Μήπως ο ντελιβεράς Τσίπρας, έχασε το δρόμο;

Μήπως ο ντελιβεράς Τσίπρας, έχασε το δρόμο;

Δική τους ευθύνη, όχι κυβέρνησης και ΕΠΟ για το χαμένο πρωτάθλημα, που παλιότερα είχε παραγγείλει Τσίπρας.

Πως το είπε ο Βαγγέλας σε πρόσφατη εκδήλωση στον Πειραιά; «Το 2018 ήταν δική μας ευθύνη που χάσαμε το πρωτάθλημα. Ούτε η κυβέρνηση φταίει που είναι εναντίον μας, ούτε η Ομοσπονδία, ούτε οι αντίπαλοί μας. Εμείς θα έπρεπε να είμαστε πιο δυνατοί και να τους κερδίζουμε όλους».

Κρίμα για τις εργατοώρες που χάθηκαν, για να γίνει πειστικό το αφήγημα περί ταγμένου πρωταθλήματος.

Τόσες φορές που το διάβασα, κόντεψα να το πιστέψω ακόμα κι εγώ.

Ο ευνουχισμός του παραμυθιού κατέστη μήνες πριν από πραγματικά γεγονότα βέβαια  αφού σύμφωνα με αυτά, το πρωτάθλημα εκλάπη από την ομάδα στην οποία υποτίθεται πως το είχαν τάξει.

Δε χάθηκε στο χόρτο αλλά στα δικαστήρια, εκεί όπου η κυβέρνηση μπορεί εύκολα να παίξει μπάλα. Κάποτε μπορούσε να το κάνει και στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ, πλέον όμως βρίσκονται υπό κηδεμονία. Όπως ακριβώς η χώρα δηλαδή, που για να δώσει ο Τσακαλώτος μισό ευρώ αύξηση στους συνταξιούχους, θα ζητήσει την άδεια της Μέρκελ.

Η διανομή βαθμών στα δικαστήρια που καθόρισαν τον πρωταθλητή δε λέει τίποτα από μόνη της, η ουσία βρίσκεται στην ποιότητα και το σκεπτικό των αποφάσεων, που δε χρειάζεται να είσαι νομικός για να κατανοήσεις την σκοπιμότητά τους. Καταρρίπτεται εύκολα και από απόφοιτο νηπιαγωγείου…

Ενδεικτικά αναφέρω πως, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα που αποτελεί πάντα το ισχυρότερο πειστήριο, ο αγώνας με το χαρτί δεν ολοκληρώθηκε, διότι η φιλοξενούμενη ομάδα αρνήθηκε να επιστρέψει στο γήπεδο.

Όσο κι αν η επικοινωνιακή προπαγάνδα, κατάφερε  να περάσει στην κοινή γνώμη πως ο αγώνας διεκόπη οριστικά λόγω της εισβολής Σαββίδη, η πραγματικότητα είναι πως αυτό συνέβη εξ΄αιτίας της άρνησης του χαρτιού να αγωνιστεί. Έθετε ως προϋπόθεση μάλιστα, να μάθει αν τελικά μέτρησε το καθαρό γκολ του Βαρέλα, για ν΄αποφασίσει αν τρομοκρατήθηκε από μια φωτογραφία.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος λοιπόν, για την ομάδα που αποχωρεί από το γήπεδο, είναι αυτή που χάνει τον αγώνα στα χαρτιά. Στην περίπτωση μας, επιβραβεύτηκε, κερδίζοντας τους βαθμούς της νίκης και μαζί το πρωτάθλημα.

Η αστειότητα της απόφασης δεν τεκμαίρεται μόνο από τη…μερική ανάγνωση του φύλλου αγώνα, αλλά και από το γεγονός πως δεν ελήφθη υπόψιν η παραδοχή του τότε ποδοσφαιριστή της ομάδας Κονέ, που ομολόγησε πως αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο γήπεδο, παρά την εντολή Κομίνη.

Το ντοκουμέντο του διαιτητή να σφυρίζει έξω από τα αποδυτήρια, ερμηνεύτηκε ως μη αποδεικτικό στοιχείο, αφού σύμφωνα με την απόφαση, δεν προκύπτει ο λόγος για τον οποίον σφύριξε!!!

Είναι σύνηθες βλέπετε, να βολτάρουν οι διαιτητές έξω από τα αποδυτήρια και να σφυρίζουν για να περάσει η ώρα…

Κλείνοντας με τα των νόμων, υπενθυμίζω πως το φύλλο αγώνα δε χωράει ανταπόδειξη και πως όσα αρχικά αναφέρονται σε αυτό, δε γίνεται να ανατραπούν, ούτε από συμπληρωματική έκθεση.

Κάτι που καταστρατηγήθηκε στην περίπτωση -για- Όσκαρ, όπου ο Αρετόπουλος, τα έγραψε αλλιώς τη δεύτερη φορά

Αυτά για την ιστορία κι επιστρέφουμε στην παραδοχή του Βαγγέλα.

Ο ίδιος άνθρωπος, με δήλωσή του λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος που έχασε επειδή έφταιγε η ομάδα του και όχι η κυβέρνηση και η ΕΠΟ, υποστήριζε πως «δεν μπορεί να παραγγέλνει το πρωτάθλημα ο κύριος Τσίπρας».

Τι έγινε ρε παιδιά, όπως θα ρωτούσε κι ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Το παρήγγειλε τελικά ο Τσίπρας, αλλά δε φταίει η κυβέρνηση;

Το μετάνοιωσε και πήρε πίσω την παραγγελία;

Έχασε το δρόμο ως ντελιβεράς τίτλων, χάλασε το gps, μήπως έπαθε λάστιχο;

Πείτε και σε εμάς να ξέρουμε, μη μείνουμε με την απορία.

Κι αν ξεπεράσουμε το περσινό ως ξινό σταφύλι, με το φετινό τι να ισχύει άραγε, το μισό πρωτάθλημα έχει παιχτεί κι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή. Το μέχρι στιγμής +8 έχει διαμορφωθεί από την κυβέρνηση, την ΕΠΟ, τη μη αποτελεσματικότητα του γαύρου, την ατυχία, την ικανότητα του πρωτοπόρου;

Να έχουμε μια κατ΄αρχήν εικόνα, για ν΄αποδώσουμε τα του Καίσαρος στο φινάλε, γιατί ίσως να φταίει η στατιστική όπως κλαψουρίζει ο Νικολακόπουλος, μετρώντας δοκάρια, κόρνερ, αυτογκόλ. Να είμαστε έτοιμοι να χρεώσουμε την απώλεια στον Πυθαγόρα, που με αντάλλαγμα κάτι ρούβλια έγραψε ένα θεώρημα που κόστισε το πρωτάθλημα…

Τέλος πάντων, δικαίωμα του Βαγγέλα όπως και του καθενός είναι να μιλάει όποτε ο ίδιος επιθυμεί ή βρίσκει αφορμή και όχι όποτε θέλουμε οι υπόλοιποι.

Απλώς όταν οι απόψεις που βγαίνουν από το ίδιο στόμα είναι αλληλοσυγκρουόμενες, οφείλουμε κι εμείς να ζητάμε διευκρινίσεις.

Αν και είναι νόμος πως πάντα οι έσχατες δηλώσεις που ανατρέπουν τις προηγούμενες είναι αυτές που ισχύουν τελικά, θα ήταν χρήσιμο να μαθαίναμε γιατί καταργήθηκαν οι αρχικές.

Επρόκειτο για λάθος εκτίμηση, για παρεξήγηση, μήπως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις;

Να το έχουμε υπόψιν για την επόμενη φορά…

Όπως και να χει, αφού ο Βαγγέλας ήταν τόσο ειλικρινής με διάχυτη τη διάθεση αυτοκριτικής, εύχομαι κάποια στιγμή να μας μιλήσει και για το κολάρο του -για- Όσκαρ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ