Στο ίδιο τέμπο από το πρώτο λεπτό

Στο ίδιο τέμπο από το πρώτο λεπτό

Τι θέλει να δει ο Πέδρο Μαρτίνς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Η επιμονή του Πορτογάλου για το ξεκίνημα και η οδηγία στην οποία δίνει μεγάλη σημασία ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Το σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ, είναι από αυτά που κρύβουν «παγίδες» και οι ερυθρόλευκοι πρέπει να έχουν υπόψιν τους πως η αποστολή τους στους Ζωσιμάδες δεν θα είναι εύκολη. Θα είναι μεγάλο λάθος των πειραιωτών να ξεγελαστούν από την βαριά ήττα του ΠΑΣ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή στο ματς.

Αυτό λοιπόν που θέλει να δει πάνω απ’ όλα ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς είναι ο ρυθμός και η ένταση που είχαν οι παίκτες του στο ματς της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στον Λεβαδειακό. Οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά έκαναν ότι ακριβώς τους είχε ζητήσει ο Μαρτίνς στην Λιβαδειά και το ίδιο θέλει να κάνουν και στο ματς με τον ΠΑΣ.

Θα είναι πολύ σημαντικό για τους ερυθρόλευκους να ξεκινήσουν το παιχνίδι με πίεση στην άμυνα του ΠΑΣ για να πετύχουν αυτό που έκαναν εναντίον του Λεβαδειακού. Ένα γρήγορο γκολ όπως αυτό που πέτυχε ο Φορτούνης στο έβδομο λεπτό του ματς.

Οι ερυθρόλευκοι είναι σε καλή κατάσταση σε ότι αφορά τις δυνάμεις τους αλλά και την ένταση των τρεξιμάτων. Καμιά ομάδα στο πρωτάθλημα δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει τον Ολυμπιακό όταν οι πειραιώτες πατήσουν «γκάζι» κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα των ερυθρόλευκων. Ένα πλεονέκτημα στο οποίο θέλει να δίνουν μεγάλη βάση οι παίκτες του, καθώς οι ερυθρόλευκοι κάνουν κοπιαστική δουλειά στο Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει ένα καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι γιατί θα απλουστεύσει τα πράγματα στην προσπάθεια του για νίκη, αν καταφέρει να σκοράρει νωρίς. Γι΄ αυτό και είναι πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες να μπουν στο ματς αποφασισμένοι, ασκώντας πίεση στην αμυντική γραμμή του ΠΑΣ Γιάννινα.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Πορτογάλος προπονητής θέλει να δει μεγάλη συμμετοχή των ακραίων μπακ στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Το είπε στην ανάλυση του αγώνα και ζήτησε από τα ακραία μπακ να ανεβαίνουν για να βγάζει έξτρα παίκτη ο Ολυμπιακός στην επίθεση. Το έκανε με τον καλύτερο τρόπο ο Ελαμπντελαουί στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, προκαλώντας μαζί με τον Χριστοδουλόπουλο πολλά «ρήγματα» στην άμυνα του Λεβαδειακού από τα δεξιά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των δύο ακραίων μπακ και ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει πολύ καλά πως αυτό το στοιχείο είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για την σωστή επιθετική λειτουργία της ομάδας του λιμανιού.

Και δεν είναι βέβαια μόνο ο Ομάρ, είναι και ο Κούτρης που βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιθετική ανάπτυξη των πειραιωτών από το αριστερό άκρο. Πολλά λοιπόν θα εξαρτηθούν από την απόδοση των ακραίων μπακ του Ολυμπιακού καθώς είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός ποντάρει πολλά στους δύο αμυντικούς του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ