Δεν μπορεί (ακόμα) να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες

Δεν μπορεί (ακόμα) να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες

Ο Χάβος έστησε την ομάδα του λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Μελίσσα και δεν άφηνε χώρους για τρέξιμο. Όταν δεν μπορείς να τρέξεις τότε χρειάζεσαι και τις προσωπικές ενέργειες για να ανοίξεις την άμυνα και να βρεθείς σε θέση βολής. Όταν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε μοιραία πας σε παιχνίδι με σέντρες

Ακούγεται βαρύ αλλά είναι αλήθεια: Αυτή η στάνη αυτό το γάλα μπορεί να βγάλει. Οσοι ζητούν πολλά παραπάνω πράγματα από τον Παναθηναϊκό σε αυτή της φάση, βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο.

Επαιξε για να πάρει την πρόκριση η ομάδα του Δώνη κι έκανε αυτά που μπορούσε να κάνει. Εγκαταστάθηκε έξω από τα καρέ της Λαμίας και προσπαθούσε να πετύχει το γκολ. Η εγκατάσταση δεν ήταν προϊόν της ανωτερότητας του Παναθηναϊκού. Ηταν σε μεγάλο βαθμό επιλογή του Μάκη Χάβου. Ο προπονητής της Λαμίας ξέρει πολύ καλά αυτό που κι όσοι δεν έχουν ειδικές γνώσεις, γνωρίζουν. Ότι στους πράσινους δεν υπάρχει ακόμα εκείνη η ποιότητα σε παίκτες που θα τους επιτρέψει να φτάσουν με προσωπικές ενέργειες σε θέση βολής. Η ομάδα του Δώνη διευκολύνεται να παίξει στο ανοικτό γήπεδο για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά της και το ακατάπαυστο τρέξιμο των περισσότερων παικτών της.

Ο Χάβος έστησε την ομάδα του λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Μελίσσα και δεν άφηνε χώρους για τρέξιμο. Όταν δεν μπορείς να τρέξεις τότε χρειάζεσαι και τις προσωπικές ενέργειες για να ανοίξεις την άμυνα και να βρεθείς σε θέση βολής. Όταν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό τότε μοιραία πας σε παιχνίδι με σέντρες. Δεν είναι και ο πλέον σύγχρονος τρόπος για να επιτεθείς αλλά όταν δεν έχεις άλλες επιλογές στο παιχνίδι σου, τι να κάνεις.

Ο Παναθηναϊκός άλλωστε πέτυχε το γκολ από μια τέτοια σέντρα του Χατζηγιοβάνη και ωραία προώθησε στην περιοχή του νεαρού Εμανουηλίδη. Η Λαμία που είχε επιλέξει να βγει στην κόντρα δημιούργησε όσες κλασσικές ευκαιρίες και ο Παναθηναϊκός που γυρόφερνε ώρα στην περιοχή της. Ο αποκλεισμός στη ρώσικη ρουλέτα δεν λέει τίποτα για την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού. Τα ίδια θα γράφαμε και σε περίπτωση που έπιανε το πέναλτι ο Διούδης. Η ομάδα, των κατά βάση νεαρών παικτών. που έχει ο Παναθηναϊκός δεν έχει συνηθίσει να παίζει στα δυο πέμπτα του γηπέδου όπως την οδήγησε να παίξει ο Μάκης Χάβος. Ούτε γίνεται να προλάβει να τα διδάξει όλα στους παίκτες του ο Γιώργος Δώνης.

Το πρόβλημα για το τριφύλλι είναι ότι ορισμένοι απέδωσαν στην ομάδα ικανότητες μεγαλύτερες από αυτές που πραγματικά έχει στην παρούσα φάση. Παρασύρθηκαν από τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και βιάστηκαν να την φορτώσουν με ευθύνες και «απαιτήσεις» πάνω από τις πραγματικές της δυνατότητες. Ομάδες με παιδιά που μέχρι πέρσι δεν φανταζόντουσαν ότι θα γίνουν βασικοί στ0ν Παναθηναϊκό δεν δημιουργούνται και πολύ περισσότερο δεν σταθεροποιούνται από την μια μέρα στην άλλη.

Στην πορεία της ωρίμανσης και της σταθεροποίησης θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα. Αν η ομάδα στηθεί στον τοίχο γιατί την απέκλεισε η Λαμία το πιθανότερο είναι να έρθουν κι άλλα απογοητευτικά βράδια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ