Το χάρισμα να βρίσκεις νέους πρωταγωνιστές

Το χάρισμα να βρίσκεις νέους πρωταγωνιστές

Ο Ντέιβιν Μπλατ μας κρατάει πάντα σε εγρήγορση στα παιχνίδια του Ολυμπιακού αφού πάντα έχει κρυμμένο έναν άσο στο μανίκι του ανεξαρτήτου αντιπάλου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για έναν προπονητή από το να κοιτάει την άκρη του πάγκου του και πάντα να βρίσκει κάποιον έτοιμο να προσφέρει.  Οσο και τεράστιος πονοκέφαλος και να είναι η χρησιμοποίηση 12 αθλητών σε λογικούς χρόνους για να είναι όλοι ικανοποιημένοι, το ζητούμενο είναι να μπορεί ένας κόουτς να βγάζει διαρκώς… λαγούς από το καπέλο του.

Εχουν περάσει 19 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, με το Ντέιβιντ Μπλατ ουσιαστικά να έχει καταφέρει να έχει 11 ετοιμοπόλεμους παίκτες ανά πάσα ώρα και στιγμή. Φτάνουν τόσοι για να μπορέσει να φτάσει ψηλά στην Ευρωλίγκα; Αυτό το γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος και όσες ερωτήσεις και αν του κάνουμε εμείς για προσθήκη παίκτη, τόσο την ίδια… ξύλινη απάντηση θα μας δίνει.

Το εντυπωσιακό στον προπονητή του Ολυμπιακού είναι ότι έχει την ικανότητα να κρατάει στην τσίτα τους αθλητές του. Ακόμα και τα λίγα λεπτά συμμετοχής είναι αιτία για αγωνιστική «επανάσταση» για κάθε παίκτη του.

Ο Σασα Βεζένκοφ ήταν από αυτούς που τύγχανε της εμπιστοσύνης του Μπλατ στο ξεκίνημα της σεζόν. Ξαφνικά έμεινε στο DNP και όλοι είχαν την απορία μήπως δεν τον πιστεύει πλέον ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων. Ο Βουλγαροκύπριος φόργουορντ πείσμωσε από το παρκάρισμα και το αποτέλεσμα ήταν οι εμφανίσεις με τον Προμηθέα και την Χίμκι. Ο Ολυμπιακός τον κέρδισε ξανά, ο Σάσα νιώθει καλά με το εαυτό του και δίνει δημιουργικές ανάσες στον Πρίντεζη που έμοιαζε ξανά ολομόναχος στο «4».

Στην ομάδα του Πειραιά πιστεύουν πολύ στις δυνατότητές του και νιώθουν σίγουροι για την επιτυχία του, όταν και τον απόκτησαν το καλοκαίρι. Μετά την φυγή του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Βεζένκοφ ήταν ο παίκτης που θα κρατούσε στα  ίδια επίπεδα το ελληνικό στοιχείο, έχοντας ανδρωθεί μπασκετικά στην χώρα μας και γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του να φοράς τη φανέλα των Ερυθρόλευκων.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΧΙΜΚΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ

Ο Ολυμπιακός από το πρώτο λεπτό χτύπησε το καμπανάκι στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Μόνο από ισχυρό πυρετό δεν φαινόταν ο Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ ήταν και πάλι ένα.. σκιάχτρο στη ρακέτα και στις δύο μεριές του παρκέ. Οι τοποθετήσεις του είναι τέτοιες που ελάχιστοι μπορούν να τον κόψουν και όχι εννοείται οι παίκτες της Χίμκι. Μίκι και Τόμας ήταν εύκολη λεία για αυτόν, όχι μόνο για τους πόντους και την φθορά τους αλλά και για να μπορέσει να γίνει ο έξτρα πλέι μέικερ και να τηρήσει ευλαβικά τις αποστάσεις των επιθέσεων της ομάδας του.

Ο Σπανούλης και οι υπόλοιποι τον τροφοδοτούσαν με πάσες και όσο η περιφέρεια είχε τέτοια ευστοχία, δεν γινόταν να υπάρχει ρώσικη απειλή.

Σε ένα σημείο και μετά δεν έβλεπες καμία Χίμκι στο παρκέ. Μόνο χέρια Ερυθρόλευκων, τον Μπαρτζώκα από την άκρη του πάγκου να τα έχει με την τύχη του και στο τελος να νιώθει και ικανοποιημένος που ηττήθηκε μόνο με 14 πόντους η ομάδα του. Όπως και να έχει οι Πειραιώτες δείχνουν πως βαδίζουν στον σωστό δρόμο και ότι είναι έτοιμοι για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Είμαστε κάτι παραπάνω από τα μέσα της διαδρομής και θεωρώ ότι έχουμε την άνεση να περιμένουμε ακόμα πιο βελτιωμένο τον Ολυμπιακό. Με τέτοιο Μιλουτίνοφ, με τον Παπανικολάου σε αυξανόμενη ανοδική πορεία, τους αρχηγούς Σπανούλη και Πρίντεζη κολώνες της ομάδας και τους υπόλοιπους να ακολουθούν…

ΥΓ1. Φοβερό στατιστικό. Ο Βεζένκοφ πριν το παιχνίδι είχε 1/15 τρίποντα. Προερχόταν όμως από 0/14 σερί προσπάθειες αφού το 1/1 απέναντι στην Χίμκι στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας δεν είχε συνέχεια. Εχασε το πρώτο του την Πέμπτη στο ΣΕΦ και έβαλε τα επόμενα δύο. Ποιο είναι το φοβερό στατιστικό όμως; Εχει ¾ τρίποντα με την Χίμκι σε δύο παιχνίδια και 0/14 απέναντι στα υπόλοιπα 15 ματς που έχει αγωνιστεί!

ΥΓ2. Ο Κώστας Παπανικολάου είναι στιγμές που νομίζει ότι θα περάσει τη μεριά του παρκέ, θα αρπάξει ένα λάπτοπ και θα αρχίζει να πατάει και κάνα πλήκτρο για να διοχετεύσει κάπου την αστείρευτή του ενέργεια. Δεν σταματάει ποτέ να τρέχει, είναι εντυπωσιακός αυτό το διάστημα και κουβαλάει την ομάδα στην πλάτη του σε άμυνα και επίθεση.

ΥΓ3. Εχει δίκιο και ο Μπλατ τώρα που τα λέμε. Πώς να παίξει και ο Τίμα χτες; Με τέτοιο Παπ και τον Τουπάν να έρχεται από τον πάγκο; Από την άλλη το λάθος έγινε το καλοκαίρι με τα τρία τριάρια και το είχαμε επισημάνει από τότε. Θα υπάρχει κάποια διόρθωση; Κανείς δε ξέρει…

ΥΓ4. Θα μπει σιγά σιγά και ο Αγρβάνης στο ροτέισον, λογικά θα έρθει και παίκτης και μετά άντε να βγει 12άδα. Δύσκολα τα πράγματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ