Η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο της, ο Μπογέ τον χάνει

Η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο της, ο Μπογέ τον χάνει

Ο Ουζουνίδης παλεύει να βρει ρόλο στον Αργεντινό άσο, που προς το παρόν παραμένει εκτός κλίματος και αδυνατεί να «κουμπώσει» στο σύνολο της ΑΕΚ.

Στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο καλή όσο σε εκείνα με τα Γιάννενα και τον Αστέρα. Κάτι που ίσως να μπορεί να δικαιολογηθεί από τις πέντε αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα του ο Μαρίνος Ουζουνίδης, σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος που είχε προηγηθεί.

Το γεγονός ωστόσο πως ακόμα και χωρίς να πιάσει τα ίδια επίπεδα απόδοσης η Ένωση έφτασε σε αυτό το 5-0, δείχνει αρκετά πράγματα. Με το βασικότερο πως η ομάδα έχει βρει ξανά το dna που την χαρακτήριζε πέρυσι και έχασε σε κάποιο σημείο της φετινής χρονιάς. Αυτόν τον αέρα της πρωταθλήτριας που ακόμα κι όταν δεν ανεβάσει στροφές, θα βρει τους τρόπους όχι απλά να πάρει τη νίκη, αλλά να το κάνει να μοιάζει και απλό.

Δεν θεωρώ πως θα άλλαζαν πολλά αν ο Κισσαμικός ισοφάριζε στη φάση του Χαλκιαδάκη, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο εξαιρετικός Τσιντώτας, αλλά σίγουρα θα δημιουργούνταν μια πίεση στον Δικέφαλο που δεν ήταν… απαραίτητη. Η πρόκριση ήρθε λοιπόν… σβηστά και με εντυπωσιακό τρόπο, με το 3-5-2 να αποτελεί και πάλι την διάταξη πάνω στην οποία στηρίχθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Αυτός ο σχηματισμός έχει πλέον καθιερωθεί για την ΑΕΚ, αφού εφαρμόζεται όπως είδαμε ανεξαρτήτων προσώπων. Γι’ αυτό και θα είναι τεράστια έκπληξη αν δεν διατηρηθεί και στη Νέα Σμύρνη. Στο πιο δύσκολο και συνάμα πιο καθοριστικό παιχνίδι της ΑΕΚ μέχρι τον Γενάρη και πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Από το ματς με τον Κισσαμικό δεν θα σταθώ τόσο στον Κρίστιτσιτς, που σε κάθε επαφή του με την μπάλα δείχνει την τεράστια ποιότητά του και το πόσο μπορεί να αλλάξει προς το πολύ καλύτερο τα δεδομένα για την ΑΕΚ. Ένας μέσος που τα έχει… όλα και που εκτιμώ πως σύντομα θα αποκτήσει και έναν ηγετικό ρόλο στην ομάδα.

Ο Σέρβος σκόραρε στο ντεμπούτο του και ήταν από τους καλύτερους για την Ένωση. Που είχε και πάλι ως κορυφαίο τον Ροντρίγκο Γκάλο. Ο Βραζιλιάνος είναι «μανούλα» στον ρόλο του μπακ-χαφ με όλη την πλευρά δική του και η παρουσία του είναι καταλυτική για να λειτουργήσει τόσο καλά αυτός ο σχηματισμός για την Ένωση.

Το αν οι εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τελευταία αλλά και αυτές που θεωρώ βέβαιο πως θα έρθουν στην πορεία είναι ικανές για να του προτείνει η ΑΕΚ νέο συμβόλαιο, είναι κάτι που θα φανεί. Η άποψή μου είναι πως αν και στα 32 του, ο Γκάλο μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική τουλάχιστον για του χρόνου και η Ένωση θα πρέπει να το σκεφτεί καλά, προτού τον αφήσει ελεύθερο.

Ο παίκτης στον οποίο θέλω να σταθώ περισσότερο πάντως είναι άλλος και δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωταγωνιστών στη νίκη επί του Κισσαμικού. Ο Λούκας Μπογέ πήρε άλλη μια ευκαιρία από τον Ουζουνίδη, παίζοντας μάλιστα και στη θέση που του ταιριάζει περισσότερο. Εκείνη του δεύτερου επιθετικού. Ο Αργεντινός είναι σαφές πως ξέρει καντάρια μπάλα. Ενώ παράλληλα διαθέτει έναν σπάνιο συνδυασμό ταχύτητας και δύναμης. Όμως όλα τα παραπάνω, προς το παρόν τα βλέπουμε στο γήπεδο μονάχα σε κάποιες εκλάμψεις του.

Ο Μπογέ δεν είχε ούτε τώρα ουσία στο παιχνίδι του. Ενώ και πάλι έκανε κατάχρηση της μπάλας, αναζητώντας το εξεζητημένο. Με το πέναλτι που κέρδισε να αποτελεί την κορυφαία στιγμή του στο ματς, αλλά να μην είναι αρκετή στα μάτια μου για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Είναι θέμα για την ΑΕΚ η μέχρι τώρα παρουσία του 22χρονου Αργεντινού, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μαζί με τον Πόνσε αποτέλεσε την πιο ηχηρή κίνηση του Δικεφάλου το καλοκαίρι. Το αν ο Ουζουνίδης θα καταφέρει να του βρει ρόλο στην ομάδα και παράλληλα να πάρει από εκείνον όσα μπορεί να δώσει, είναι κάτι που ακόμα δεν μπορεί να απαντηθεί. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει και στο μυαλό του τεχνικού της ΑΕΚ, που ήταν και εκείνος που επέμεινε περισσότερο για την συγκεκριμένη μεταγραφή.

Μετά την αποχώρηση του Γιακουμάκη η λογική λέει πως ο Μπογέ θα υπολογίζεται περισσότερο για τις θέσεις της επίθεσης. Μαζί με τους Πόνσε, Λιβάγια και Κλωναρίδη. Θεωρητικά θα έχει έναν ρόλο που του ταιριάζει πιο πολύ και θα του δώσει την ευκαιρία να δείξει όσα περίμεναν από εκείνον στην ΑΕΚ, όταν συμφωνούσαν να καταβάλουν μόνο για φέτος περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ στην Τορίνο ώστε να τον αποκτήσουν.

Αν ο Μπογέ βρει τον καλό του εαυτό και αποκτήσει σταθερό ρόλο στα πλάνα του Ουζουνίδη, η ΑΕΚ θα κάνει μία ακόμα εσωτερική «μεταγραφή» μετά την επιστροφή του Μπακασέτα. Που πιθανότατα την έχει ανάγκη, για να μπορέσει να κάνει την ανατροπή στο πρωτάθλημα και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, κυνηγώντας παράλληλα και το μοναδικό τρόπαιο που μπορεί να βάλει στη συλλογή της φέτος, εκείνο του κυπέλλου. Μέχρι στιγμής πάντως το «στοίχημα» της συγκεκριμένης μεταγραφής δείχνει να χάνεται και το ενδεχόμενο η Ένωση να μπει το καλοκαίρι σε διαδικασία συζητήσεων με την Τορίνο για την αγορά του Αργεντινού άσου, δείχνει πολύ δύσκολο. Καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ρήτρα για την αγορά του, φτάνει κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ