Η χορηγία είναι φιλανθρωπική, μόνο ο Ιβάν στη διαπλοκή

Η χορηγία είναι φιλανθρωπική, μόνο ο Ιβάν στη διαπλοκή

Να στέλναμε Τσακαλώτο στην 4, έχοντας γεννηθεί στην Ολλανδία θα ήταν εξοικειωμένος με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Η είδηση περί χορηγίας των γραφείων της ΝΔ στον Πειραιά από τον Βαγγέλα, ανέδειξε βασικά το φιλανθρωπικό πρόσωπο του τελευταίου.

Μετά την οικονομική βοήθεια στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά το καλοκαίρι στο Μάτι, όπως και παλιότερα στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έμεινε ασυγκίνητος, τείνοντας χείρα βοηθείας σε όσους ζουν υπό καθεστώς οικονομικής ανέχειας κι επιβιώνουν δύσκολα!

Για χρέος μερικών χιλιάδων ευρώ σε προστατεύει ο νόμος Κατσέλη, η ΝΔ χρωστάει πάνω από 200 εκ στις τράπεζες, αναρωτήθηκε κάποιος από εσάς πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Με λεωφορεία της γραμμής πηγαίνουν στις συνεδριάσεις του κόμματος, κουβαλώντας ταπεράκι με φαγητό από το σπίτι, αφού το κόμμα αδυνατεί να τους παράσχει τα στοιχειώδη.

Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο καχύποπτοι και σκληρόκαρδοι, καλύτερα να δούμε το θέμα από την ανθρώπινη πλευρά του.

Στην Αμερική, τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, συνηθίζεται μεγαλοεπιχειρηματίες να κάνουν δωρεές όχι μόνο σε κόμματα, αλλά απευθείας σε πολιτικούς.

Μη πάει το μυαλό σας στο πονηρό, το είχε ξεκαθαρίσει άλλωστε ο Κούλης πως ουδέποτε είχε σχέσεις με τον Μαρινάκη, ενδεχομένως λέω ΄γω, να τον πέτυχε τυχαία κάπου, αλλά δεν είναι απαραίτητο να θυμάται. Με τόσο κόσμο συναναστρέφεται, δεν είναι δυνατόν να θυμάται τον καθένα που συναντά.

Το ότι η Ντόρα είναι κουμπάρα του Βαγγέλα, επίσης δε σημαίνει κάτι, από που κι ως που είναι υποχρεωτικό να γνωρίζει κάποιος με ποιον έχει κουμπαριά η αδερφή του…

Πιπέρι στο στόμα λοιπόν, όσων μιλάνε για σχέσεις επιχειρηματιών με πολιτικούς και κόμματα!

Είναι κατευθυνόμενοι, εγκάθετοι και κοινοί συκοφάντες.

Διαπλεκόμενος είναι μόνο ο Σαββίδης, επειδή στη σουίτα του φιλοξένησε τον Τσακαλώτο και τον Ορφανό.

Ο πρώτος είναι δηλωμένος ΠΑΟΚτσής μάλιστα, η παρουσία του όμως πλάι στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συνιστούσε τεκμήριο διαπλοκής.

Κανονικά έπρεπε να τον στείλουμε στην Θύρα 4, έχοντας γεννηθεί στην Ολλανδία θα ήταν εξοικειωμένος με την….περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Το ότι οποιοσδήποτε υπουργός, υψηλόβαθμος αξιωματούχος τέλος πάντων πήγαινε σε κάποιο γήπεδο, φυσικά και θα παρακολουθούσε τον αγώνα από τη σουίτα του ιδιοκτήτη-προέδρου της ΠΑΕ, είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια, εκείνο που προέχει είναι να σκαρφιστούμε τρόπους για να διαβάλουμε τον Σαββίδη.

Κάποτε είχε έρθει κι ο Πλατινί ως πρόεδρος της Ουέφα, ευτυχής δεν τον βάλαμε να κάτσει στα σκαλοπάτια της Τούμπας. Το ουίσκι που τον κεράσαμε μας το ανταπέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σηκώσαμε το Γιουρόπα εκείνη τη χρονιά, παίρνοντας 7 μαϊμού πέναλτι σε κάθε αγώνα…

Εννοείται πως αν πότε ο Κούλης έκανε την τιμή να μας επισκεφτεί, από τη σουίτα του Σαββίδη θα παρακολουθούσε το παιγνίδι. Θερμή παράκληση μόνο να μην το κάνει σύντομα, 16 στα 17 έχουμε, δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε το αήττητο σερί.

Εκείνο που ακόμα αναζητείται στην περίπτωση Σαββίδη, είναι το αντικείμενο-αντάλλαγμα της διαπλοκής.

Ο άνθρωπος φέρνει τα ωραία του λεφτά από την Ρωσία και τα επενδύει σε πτωχευμένη χώρα, όπου άπαντες ψάχνουν τρόπους είτε να βγάλουν τις οικονομίες τους στο εξωτερικό, είτε να στήσουν επιχειρήσεις σε Βουλγαρίες και Κύπρους. Απολύτως κατανοητό δεδομένου του φορολογικού καθεστώτος, δε γίνεται όμως να βρίζουμε εκείνον που κάνει το ανάποδο. Ο Σαββίδης όμως είναι Ρώσος, οι άλλοι είναι οι Ελληνάρες-πατριώτες…

Κι ο Βαγγέλας εξ όσων γνωρίζω, στην Αγγλία έχει την έδρα των ναυτιλιακών επιχειρήσεών του.

Ο Σαββίδης δεν νταραβερίζεται με το δημόσιο, επένδυσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε κοινοπραξία, πλήρωσε το δημόσιο λοιπόν, δεν πήρε από αυτό.

επένδυσε και στο Μακεδονία Παλλάς πληρώνοντας και σε αυτήν την περίπτωση, χρήματα στο δημόσιο! Μιλάμε για ξενοδοχείο που επί σειρά ετών υπολειτουργούσε, αν ήταν φιλέτο γιατί δε βρέθηκαν επενδυτές πριν εμφανιστεί ο Σαββίδης;

Το ίδιο ισχύει και για τη ΣΕΚΑΠ, έτοιμη για λουκέτο ήταν και ουδείς αμφισβητεί πως πουλήθηκε στον Σαββίδη παρακαλετά, αν είχε προοπτικές, οι μνηστήρες θα έπρεπε να παίζουν μπουνιές ποιος θα πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό.

Κι όμως, το ότι ένα πρόστιμο για λαθρεμπόριο για πράξη που συνέβη από την εποχή που βρισκόταν υπό κρατικό έλεγχο, απεκρύβη από το νέο επενδυτή και γι αυτό τελικά διεγράφη, θεωρήθηκε επίσης ως τεκμήριο διαπλοκής.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για καραμπινάτη διαπλοκή λοιπόν και σχέσεις κράτους με ΠΑΕ, θα θυμηθούμε την ευθεία παρέμβαση του Βασιλειάδη για ν΄αλλάξει ο κανονισμός περί αδειοδότησης, ώστε να μην υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός.

Θα πάμε και στα περσινά πανηγύρια του Φλαμπουράρη δίπλα στον Τζάμπα, τη μέρα που η χάρτινη εξασφάλιζε το χάρτινο, με δικαστικές αποφάσεις που καταστρατηγούσαν εμφανώς τους κανονισμούς.
Στις περιπτώσεις αυτές μιλάμε για γεγονότα, με ξεκάθαρη στόχευση και αποτελέσματα, κόντρα στους νόμους, βρείτε μου μια αντίστοιχη με εμπλεκόμενο τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ…

Το μόνο που μένει είναι να δούμε την αντίδραση του Κούλη, που για την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ είχε κάνει άνω κάτω τη Βουλή…

ΥΓ. Σαΐνια αυτοί στη ΝΔ.πάντως, δε μπορείς να πεις, ο Τσουκάτος είχε ομολογήσει αφού τον είχαν κάνει τσακωτό.

Αυτοί παραδέχονται χωρίς να τους πιέσει κάποιος, ούτε να απειλούνται.

Προφανώς το θεωρούν απολύτως φυσιολογικό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ