Άγιος Φεβρουάριος!

Άγιος Φεβρουάριος!

Για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του αυτός ο μήνας είναι ο πιο καθοριστικός, μέχρι τον… επόμενο!

Συνηθίζεται να αναφερόμαστε σε «τελικούς» ή σε «ματς μπολ» όταν βρίσκονται μπροστά μας κάποιοι ξεχωριστοί αγώνες. Με τη διαφορά ότι για τον Ολυμπιακό τα παιχνίδια του μήνα που ήδη διανύουμε δεν είναι ένα και δύο αλλά αρκετά  περισσότερα με την ίδια ιδιαίτερη σημασία.

Πρώτα από όλα σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, οι ερυθρόλευκοι αν ξεπεράσουν και το αποψινό εμπόδιο του Πανιωνίου, τότε θα πάνε να ρίξουνε τη ζαριά τους στην Τούμπα, την επόμενη αγωνιστική, περιμένοντας και το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ.

Ακολούθως, θα υποδεχθούν τους κιτρινόμαυρους στο «ξεκαθάρισμα» για τη δεύτερη θέση (ανάλογα βέβαια και με το τι θα έχει προκύψει στα ματς που προαναφέρθηκαν) ενώ στο ενδιάμεσο θα υπάρχουν τα ραντεβού με την Ντιναμό Κιέβου, στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ως «παρένθεση» προσθέστε και το ματς κυπέλλου, στην Λαμία την προσεχή Τετάρτη, ενώ ο μήνας θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση εναντίον του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη.

Αυτός κι αν θα είναι ο… Άγιος Φεβρουάριος για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του, που μπορεί μέχρι τώρα να έχουν πετύχει πολλά, όμως στο ποδόσφαιρο οι στόχοι ανανεώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι κι από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συμμετέχει και στις τρεις διοργανώσεις, οι απαιτήσεις δεν σταματούν ποτέ…

Σε κάθε περίπτωση, το ματς που προηγείται είναι αυτό που έχεις μπροστά σου. Ο Πανιώνιος έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό και στη μονομαχία του πρώτου γύρου, όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με το γκολ του Χασάν στην εκπνοή, ενώ απόψε ο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του τρεις παίκτες από τον άξονα της μεσαίας του γραμμής, καθώς εκτός από τους τιμωρημένους Φορτούνη και Γκιγιέρμε δεν υπολογίζει ούτε τον τραυματία Μπουχαλάκη-κι ενώ και ο Καμαρά όπως είπε και ο προπονητής δεν βρίσκεται σε «πλήρη ετοιμότητα».

Ο Μαρτίνς μας έχει δείξει τελευταία ότι μπορεί να διαχειριστεί το ρόστερ του, όμως άλλο να το κάνεις από επιλογή κι άλλο από ανάγκη. Με αυτές τις απουσίες ίσως να δούμε να πηγαίνει και σε αλλαγή σχηματισμού (από 4-2-3-1, σε 4-4-2) κι αυτό το ενισχύει το γεγονός ότι έχει στην αποστολή και τους τρεις επιθετικούς του (Γκερέρο, Χασάν και Σολδάνο).

Βασικό ζητούμενο είναι αν θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να συνεχίσει τις ποδοσφαιρικές παραστάσεις που μας χαρίζει από την αρχή του χρόνου και να μας δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι θα πάει με πατημένο το γκάζι για να βγάλει αυτήν την ανηφόρα.  Χρήσιμο το ότι όλοι οι παίκτες έχουν κίνητρο, ενώ όσο πιο γρήγορα μπούνε στο κόλπο οι Ζιλ Ντίας και Σολδάνο τόσο το καλύτερο για τον Μαρτίνς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ