Ο Ντέμης τρώει τη σκόνη του Γιώργου του Μίνου

Ο Ντέμης τρώει τη σκόνη του Γιώργου του Μίνου

Δεύτερη και καταϊδρωμένη η εκπομπή του Ντέμη σε σχέση με την «Αθλητική Κυριακή». Ο Κώστας Καίσαρης το θεωρεί λογικό κι εξηγεί τους λόγους.

ΔΕΝ περπατάει η εκπομπή του Ντέμη. Τζάμπα τα πεντοχίλιαρα που μοιράζει ο Ιβάν. Τρώνε τη σκόνη του Γιώργου του Μίνου. Κατεβάζεις εσύ τον Αντώνη Ρέμο του ποδοσφαίρου και σου παίρνει τα σώβρακα ο άλλος με τον Φλωρινιώτη. Που πάει να πει, δεν κάνουν όλοι για όλα. Το «Total Football» έκανε στη τελευταία εκπομπή 4.2% έναντι 7.6% της «Αθλητικής Κυριακής». Σχετικά καλύτερα ποσοστά από τις προηγούμενες μετρήσεις. Όταν τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 3,9% και 8,2% . Με την «Αθλητική Κυριακή», να είναι κοντά σε νταμπλ σκορ.

ΕΙΜΑΙ ο τελευταίος που θα μπορούσε να κανείς να χαρακτηρίσει φίλο του Νικολαΐδη. Κι όμως, είναι ξεκάθαρο ότι η εκπομπή του είναι η μέρα με τη νύχτα με την «Αθλητική Κυριακή». Καθώς κι ότι κι ο ίδιος «το ‘χει» ως σχολιαστής. Ένας λόγος είναι, βέβαια, ότι η εκπομπή του Open ξεκινάει αργά, μετά απ’ αυτή της ΕΡΤ. Όμως, αυτό δεν εξηγεί τη μεγάλη (και αυξανόμενη) διαφορά. Ο βασικός λόγος, είναι ότι η εκπομπή αυτή περιορίζεται (όπως κι η «Αθλητική Κυριακή») στο τι γίνεται μες στις τέσσερις γραμμές, πράγμα που κι ο Ντέμης έχει κάνει σημαία («να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο»).

ΕΔΩ λοιπόν, υπάρχουν δύο προβλήματα: Το ένα είναι ότι υπάρχει ένα θέμα αξιοπιστίας, ειδικά όταν δηλώνεις, στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη «κανένας διαιτητής δεν κυνηγάει τον Ολυμπιακό». Δηλαδή αυτόματα σκέφτεται κι ο θεατής: Κι αν τον αδικούσαν τον Ολυμπιακό οι διαιτητές, θα το έλεγες;  Άσε που, καλώς η κακώς, κάποια εκατομμύρια Ολυμπιακών, είναι τόσο πεπεισμένοι ότι τους τρώει η διαιτησία, όσο κι ο Γαλιλαίος ότι η γη γύριζε. Και στη πυρά να τους ρίξεις δεν αλλάζουνε γνώμη. Αν «έσπρωχναν» τον ΠΑΟΚ οι διαιτητές, θα το έλεγες, σκέφτεται ο τηλεθεατής;

ΜΗΠΩΣ όμως το να μιλάμε μόνο για το ποδόσφαιρο συμφέρει αυτόν που έχει τον έλεγχο του παρασκηνίου, που τυχαίνει να είναι και εργοδότης σου; Οπότε, είναι λάθος του Ντέμη που πάει την κουβέντα εκεί, που δεν μπορεί ποτέ να βγει κερδισμένος. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι, για να ασχολείσαι (μόνο) με το τι γίνεται μέσα στις τέσσερις γραμμές σε ένα τόσο διαβλητό πρωτάθλημα, πρέπει να είσαι και λίγο αφελής. Όταν κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν κι όλοι θεωρούν ότι τα πάντα κρίνονται στο παρασκήνιο.

ΛΟΓΙΚΟ είναι λοιπόν, αυτοί που καταλαβαίνουν ότι το πρωτάθλημα δεν παίζεται μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών και είναι οι πολλοί περισσότεροι, να μην παρακολουθούν καμία εκπομπή. Τα γκολ και τις φάσεις τα βλέπεις και στο YouTube. Οι μεγαλύτερης ηλικίας, που τους απασχολούν μόνο τα στιγμιότυπα, μπορούν να τα δουν πιο νωρίς στην «Αθλητική Κυριακή». Για τους υπόλοιπους, που χαμπάρι δεν παίρνουν για τα όσα γίνονται εκτός των τεσσάρων γραμμών, πάλι μια χαρά είναι η «Αθλητική Κυριακή». Ουδόλως τους απασχολεί ποια είναι η γνώμη του Κατσουράνη. Που εδώ που τα λέμε, δεν έχει να πει κάτι πρωτότυπο και συγκλονιστικό.

ΜΟΝΑ ζυγά, μονόζυγα λοιπόν ο Ντέμης είναι χαμένος. Νο1 ντεζαβαντάζ, ότι ξεκινάει μία ώρα μετά. Νο2 ντεζαβαντάζ, ότι πρόκειται για το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη. Δίνεις, δεν δίνεις δικαίωμα, ο άλλος δεν σε θεωρεί αντικείμενο. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν δίνεις δικαίωμα. Όταν ο Κάκος, στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων, τα βλέπει όλα ασπρόμαυρα. Νο3, το σλόγκαν, «εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο», δεν πουλάει. Αυτουνού που του αρέσει το ποδόσφαιρο, δεν βλέπει Σούπερ Λιγκ. Δεν ασχολείται με το ελληνικό πρωτάθλημα. Παρακολουθεί το εγγλέζικο. Το ισπανικό.

ΚΑΠΩΣ έτσι, ο Ντέμης Νικολαΐδης τρώει τη σκόνη του Γιώργου του Μίνου. Που αν τον βάλεις να γράψει έκθεση της πρώτης γυμνασίου μένει στην ίδια τάξη. Και για να τελειώνουμε μιλάμε για ένα κοινό που έχει ανεβάσει στη κορυφή της ακροαματικότητας τον Γιώργο Γεωργίου. Αυτόν ακούνε να μιλάει για ποδόσφαιρο, αυτόν εμπιστεύονται, αυτόν παίρνουν τηλέφωνο για να συζητήσουν μαζί του. Αυτά που τους λέει ο Ντέμης ουδόλως τους απασχολούν. Και γι’ αυτό δεν τον βλέπουν. Όταν οι εννιά στους δέκα είναι βαρεμένοι και πιστεύουν ακράδαντα ότι όλα είναι στημένα, ποιος θα κάτσει να δει τον Ντέμη να μιλάει για ποδόσφαιρο;

Στη μουσική επιλογή, Rape Bird- Sympathy.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ