Όταν σφίγγεις την γροθιά σου

Όταν σφίγγεις την γροθιά σου

Όσο ο ΠΑΟΚ, θα κερδίζει και μάλιστα εύκολα τους αντιπάλους του, τόσο θα τρελάνει τους συνδιεκδικητές του τίτλου που ήδη έχουν αρχίσει να ζορίζονται και να σφίγγουν την γροθιά τους ψάχνοντας να βρουν που θα χάσει βαθμούς ο Δικέφαλος.

Χαρτί και μολύβι έχουν πάρει στον Ολυμπιακό, ψάχνοντας να βρουν που μπορεί να χάσει βαθμούς ο ΠΑΟΚ, στο πρωτάθλημα μπας και μπορέσουν να τον πλησιάσουν στη βαθμολογία. Όσο όμως ο Δικέφαλος κερδίζει και μάλιστα με σχετική ευκολία τόσο θα σφίγγουν την γροθιά σου και θα σβήνουν και θα ξαναγράφουν. Τα δύο επόμενα ματς, επίσης στην Τούμπα, με ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα, προσφέρονται για έξι ακόμη βαθμούς, αλλά και καλό ποδόσφαιρο για να αρχίσουν να ζεσταίνονται στον ΠΑΟΚ για τα ντέρμπι που έρχονται. Τη στιγμή που κανείς δεν ξέρει αν ο Ολυμπιακός χάσει, στο μεταξύ, έστω δύο βαθμούς, στα δύο δικά του επόμενα ματς, που είναι εκτός έδρας, με Αστέρα Τρίπολης και Λάρισα.

Ο Δικέφαλος, όσο περνούν οι μέρες δείχνει όλο και πιο συμπαγείς σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασε το 2018. Δείχνει να είναι σε καλό φεγγάρι και δείχνει ότι σιγά-σιγά θα αρχίσει να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Ίσως βοηθηθεί την ομάδα το γεγονός ότι δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να δίνει τρεις αγώνες μέσα σε επτά ή οκτώ μέρες, παίζοντας και στην Ευρώπη. Οπότε οι προοπτικές είναι αισιόδοξες και, λογικά, οδηγούν σε ακόμη καλύτερες μέρες. Οι Ασπρόμαυροι, παρουσιάζουν μια αποφασιστικότητα στο παιχνίδι τους στηριζόμενοι σε πολύ μεγάλο βαθμό στις προσωπικότητες που έχουν μέσα στην ομάδα τους. Η φυγή του Πρίγιοβιτς, όχι μόνο δεν επηρέασε την ομάδα και αυτό φάνηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο, αλλά έδωσε το δικαίωμα να γίνουν «μικροί Πρίγιο» άλλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο αρχηγός της ομάδας Αντελίνο Βιερίνια που είχε να σκοράρει για ένα περίπου χρόνου, στο ξεκίνημα του 2019 έχει σημειώσει δύο εκπληκτικά τέρματα βάζοντας κι αυτός το δικό λιθαράκι. Από κοντά και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που βοήθησε χθες τα μέγιστα προκειμένου ο ΠΑΟΚ να ξεκλειδώσει την άμυνα του Πανιωνίου. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως οι Ασπρόμαυροι διατηρούν την ηρεμία τους και την καλή ατμόσφαιρα που υπάρχει μέσα και έξω από την ομάδα. Διατηρείται επίσης η σιγουριά για την κατάχτηση του τίτλου. Πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έχει παίξει η αποφασιστικότητα του Ιβάν και Γιώργου Σαββίδη να ανανεώσει συμβόλαια ποδοσφαιριστών, αλλά και να φέρουν στην Τούμπα ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα, κοιτάζοντας ταυτόχρονα και το μέλλον.

Αυτή η ατμόσφαιρα έγινε ακόμη πιο ωραία με τη συμφωνία για τις ανανεώσεις των συμβολαίων του Πασχαλάκη, του Κρέσπο και του Μπίσεσβαρ. Θα γίνει, δε, ιδανική, όταν λήξει αυτό το θέμα και για τους Βαρέλα, Κάνιας και Σάκχοφ. Γι’ αυτή την τριάδα δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν θα μείνουν όλοι. Όσο ο Βαρέλα δεν ρίχνει τις απαιτήσεις του από το 1,5 εκατ. ευρώ που θέλει τόσο θα είναι με το ένα πόδι εκτός Τούμπας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που στην Τούμπα έρχεται ο Σβέριρ Ινγκι Ίνγκασον. Για τον Ισπανό και τον Ουκρανό μόνο ένας θα μείνει από τους δύο στην Τούμπα. Την τελική απόφαση θα την λάβει ο Ράζβαν Λουτσέσκου σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των μεταγραφών.

Όπως λένε από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη «την Παναχαϊκή να κερδίσω», καθώς προέχει η ρεβάνς του κυπέλλου με την Παναχαϊκή, στην Τούμπα. Το ματς της Τρίτης πρέπει να το αντιμετωπίσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ σαν μεγάλο τελικό γιατί φέτος δεν έχουν μόνο ως στόχο το πρωτάθλημα, αλλά και το κύπελλο. Θέλουν να κάνουν το ντάμπλ και πιστεύουν ότι μπορούν να το πετύχουν για να κλείσει ιδανικά η χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ