καραπαπάς ρώτησε σε ποιον ανήκει η Ξάνθη. Ο χρόνος ήταν ενεστώτας, σε ποιον ανήκει σήμερα δηλαδή, έστω ένα μήνα πριν, τη μέρα που έγινε ο αγώνας. Τα…αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που επιχειρούν να σιγοντάρουν τη ρητορική του, αποκαλύπτουν πως στο μέλλον η Ξάνθη θα αλλάξει ιδιοκτήτη, ο Πανόπουλος θα πουλήσει πακέτο με την ομάδα, το γήπεδο, το σαλέ κλπ. Θα πουλήσει επαναλαμβάνω, άρα δεν έχει πουλήσει ακόμα.

Άθελά τους λοιπόν, πέφτουν στο λάκκο και στην ουσία ευνουχίζουν τα έστω και αόριστα υπονοούμενα του Καραπαπά, που άφησε να εννοηθεί πως κάποιος μυστηριώδης τύπος, Άλιεν ή κάτι τέτοιο προφανώς, έχει αγοράσει ήδη την ΠΑΕ.

Αφού πώληση όμως δεν υφίσταται ακόμα, μια και ΘΑ γίνει αύριο, σε μια βδομάδα, ένα μήνα ή την άνοιξη, -δικά τους λόγια, δεν τα λέω εγώ- σημαίνει πως σήμερα που μιλάμε, ανήκει ακόμα στον Πανόπουλο.

Σε περίπτωση δηλαδή που γίνει κάνα πέσιμο από το ΙΚΑ και διαπιστωθεί πως λείπει μισό ένσημο από εργαζόμενο, ο Πανόπουλος θα πληρώσει τη λυπητερή, όχι αυτός που ΘΑ.
Προσπαθώντας να σιγοντάρουν τον Καραπαπά λοιπόν, στην ουσία τον διαψεύδουν.

Το ποιος θα αναλάβει την Ξάνθη, αν την αναλάβει, μένει να το δούμε, μπορεί να είναι ο Ρίκι Μάρτιν ή ο Μαρμαρωμένος βασιλιάς. Για την ώρα πάντως, παραμένει ο Πανόπουλος…

Κυκλοφορεί μάλιστα, πως ο επόμενος Πανόπουλος θα είναι μπροστινός του Ιβάν. Όπως πάμε δηλαδή, ο Πούτιν θα μοιάζει με φουκαρά που τον έβαλαν για τιμωρία στη γαλαρία, αφού κι ο Ιβάν είναι μπροστινός του Πούτιν κι επόμενος της Ξάνθης, μπροστινός του Σαββίδη. Σε τελική λοιπόν, πίσω από τον πίσω της Ξάνθης, θα είναι ο Βλαδίμηρος!. Άκυρο μου φαίνεται αυτό με τον Βρύζα τελικά, Λιακόπουλο κόβω για πρόεδρο…

Τέλος πάντων για να μην το κουράζουμε άλλο, μπροστινός του Σαββίδη σημαίνει υποχείριο. Αυτός θα τον πληρώνει και θα τον κάνει ότι θέλει. Θα του λέει με ποιον να παίξει δυνατά και με ποιον ν΄ανοίξει τα πόδια, τι να ψηφίσει στη λίγκα κλπ. Υπάλληλος του, σε ελεύθερη ,μετάφραση…

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως επέλεγε κάποιον από το Open, από την αθλητική εκπομπή μάλιστα που είναι και κάπως σχετικοί με το χώρο. Ο Ντέμης δε μας κάνει επειδή έχει τατού ορίτζιναλ, ο Σπυρόπουλος είναι σοβαρός άνθρωπος και δεν έχει λόγο να ρισκάρει την υστεροφημία του, ο Μόγλης θα μπερδευτεί καθ΄οδόν για Θράκη και θα βγει Σπάρτη, ας πάρουμε την Βραχάλη λοιπόν.

Έστω και μεγαλοκοπέλα, είναι κάπως μπάνικη, ειδικά γι αυτούς στην ΕΕΑ που όταν έπαιρναν απολυτήριο η Ζωζώ Σαπουντζάκη ήταν ρούκι στο γυμνάσιο, είναι ζάχαρη. Κοιτώντας το ντεκολτέ και τους γλουτούς, μπορεί να τους φύγουν οι μασέλες.

Για ν΄αγοράσεις μια ΠΑΕ Α εθνικής όμως, πρέπει να έχεις δηλωμένα εισοδήματα που να πιστοποιούν πως έχεις την οικονομική εμβέλεια να ανταποκριθείς στις ανάγκες και στις υποχρεώσεις μιας ποδοσφαιρικής εταιρίας, με κύκλο εργασιών μερικά εκατομμύρια. Όχι πολλά βέβαια, αλλά έστω και τα 3-4 χαρτιά σημαίνουν πως για να πάρεις το ΟΚ της επιτροπής, δεν αρκεί να κονομάς τόσα από τις επιχειρήσεις σου, αλλά πολλά περισσότερα.

Τι θα έλεγε ο Ιβάν στη Βραχάλη λοιπόν, «πάρε 50εκ και δείξε το βιβλιάριο καταθέσεων;». Κι έτσι να γινόταν, προηγουμένως αναφέρθηκα σε δηλωμένα εισοδήματα, τριετίας μάλιστα, αν δεν απατώμαι. Που σημαίνει «έχω πέντε εταιρίες, κάνουν αυτούς τους τζίρους, έχω τόσα κέρδη, ιδού οι ισολογισμοί, ιδού και οι φορολογικές μου δηλώσεις…»

Μερικά χρόνια πριν, ο Σαχπατζίδης προσπαθούσε να εμπλακεί στα διοικητικά του ΠΑΟΚ, ο ίδιος όμως δε μπορούσε να περάσει από την ΕΕΑ, αφού το χρήμα του ήταν μαύρο. Τι να έλεγε στην ΕΕΑ δηλαδή «έχω μερικά εκατομμύρια μίζες από κάτι εξοπλιστικά του Άκη, ορίστε και μια φωτό που τράβηξα με το κινητό, από το εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο;».

Επειδή λοιπόν δε μπορούσε να βγει μπροστά, εμφάνισε έναν Φλωρίδη, που δήθεν είχε το μπακίρι. Για την ιστορία, μια εφημερίδα της εποχής η Εξέδρα, στην οποία διευθυντής ήταν ο Θωμαίδης, είχε αποκαλύψει πως ο τελευταίος ήταν ζάμπλουτος, ασχολούνταν με διαλυτήρια πλοίων, παρουσιάζοντας τον ως το βασιλιά του scrap στην Τουρκία.

Από τότε είχε ροπή στα αποκλειστικά, ο Κυριάκος. Τίποτα δεν του ξέφευγε…

Μην τα πολυλογώ, ο Φλωρίδης αποδείχτηκε τελικά βασιλιάς του Scrabble, μαντίλι να κλάψει δεν είχε ο άνθρωπος και δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιον της ΕΕΑ, για να καταθέσει τα δικαιολογητικά.
Κάτι που σημαίνει πως δεν είναι καθόλου εύκολο να περάσεις τον έλεγχο.

Αυτά με τους μπροστινούς και τους πισινούς είναι ωραία για εκπομπές σαν το καφενείο των φιλάθλων που έκανε κάποτε ο Γεωργίου, όπου ο καθένας μπορούσε να μετατρέψει τη φαντασίωση του σε είδηση.

Για να εγκριθεί η αγοραπωλησία μιας ΠΑΕ τύπου Ξάνθης, ο υποψήφιος επενδυτής πρέπει να είναι ισχυρός επιχειρηματίας, με αποδεδειγμένη οικονομική επιφάνεια. Ούτε μισθωτός μπορεί να είναι, ούτε συνταξιούχος, ούτε ψιλικατζής, ούτε ακόμα ακόμα ιδιοκτήτης μιας μεσαίας επιχείρησης με τζίρους μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Το αυτονόητο που θα σε ρωτήσουν από την επιτροπή είναι «κι αν μια χρονιά μπεις μέσα, με τι λεφτά θ΄αγοράζεις τσιγάρα;». Δεν πάει να έχει τσουβάλια με μαύρο χρήμα, υποχρεωτικά θα πρέπει να έχει και μπόλικο…άσπρο, τόσο που να δικαιολογεί πως μπορεί ν΄ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας ΠΑΕ Α εθνικής.

Η ουσία λοιπόν είναι πως τα περί μπροστινού απευθύνονται σε παιδάκια του νηπιαγωγείου, αν ήταν τόσο απλό, οι μισές ΠΑΕ θα ανήκαν σε μπροστινούς του Βαγγέλα κι οι άλλες μισές σε αντίστοιχους του Ιβάν. Για τον Τζάμπα δε λέω, ο μπροστινός θέλει κι ένα καλό μηνιάτικο, για να παριστάνει τον αχυράνθρωπο.

Για να πάρεις την Ξάνθη λοιπόν, πρέπει να είσαι κανονικός επιχειρηματίας, όχι απαραίτητα πανίσχυρος σαν τον Ιβάν, τον Βαγγέλα, ή ακόμα και τον Αλαφούζο, επιβάλλεται όμως να είσαι ισχυρός…

Κι ένας ισχυρός, δε θα δεχόταν ποτέ να παίξει τον μπροστινό οποιουδήποτε, όχι μόνο του Σαββίδη, δε θα είχε λόγο δηλαδή.

Στην πορεία εννοείται πως θα έκανε τις συμμαχίες και τα κονέ του, όπως όλοι! Όντας ισχυρός πάντως, δε θα γινόταν να παίξει το ρόλο του αχυράνθρωπου.

Ο ρόλος του αυτοφωράκια ήταν ανέκαθεν για μεροκαματιάρηδες και ως τέτοιος, δεν περνάς ούτε έξω από την πόρτα της ΕΕΑ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ