Χωρίς φορ, για να πάρει φόρα

Χωρίς φορ, για να πάρει φόρα

Κόντρα στις ελλείψεις ο Άρης έχει τύχη στη Λάρισα. 

Όταν στην αποστολή μιας ομάδας ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να συμπεριλάβει τρεις αριστερούς μπακ χαφ και τέσσερις παίκτες που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έβρισκαν εύκολα μια θέση στο πούλμαν για τον εκτός έδρας αγώνα που ακολουθεί, γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για τη διαχείριση μιας ειδικής κατάστασης.

Ο Άρης με τις ίδιες συνθήκες, δεν γοήτευσε με την εμφάνισή του, αλλά καταθέτοντας θέληση στο γήπεδο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, έκαμψε την αντίσταση της Λαμίας στο 93’.

Πιθανότατα και στη Λάρισα, η ομάδα που θα καταθέσει την περισσότερη επιθυμία για το αποτέλεσμα θα είναι νικήτρια. Το ματς είναι δύσκολο για τον Άρη. Η ΑΕΛ έχει καλό πρόσωπο στην έδρα της, την οποία λόγω και της κατάστασης του τερέν έχει μάθει να αξιοποιεί.

Ο Άρης, πάει χωρίς κλασικό σέντερ φορ και με δυο «έτοιμους» στόπερ, αλλά καμιά φορές αυτές οι ειδικές καταστάσεις είναι που γεννούν τη συσπείρωση, την αντίδραση απέναντι στην πίεση που δημιουργούν οι συνθήκες (Σιώπης, Γιουνές, Γκάμα, Τόνσο, πιθανότατα θα ήταν στο αρχικό σχήμα όχι απλά στην αποστολή αν ήταν ετοιμοπόλεμοι) και εν τέλει καταφέρνουν να αθροίσουν τα θετικά που έχει να δώσει ένα σύνολο για να φτάσει σε αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, το βασικό σχήμα του Άρη είναι ανταγωνιστικό και το ματς συνιστά μια ευκαιρία για δεύτερο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα, στην κατεύθυνση διόρθωσης της βαθμολογικής θέσης.

Για το μπάσκετ, δυο πράγματα: Πρώτον η εμφάνιση Τολιόπουλου, γίνεται θέμα συζήτησης γιατί το παιδί δεν είχε ποτέ άλλοτε χρόνο συμμετοχής για να προλάβει να κάνει πράγματα. Το ζήτημα για τον Άρη είναι στο χρόνο ως το τέλος της σεζόν, εκτός από το να τον βοηθήσει να βρει το ρυθμό που επιθυμεί, να τον πείσει ότι στο NGH είναι ο χώρος στον οποίο θα παίξει το μπάσκετ που μπορεί και θα εξελιχθεί μαζί με την ομάδα που χρειάζεται Έλληνες παίκτες.

Το δεύτερο είναι ότι για να πετύχει πράγματα το κλαμπ, ένα από τα οποία είναι και το παραπάνω, θα χρειαστούν και διοικητικές αλλά και οικονομικές θετικές εξελίξεις (μπαν, άρθρο 99). Άλλο το αγωνιστικό που, πράγματι, μπήκε στο δρόμο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ