Ψάχνοντας την υπέρβαση

Ψάχνοντας την υπέρβαση

Ο Παναθηναϊκός καλείται να αντέξει αυτή τη φορά απέναντι στη φορμαρισμένη Μακάμπι.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το… τουρ στην Ευρώπη ολοκληρώνοντας απόψε μια σειρά από τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια καθώς αντιμετωπίζει τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Βρίσκεται στη 12η θέση με ρεκόρ 8-11 και ψάχνει απεγνωσμένα εκτός έδρας νίκες για να προλάβει το τρένο της πρόκρισης στα πλέι όφ.

Απόψε όμως τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, διότι οι Ισραηλινοί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση αγωνιστική και ψυχολογική, παίζουν πάρα πολύ καλά και οι πράσινοι θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσή τους 100% για να φύγουν αλώβητοι από το Τελ Αβίβ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει μεταμορφώσει τη Μακάμπι βάζοντας κανόνες στην αμυντική λειτουργία της, αλλά και πολλή τακτική στο επιθετικό κομμάτι. Πλέον η «ομάδα του λαού» πρώτα σκέφτεται και μετά εκτελεί.

Προέρχεται δε από μια τρομερή νίκη μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ και μια επιβλητική νίκη επί της Μπαρτσελόνα.

Ο Ρικ Πιτίνο συνεχίζει την προσπάθεια να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας του εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων και θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξει να αντιμετωπίσει την αποτελεσματική περιφέρεια των Ισραηλινών με τον Ουίλμπεκιν να είναι σε τρομερή κατάσταση.

Η απουσία του Νίκου Παππά προκαλεί τεράστιο πρόβλημα και ποιοτικά και αριθμητικά στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού και πλέον είναι η ώρα να βγει μπροστά ο Σον Κιλπάτρικ. Είναι το πρώτο ματς στο οποίο ο Αμερικανός καλείται να δείξει τι μπορεί να κάνει και πόσο μπορεί η ομάδα να στηριχθεί πάνω του.

Εξυπακούεται πως η απόδοση των Γκιστ και Καλάθη θα αποτελέσει το βασικό κριτήριο για την συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού, ενώ τις πρώτες του… εξετάσεις θα δώσει ο Αντριαν Πέιν.

Ο Αμερικανός πήρε πλέον τη θέση του Λάσμε, ο οποίος σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν, μια και είναι σαφές πως δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα.

Το αποψινό παιχνίδι θα είναι βασικά κριτήριο για το χαρακτήρα που έχει «σφυρηλατήσει» ο Πιτίνο στην ομάδα του και αν οι παίκτες του θα αντέξουν αυτή τη φορά στην πίεση της έδρας. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πλέον υπερβάσεις και απόψε έχει την πρώτη του ευκαιρία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ