To 6X6 θέλει κόπο…

To 6X6 θέλει κόπο…

Θέλει διπλή δουλειά από τους υπόλοιπους για να καλυφθεί το κενό των Φορτούνη και Γκιγιέρμε που αποτελούν τους κορυφαίους του Ολυμπιακού εδώ και καιρό. Το καθαρό 4-4-2 και ο Φεβρουάριος που πρέπει να αρχίσει ιδανικά.

Ο Φεβρουάριος που θα κρίνει τα πάντα στον Ολυμπιακό ξεκινάει στο Καραϊσκάκη με τον Πανιώνιο. Με δεδομένο πως ακολουθούν τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και ενδιάμεσα τα καθοριστικά παιχνίδια με την Ντινάμο Κιέβου, το αποψινό θεωρητικά συγκαταλέγεται στις πιο εύκολες αποστολές των Πειραιωτών, μαζί με τα διπλά ματς κυπέλλου με την Λαμία.

Μπορεί όμως ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα της… εξυγίανσης να σκεφτεί και μόνο πως έχει εύκολη αποστολή; Ακόμη και αν όλα ήταν στα ίσα (που δεν είναι) μπορεί να μπει στην διαδικασία της χαλάρωσης απέναντι σε μια ομάδα που είναι ικανή να του κάνει ζημιά, την έχει κάνει άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν;

Και ακόμη περισσότερο, μπορεί να σκεφτεί πως δεν θα χρειαστεί να κοπιάσει για τη νίκη παίζοντας χωρίς τους κορυφαίους του παίκτες, τον Φορτούνη και τον Γκιγιέρμε που εκτίουν ποινές τιμωρίας;

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι όχι. Το 6Χ6 στο πρωτάθλημα, η έκτη συνεχόμενη νίκη δηλαδή θέλει κόπο από όλους.

Θέλει προσοχή, προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο και αποτελεσματικότητα για να έρθει η απαραίτητη νίκη που θα είναι ιδανικό ξεκίνημα στον… Άγιο Φεβρουάριο όπως εύστοχα έγραψε και ο Μιχάλης Μορφονιός.

Φορτούνης και Γκιγιέρμε αποτελούν τις δύο βασικές μορφές του Ολυμπιακού εδώ και καιρό, ειδικά στον επιτυχημένο Ιανουάριο ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές της ομάδας. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει μάθει να αλλάζει ριζικά από ματς σε ματς, έχει μάθει να παίζει με 6-7 αλλαγές στο βασικό του σχήμα και να μην μετατρέπεται καθόλου το στυλ παιχνιδιού αλλά και η αποτελεσματικότητα του.

Απόψε κόντρα στον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να βγουν μπροστά οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του. Ο Νάτχο θα επωμιστεί τον ρόλο του Φορτούνη στο 4-4-2 που φαίνεται πως θα πάει ο Μαρτίνς με το δίδυμο Γκερέρο-Χασάν στην επίθεση, τον Ισπανό σε περιφερειακό ρόλο.

Ο Λάζαρος και ο Ποντένσε που θα παίξουν στα άκρα της επίθεσης αλλά και ο Καμαρά στον άξονα θα χρειαστεί να φορτσάρουν ακόμη περισσότερο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει στον εξαιρετικό δρόμο που έχει μπει εδώ και καιρό.

Το τρίποντο αλλά και το καλό ποδόσφαιρο θα τον πάνε με δυναμική στα ματς της «φωτιάς». Σε πρώτη φάση θα τον πάνε στο -5 και θα περιμένει το αποτέλεσμα του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για να δει με ποια διαφορά θα πάει στην Τούμπα.

Όχι πως μπορούν να αλλάξουν πολλά, τα έχουμε ξαναπεί, η ψυχολογία όμως θα παίξει ρόλο και για τα υπόλοιπα κρίσιμα ματς της ομάδας. Πιο κρίσιμα με διαφορά από όλα, αυτά με την Ντινάμο, αλλά χρόνο θα έχουμε με το καλό να τα λέμε.

Προηγείται ο Πανιώνιος και το 6Χ6 που πρέπει να γίνει, με ή χωρίς κόπο αυτό θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ