Οταν ο πρώτος δεν είναι και ο καλύτερος…

Οταν ο πρώτος δεν είναι και ο καλύτερος…

Σπάνια στην Ελλάδα συμβαίνει να προηγείται μια ομάδα στο πρωτάθλημα με οχτώ βαθμούς αλλά η καθολική εκτίμηση να είναι πως η δεύτερη στην βαθμολογία, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Για να έχουμε πρωτάθλημα πρέπει να φτάσουμε στο ντέρμπι της Τούμπας. Εκεί θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος για τον Ολυμπιακό. Το σημειώνω αυτό ενώ ο ΠΑΟΚ πριν αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό, έχει μπροστά του την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Παίρνω την περίπτωση να περάσει χωρίς να βραχεί πράγμα που δεν είναι εύκολο. Η ΑΕΚ είναι στο κυνήγι του Ολυμπιακού για να βγει δεύτερη και να διεκδικήσει είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ θα παίξει τα ρέστα της. Είναι κι άλλοι οι λόγοι στην Ενωση που κάνουν αυτό το παιχνίδι πολύ κρίσιμο.

Ο ΠΑΟΚ την είχε πατήσει στο ίδιο γήπεδο στον τελικό του Κυπέλλου. Υπάρχει και θέμα γοήτρου για τον σύλλογο αλλά και για τους ίδιους τους παίκτες. Αν η ΑΕΚ χάσει από τους πρωτοπόρους τότε κοιτάζει περισσότερο μήπως τη φτάσει ο Ατρόμητος και λιγότερο αν προλαβαίνει τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός επιδιώκει να πάει στην Τούμπα χωρίς βαθμολογικές απώλειες στα ματς με Λάρισα και Πανιώνιο. Λογικά θα τα καταφέρει. Ο Μαρτίνς δήλωσε ότι έχει δυο παίκτες για κάθε θέση και δεν φοβάται για απώλειες βαθμών από απουσίες παικτών. Το πώς σκέφτεται το έδειξε η απόφασή του να εκτίσουν τις ποινές από κίτρινες κάρτες οι Φορτούνης και Γκιγιέρμε στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο κόουτς θεωρεί πως και χωρίς αυτούς τους δυο η ομάδα του είναι ικανή να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανιωνίου στο Φάληρο.

Το ντέρμπι στην Τούμπα είναι κομβικό για τον Ολυμπιακό. Αν νικήσει τον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του επιβεβαιώνει πανηγυρικά την εκτίμηση ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Για τον Ολυμπιακό που έφτιαξε μια καινούρια ομάδα μέσα σε λίγους μήνες η σημασία μιας νίκης μέσα στην Τούμπα έχει νόημα όχι μόνο για το τρέχον πρωτάθλημα αλλά και για το μέλλον της ομάδας του.

Πέρα από αυτό όμως, αν η διαφορά πέσει στους πέντε πόντους τότε, ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι φαβορί για τον τίτλο με την διαφορά ότι κλονίζεται η ψυχολογία και η αυτοπεποίθησή του.

Αυτός ήταν ο λόγος που μετά την εμφατική νίκη επί του ΟΦΗ, ο Ρασβάν Λουτσέσκου αφιέρωσε μεγάλος μέρος των δηλώσεών του για να αποδείξει ότι ο ΠΑΟΚ είναι που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Σπάνια στην Ελλάδα συμβαίνει να προηγείται μια ομάδα στο πρωτάθλημα με οχτώ βαθμούς, αλλά η καθολική εκτίμηση να είναι πως η δεύτερη στην βαθμολογία παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα μας έχουν λυθεί οι περισσότερες απορίες σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα. Σε λιγότερο από δυο βδομάδες θα ξέρουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η ΚΕΔ του κ. Περέιρα προκειμένου να εξυπηρετήσει τα πραγματικά αφεντικά της που φυσικά δεν έχουν έδρα μέσα στα γραφεία της ΕΠΟ και της UEFA, αλλά εκεί που είναι εγκατεστημένοι εκείνοι που δούλευαν και δουλεύουν στο παρασκήνιο, απλά αλλάζοντας «εργοδότες»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ