Πόσα… κανονάκια έχει ακόμα;

Πόσα… κανονάκια έχει ακόμα;

Στον Παναθηναϊκό αλλάζουν πράγματα, αλλά δεν αλλάζει ούτε η εικόνα, ούτε το αποτέλεσμα.

Για εμάς τους παλιότερους, που η πρώτη μας επαφή με τα ηλεκτρονικά δεν ήταν ούτε τα τάμπλετ, ούτε τα κινητά αφής, ούτε οι υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας αλλά τα «ουφάδικα», αγαπημένο παιχνίδι ήταν ένα που προσπαθούσες να καταστρέψεις τα αντίπαλα ιπτάμενα σκάφη, τα οποία σε πυροβολούσαν. Τότε που ο ιπτάμενος δίσκος έδινε στην καλύτερη των περιπτώσεων 300 πόντους. Αγωνία της εποχής «πόσα κανονάκια έχεις ακόμα»;

Τα χρόνια πέρασαν, τα ηλεκτρονικά απέκτησαν πολύ πιο προηγμένη μορφή, τα παιχνίδια έγιναν σύνθετα και ταυτόχρονα καλαίσθητα. Μόνο η αγωνία μένει ίδια. Πόσα κανονάκια, ή αν προτιμάτε, πόσες «ζωές» έχει ακόμα ο Παναθηναϊκός; Πόσες ήττες αντέχει, πριν πετάξει λευκή πετσέτα κι αποχαιρετήσει (και φέτος) το όνειρο της ευρωπαϊκής διάκρισης;

Θαρρώ -δεν είναι το φόρτε μου η αναζήτηση στο αρχείο, το ψιλοβαριέμαι- πως από το 2010 έχει να μείνει εκτός… πλέι οφ. Αν πάλι κάνω λάθος, μικρό το κακό, μεγαλύτερο είναι σε κάθε περίπτωση αυτό που συμβαίνει. Οι «πράσινοι» μας… έπεισαν στο πρώτο μισό ότι μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα, πως μπορούν να φύγουν νικητές από το Κάουνας. Εξαιρετικό ξεκίνημα, στοχοπροσήλωση στην άμυνα, λύσεις από διαφορετικούς παίκτες στην επίθεση.

Στο δεύτερο μισό… ίδια γεύση, που έλεγε παλιότερα διαφήμιση μπύρας. Κακή γεύση, άνοστη. Κακές άμυνες, κάπου ένιωσα ότι μπερδεύτηκε με τις απανωτές αλλαγές ο Πιτίνο, που άφησε στον πάγκο τον καλύτερο παίκτη του (Μήτογλου), που έβαλε στο τέλος τον αρνητικό Λοτζέσκι (πέρασε και δεν ακούμπησε).

Για πολλά πράγματα μπορούμε να συζητάμε. Άλλη μια άδεια βραδιά του Λάσμε, δίχως επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας ο Παππάς, υποτονικοί Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο, τίποτα σπουδαίο ο Λεκαβίτσιους, ακόμα κι ο Καλάθης δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Μήτογλου, Τόμας και Γκιστ κάτι έκαναν, ενώ ο Κιλπάτρικ έχει την… ασυλία της πρώτης συμμετοχής.

Καλά όλα αυτά, αλλά επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός είναι στο 8-11, έχει χάσει την ισοβαθμία από τη Ζαλγκίρις, την οποία ελπίζει να μην έχει μαζί του σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας, γιατί οι δύο ήττες θα τον στοιχειώσουν. Κι άντε, πάμε παρακάτω, αλλά παρακάτω περιμένει η ιδιαιτέρως ανεβασμένη Μακάμπι, στο αφιλόξενο «Γιαντ Ελιάου», με τους «πράσινους» να έχουν μείνει σε μία νίκη (επί της Μπουντούσνοστ).

Όταν απομένουν 11 στροφές ως το τέλος δεν μπορείς να αποσυρθείς, όμως από την άλλη πιστεύει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να βελτιωθεί τόσο, ώστε να μπορέσει να κυνηγήσει κάτι; Πλέον, θαρρώ ότι ουσιαστικά κυνηγά την είσοδο (με όποιον τρόπο κι όποιους όρους) στην 8άδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ