Η κόκκινη απόλαυση, το ντέρμπι και η… Καρδίτσα

Η κόκκινη απόλαυση, το ντέρμπι και η… Καρδίτσα

Από την μια πλευρά ο Ολυμπιακός που χαίρεσαι να τον βλέπεις, η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο που το επιβεβαιώνει και από την άλλη το ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης. Ότι μπορεί και θέλει ο καθένας…

Το 6Χ6 θέλει κόπο έγραφα παραμονές του αγώνα με τον Πανιώνιο. Ματς χωρίς Φορτούνη και Γκιγιέρμε για τους ερυθρόλευκους. Κόπο θέλουν όλα τα ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα του… Γραμμένου και του Περέιρα όμως αυτούς τους έχουν ξεπεράσει οι παίκτες του Μαρτίνς. Για αυτό και έρχεται η μια νίκη μετά την άλλη, όπως το χθεσινό 4-0.

Και τους έχει ξεπεράσει και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Το ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης μπορεί να μοιράσει ένα-δύο τίτλους σε αυτούς που… πρέπει, σε αυτούς που δεν ξέρουν τι σημαίνει πρωτάθλημα, αλλά σε λίγο ουδείς σοβαρός θα ασχολείται μαζί του.

Από την μια πλευρά έχουμε τον Ολυμπιακό που χαίρεσαι να τον βλέπεις, που απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο που παίζει και από την άλλη το ποδόσφαιρο της… Καρδίτσας.

Από την μια, μια ομάδα που βγάζει υγεία και δίνει όραμα στον κόσμο της. Έναν κόσμο που είναι άκρως απαιτητικός παρά τα τόσα και τόσα πρωταθλήματα αλλά κατανοεί πλήρως τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χθες στο Καραϊσκάκη είχε 20 χιλιάδες κόσμο δείγμα του τι έχει πετύχει ήδη ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς.

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ πάει για τον 3ο τίτλο της ιστορίας του, η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός που είναι στο -5 από την κορυφή (με ένα ματς περισσότερο) και που αντικειμενικά οι ελπίδες του για τίτλο ελέω… εξυγίανσης είναι ελάχιστες.

Ο Ολυμπιακός που αγωνιστικά και χθες έδειξε την «κάψα» που βγάζει για μπάλα! Τέσσερα γκολ, ευκαιρίες, ωραίο ποδόσφαιρο και «τρέλα» για να «χορτάσει» ο κόσμος που πήγε στο γήπεδο μπάλα!
Ο Ολυμπιακός που θα περιμένει να δει σε λίγες ώρες το ντέρμπι των… εξυγιαντών για να μάθει με ποια διαφορά θα πάει στην Τούμπα την επόμενη Κυριακή.

Με την ελπίδα πως αυτή την φορά θα παίξει το ντέρμπι και δεν θα βρεθεί ξανά οπαδός με βεβαρημένο ιστορικό στα γήπεδα να κάθεται στα επίσημα και να κάνει… σκοποβολή.

Όσο για το ντέρμπι των δικέφαλων στο ΟΑΚΑ; Η ΑΕΚ έχει μια ευκαιρία να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά και να μείνει ζωντανή για την δεύτερη θέση. Ο ΠΑΟΚ να τελειώσει το πρωτάθλημα καθώς με νίκη ότι και να γίνει στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική το πράγμα δεν αλλάζει. Και αν πάει άλλωστε να στραβώσει κάτι υπάρχει το σύστημα…

Αυτό το σύστημα που έφερε στον αφρό φαντάσματα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό το σύστημα που ξεφτιλίζει διαρκώς το έτσι και αλλιώς ταλαιπωρημένο ποδόσφαιρο μας. Αυτό το σύστημα που ζει και βασιλεύει με τις ευλογίες των… εξυγιαντών.

Με τις ευλογίες και αν χρειαστεί και τα… στραβά μάτια της ίδιας της Κυβέρνησης που ενεπλάκη άλλωστε ενεργά στο ποδόσφαιρο για να το «καθαρίσει» όπως έλεγε και τελικά το έκανε πιο βρώμικο από ποτέ.

Η σιωπή άλλωστε που ακολούθησε των τραγικών γεγονότων στην Καρδίτσα μιλάει από μόνη της. Δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Σημασία έχει πως ουδείς εκ των αρμόδιων ασχολήθηκε, κανείς δεν πήρε θέση, από τον Γραμμένο που έχει τον τίτλο τουλάχιστον του προέδρου της ΕΠΟ έως τον Υφυπουργό Αθλητισμού Βασιλειάδη.

Δεν μιλάμε τώρα για τα συστημικά ΜΜΕ, τα άκρως εξυγιαντικά-οπαδικά που κάποτε τέτοια θέματα είχαν την προβολή που έπρεπε να έχουν. Σιωπή παντού. Αλλά είπαμε. Από την μια πλευρά το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού και από την άλλη το ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης και της… Καρδίτσας.

Ότι μπορεί και θέλει ο καθένας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ