Ο Ολυμπιακός τους «κρύβει» την μπάλα

Ο Ολυμπιακός τους «κρύβει» την μπάλα

Οι ερυθρόλευκοι παίζουν στην «πλάτη» της άμυνας των αντιπάλων τους κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Οι εντολές του Μαρτίνς, η κίνηση των εξτρέμ, το τρικ με την εναλλαγή ρόλων και οι κάθετες – ξυράφι από τους «μαέστρους»

Ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη από την Τρίπολη καθώς επικράτησε του Αστέρα με 2-0, προσθέτοντας στο ενεργητικό του μιαν ακόμα πολύ καλή εμφάνιση. Και είναι σημαντικό να σταθεί κάποιος στην απόδοση της ομάδας του Πειραιά, όταν ο ένας μετά τον άλλον οι προπονητές των αντιπάλων του Ολυμπιακού αναγνωρίζουν πως οι ερυθρόλευκοι παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εστιάσουμε σ’ ένα στοιχείο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία των πειραιωτών και αυτό έχει να κάνει με το παιχνίδι στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας.

Είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα να παίξει με αυτό το στυλ γιατί προϋποθέτει διαρκή κίνηση, μέσους που θα μπορούν να πασάρουν και φυσικά εναλλαγή ρόλων στην διάρκεια του παιχνιδιού.

Και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει μέσα από την καθημερινή δουλειά να «πληγώνει» τους αντιπάλους τους με ωραίο παιχνίδι στην «πλάτη» της άμυνας, όπως είδαμε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά και σε άλλα ματς της σεζόν.

Για να μην γυρίσουμε και πολύ πίσω, ας θυμηθούμε το πρώτο γκολ που πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι με τον Ποντένσε, στη ρεβάνς του Κυπέλλου απέναντι στην Ξάνθη στο Καραϊσκάκη.

Και χθες λοιπόν ο Ολυμπιακός βρήκε δύο γκολ στην «πλάτη» της άμυνας του Αστέρα Τρίπολης και είναι ξεκάθαρο πως ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στην ικανότητα που έχει αναπτύξει η ομάδα του Πειραιά και στον συγκεκριμένο τρόπο επίθεσης. Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε πως αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός δεν είναι εύκολο. Είναι όμως αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς στο Ρέντη και για να καταφέρει μια ομάδα να παίξει με τέτοια φιλοσοφία χρειάζονται πολλά πράγματα.

Πρώτα απ’ όλα είναι αναγκαία η παρουσία μέσων που θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν την καλή τελική πάσα. Την μεταβίβαση που θα «ακινητοποιήσει» την αντίπαλο άμυνα και ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να διαθέτει τέτοιους παίκτες.

Ο Γκιγιέρμε, ο Νάτχο και ο Φορτούνης έχουν το «καλό πόδι» για να δημιουργήσουν την τέλεια φάση και αυτό το έχουμε δει σε πολλά παιχνίδια της ομάδας του Πειραιά. Είναι τυχερός ο Πέδρο Μαρτίνς που μπορεί να βασίσει το δημιουργικό κομμάτι σε παίκτες όπως οι τρεις που προαναφέραμε γιατί είναι μέσοι που μπορούν να κάνουν την διαφορά μ’ ένα… άγγιγμα της μπάλας.

Είναι επίσης απαραίτητη «συνθήκη» η διαρκής κίνηση είτε από τους δύο εξτρέμ (Λάζαρος και Ποντένσε) είτε από τους μεσοεπιθετικούς (Φορτούνης) για να βγουν οι σωστές συνεργασίες ενώ καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι και ο σέντερ φορ θα πρέπει πολλές φορές να «τραβήξει» πάνω του τα μαρκαρίσματα για ν’ ανοίξει διαδρόμους. Και είναι κάτι που το έχουν κάνει τόσο ο Γκερέρο όσο και ο Χασάν.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να σταθεί κάποιος και στην πολύ καλή λειτουργία του τρικ του Πέδρο Μαρτίνς με τον Φορτούνη να έχει ρόλο δεύτερου φορ σε πολλά ματς, είτε παίζει βασικός ο Γκερέρο είτε ο Χασάν. Και η αλήθεια είναι πως με την συγκεκριμένη «εφαρμογή» ο Ολυμπιακός έχει βρει και νέο πόλο επίθεσης στο παιχνίδι του, καθώς ο Φορτούνης έχει το γκολ και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και στο σκοράρισμα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ