Γράσο στα γάντια του τερματοφύλακα

Γράσο στα γάντια του τερματοφύλακα

Ο Κώστας Καίσαρης διαφωνεί. Κι εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους δεν θεωρεί ντέρμπι το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Αλλά ένα παιχνίδι ίσης αξίας με το ΠΑΟΚ-Γιάννενα και το ΑΕΚ-Λεβαδειακός.

«ΜΕ ψυχή», είπε να παίξουν στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης. «Μην ξεχνάτε τι έγινε πέρυσι» ποστάρει ο Σαββίδης (τζούνιορ). Προσθέτοντας, «είναι μία κατάσταση ο θάνατός σου η ζωή μου». Σιγά τα αβγά, έχει να πει η ταπεινότητά μου. Μη πέσουν κάτω και σπάσουν. Υπάρχει κανένα διακύβευμα δηλαδή τη Κυριακή και δεν το ξέρουμε; Να μας το πούνε να το μάθουμε κι εμείς. Το διακύβευμα, για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σ αυτό το νταραβέρι των 30 αγωνιστικών που ξεκίνησε τον Αύγουστο και θα τελειώσει τον Μάιο είναι ένα μοναδικό. Το πρωτάθλημα. Πέραν τούτου ουδέν. Και το πρωτάθλημα έχει λάβει τέλος. Ο ΠΑΟΚ το έχει πάρει πριν καν αρχίσει. Όντας αστακός σε όλα τα επίπεδα. Η ΑΕΚ το έχει χάσει πριν αρχίσει. Με τη λευκή πετσέτα που έριξε, με την επιλογή, των μη μεταγραφών. Τέλος.

ΌΤΙ και να γίνει τη Κυριακή, επί της ουσίας, στον λογαριασμό δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ έχει κλειδώσει οριστικά και αμετάκλητα, όσο αξία είχαν οι τρεις βαθμοί με τα Γιάννενα, άλλη τόση θα έχουν, αν κερδίσει και οι τρεις βαθμοί με την ΑΕΚ. Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα, για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει χαθεί από το Νοέμβριο, η νίκη επί του ΠΑΟΚ θα είναι ίσης αξίας με αυτή επί του Λεβαδειακού. Μην ακούω για νίκες γοήτρου. Οι νίκες γοήτρου είναι για τις μικρές ομάδες. Για να έχει να λέει η Λαμία ότι κέρδισε να λέει ότι κέρδισε δύο φορές τον Παναθηναϊκό. Στις μεγάλες ομάδες μετράνε οι τίτλοι. Και μόνο.

ΘΑ μου πείτε τώρα, αν περάσει ο ΠΑΟΚ από το ΟΑΚΑ μέχρι που μπορεί να το πάρει και αήττητος. Λίγο το έχεις αυτό; Εγώ λέω λοιπόν, ότι αν έχω να πάρω πρωτάθλημα 34 χρόνια, ποσώς με ενδιαφέρει πως θα το πάρω. Αν θα το πάρω με τον Τσαμούρη. Αν θα το πάρω επειδή τα γάντια του Βελλίδη είχανε γράσο και του γλίστρησε η μπάλα. Με ενδιαφέρει να το πάρω. Με κάθε τρόπο. Εγώ σαν πρωταθλήτρια ΑΕΚ είμαι μία πιθαμή πίσω στη βαθμολογία. Αν οι 14 βαθμοί διαφορά γίνουνε 11, ποσώς με ενδιαφέρει. Και δεν θέλω να ακούω αηδίες, για δεύτερη θέση. Οι πιθανότητες που έχει ο δεύτερος του ελληνικού πρωταθλήματος να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι όσες έχει και το Κινάλ
της Φώφης για να βγει δεύτερο κόμμα στις εκλογές.

ΔΕΝ αλλάζει τίποτα για τον ΠΑΟΚ, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα τη Κυριακή. Το πρωτάθλημα, που είναι Μαραθώνιος 30 αγωνιστικών είναι δεδομένο. Δεν χάνει τίποτα αν χάσει ένα ματς. Το να περάσει από το ΟΑΚΑ ενδιαφέρει πολύ περισσότερο τον Λουτσέσκου. Που θα έχει πλέον πολλές πιθανότητες να το πάρει αήττητος. Ένα ακόμα ματς θα έχει. Την άλλη Κυριακή, με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα. Επίσης δεν έχει τίποτα να χάσει, αν χάσει η ΑΕΚ. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Χάσει κερδίσει, τρίτη θα είναι τη Δευτέρα στη βαθμολογία. Δεν αλλάζει κάτι. Το να κερδίσει, ενδιαφέρει τον Ουζουνίδη, που θα έχει κερδίσει το πρώτο του ντέρμπι.

ΟΥΤΕ λοιπόν το «παίξτε με ψυχή» του Μελισσανίδη λέει κάτι, ούτε το «θάνατός σου η ζωή μου» του Γιωργάκη. Κανένας δεν πρόκειται να πεθάνει τη Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ και κανένας δεν πρόκειται να αναστηθεί. Η πορεία και των δύο στο πρωτάθλημα είναι προδιαγεγραμμένη. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος και η ΑΕΚ δευτερότριτη. Από τη στιγμή που αυτό δεν αλλάζει όλα τα άλλα είναι στατιστική. Να το ξαναπάμε για τελευταία φορά: Χάνει το πρωτάθλημα αν χάσει ο ΠΑΟΚ; Όχι. Παίρνει πρωτάθλημα αν κερδίσει η ΑΕΚ; Όχι. Τέλος.

Στη μουσική επιλογή, Ray Charles & BB King-Sinners Prayer.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ