Η εκμετάλλευση της έδρας του γίνεται πλέον ανάγκη

Η εκμετάλλευση της έδρας του γίνεται πλέον ανάγκη

Η έδρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Όσο δύσκολα παιχνίδια και να έχει ο Παναθηναϊκός, είναι πια μεγάλη ανάγκη να πετύχει νίκες στο Ολυμπιακό Στάδιο για να μπει στην πεντάδα και να σβήσει την ποινή.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον πρώτο γύρο με έξι νίκες και μια ισοπαλία σε 7 παιχνίδια στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ήρθε ισοπαλία μονάχα με την ΑΕΚ, εκείνο το 0-0 που εύκολα θα μπορούσε να είναι νίκη, αν οι πράσινοι είχαν εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Όμως οι 19 βαθμοί που πήραν από το σύνολο των 21 που διεκδίκησαν, ήταν μια καταπληκτική συγκομιδή. Σε συνδυασμό, δε, με την καλή εκτός έδρας παρουσία, ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό (διπλά σε Ξάνθη, Λάρισα, ισοπαλία σε Τρίπολη, Καραϊσκάκη, Άρη), του έδινε μια σιγουριά πως θα πετύχει τον στόχο του: να μπει στην πρώτη πεντάδα.

Το ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο μοιάζει καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα με ένα πρόγραμμα που δεν το λες και δύσκολο. Εκτός έδρας με Λαμία και Λεβαδειακό, που παλεύουν για την παραμονή, εντός έδρας με Λάρισα και Ξάνθη. Ακόμα και οι 12 βαθμοί σε αυτά τα τέσσερα ματς θα ήταν «λογικά» αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό που είδαμε στον πρώτο γύρο. Αντί για 12, που πήρε στα αντίστοιχα παιχνίδια στο ξεκίνημα, πήρε μόλις τρεις.

Αυτοί που… πονάνε περισσότερο είναι οι βαθμοί που χάθηκαν στο ΟΑΚΑ. Δύο ισοπαλίες, με Ξάνθη στις καθυστερήσεις και τη Λάρισα των δέκα παικτών από το 1′. Σε παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ (2-1 με την Ξάνθη, 1-0 με τη Λάρισα). Πλήρωσε και στα δύο παιχνίδια τα ατομικά λάθη. Και την έλλειψη συγκέντρωσης σε κομβικά σημεία των αγώνων.

Μοιάζει με το νούμερο ένα πρόβλημα τούτη την ώρα αυτή η έλλειψη συγκέντρωσης. Πετάει βαθμούς ο Παναθηναϊκός γιατί ο Μαυρομμάτης έκανε λάθος με Ξάνθη και Λάρισα, γιατί ο Χατζηγιοβάνης δεν ενήργησε σωστά με Ξάνθη και Λεβαδειακό, γιατί δεν μπόρεσε να τελειώσει ματς που τα είχε στο χέρι του, όπως έκανε στον πρώτο γύρο.

Οι πράσινοι έχουν περισσότερα δύσκολα ματς στον δεύτερο γύρο στην έδρα τους απ’ ότι είχαν στον πρώτο. Παίζουν με την πάντα επικίνδυνη Τρίπολη, παίζουν με τον ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό, με τον Άρη, που είναι αυτή την ώρα ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του στη μάχη για την πεντάδα, παίζουν με τον αξιόλογο Παναιτωλικό, που κυνηγάει το όνειρο της Ευρώπης. Μόνο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ μπορείς να χαρακτηρίσεις ως «εύκολο». Γι’ αυτό και εκείνοι οι τέσσερις χαμένοι βαθμοί με Ξάνθη και Λάρισα στην οικονομία του πρωταθλήματος μπορεί να φανούν καθοριστικοί.

Αν οι πράσινοι τους είχαν, θα βρίσκονταν τώρα στο +3 από τον Άρη, που τον έχουν στο ΟΑΚΑ. Και στο -2 από τον τέταρτο Ατρόμητο. Τώρα βρίσκονται στο -1 από τον πέμπτο Άρη, στο +2 από τον έβδομο Παναιτωλικό, στο +3 από την όγδοη Ξάνθη. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να βρει και πάλι το καλό του πρόσωπο που έδειξε στον πρώτο γύρο. Να βρει φρεσκάδα, όρεξη και να επιστρέψει στο καλό ποδόσφαιρο. Μέσω καλού ποδοσφαίρου πήρε τις περισσότερες νίκες του. Όταν προσπάθησε να πάρει… επαγγελματικές νίκες, το έκανε μόλις δύο φορές. Με τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό.

Η έδρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Όσο δύσκολα παιχνίδια και να έχει, είναι πια μεγάλη ανάγκη να πετύχει νίκες στο Ολυμπιακό Στάδιο για να μπει στην πεντάδα και να σβήσει την ποινή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ