Όταν ο Inspector Σαγόνι, έστελνε μηνύματα στον Δ.Μ

Όταν ο Inspector Σαγόνι, έστελνε μηνύματα στον Δ.Μ

Η αστυνομία ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τους δημοσιογράφους για να κάνει τη δουλειά της, το ίδιο έκανε και στην υπόθεση Τζήλου.

Μη μου πείτε ότι δεν πέσατε από τα σύννεφα, διαβάζοντας την είδηση πως ο περιβόητος Δ.Μ που σύμφωνα με διαρροές είναι ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης στον Τζήλο, την κοπάνησε στο εξωτερικό.

Προσωπικά πάντως έπεσα, οπότε αν υπάρχουν και άλλοι ομοιοπαθείς, ελάτε να μαζευτούμε πολλοί, να λέμε κάνα κουτσομπολιό όσο κρατάει η πτώση, να περάσει η ώρα..

Η καλύτερη ταινία που έχω δει ποτέ, είναι το Σέρπικο, συγκλονιστικό σενάριο βγαλμένο από τη ζωή, απίστευτη πλοκή, με τον Αλ Πατσίνο σε ρεσιτάλ ερμηνείας να αναδεικνύει ακόμα περισσότερο όλα τα παραπάνω. Όποτε πετύχαινα την ταινία στην τηλεόραση, καθόμουν και την παρακολουθούσα, με το ίδιο ενδιαφέρον όπως την πρώτη φορά. Ήταν αληθινή ιστορία, που έδειχνε τις δυο όψεις της αστυνομίας, από τη μια ο ευσυνείδητος, έντιμος και ασυμβίβαστος Αλ Πατσίνο, κόντρα όχι στους κακοποιούς των δρόμων, αλλά στους διεφθαρμένους συναδέλφους του.

Ο Ελληνικός λαός που διακρινόταν ανέκαθεν για την θυμοσοφία του, περιέγραψε ολόκληρη την ταινία, με το all time classic «οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη»

Το παραπάνω έχει δυο αναγνώσεις, για να εμπλακούν στα κυκλώματα και να τα εξουδετερώσουν, αναγκαστικά θα κάνουν την ίδια δουλειά, όπως οι μπατσίνες ντύνονται πόρνες. Από την άλλη πλευρά, είναι τόσο εύκολο και πολύ το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί, που δεν είναι δύσκολο να πέσεις στον πειρασμό.

Τέλος πάντων, έτσι λειτουργεί το σύστημα και να που μάθαμε πως ο Δ.Μ τρώει ήδη το πικρό ψωμί της ξενιτιάς, με τα ΜΜΕ να παπαγαλίζουν το ποίημα πως «εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες η δικογραφία αναπαύεται στο γραφείο της Προέδρου Πρωτοδικών, χωρίς να έχει διαβιβαστεί σε ανακριτή ώστε να ασκηθούν διώξεις».

Και υπάρχουν χαλβάδες που τα πιστεύουν αυτά και τα παίρνουν στα σοβαρά.

Πριν τις τρεις εβδομάδες που αναφέρουν, υπάρχει ένας μήνα από την ημέρα του συμβάντος, αναρωτήθηκε κανείς τι συνέβη μέσα σε αυτόν τον πρώτο μήνα; Με τη σειρά θα τα πάρουμε, δε θα ξεκινήσουμε από το τέλος.

Ελάχιστες μέρες μετά την επίθεση λοιπόν, ο inspector σαγόνι προχωρά στην ανατριχιαστική αποκάλυψη πως ιθύνων νους της επίσκεψης ήταν ο Δ.Μ, θέμα που αναπαράγεται με ταχύτητα αστραπής. Αρκούσαν μερικές ώρες, για να γίνει ο Δ.Μ πιο μεγάλη φίρμα από τον Φλωρινιώτη, όπου πήγαινες για τον Δ.Μ άκουγες να συζητάνε.

Έχω φίλο που έσπασε όλα τα ρεκόρ, θηλυκιά γάτα δεν άφησε. Εντόπιζε ξανθό τσολιά και ορμούσε με τα κλασικά για ξεκίνημα, αν ο τσολιάς έκανε σκέρτσα, προχωρούσε στο παρασύνθημα «ο Δ.Μ είμαι μωράκι μου, ο Νο 1 καταζητούμενος, δε με κατάλαβες;».Επειδή μετά το χρήμα, το ισχυρότερο αφροδισιακό για τις γυναίκες είναι η αναγνωρισιμότητα κάθε μορφής και η παραβατική συμπεριφορά, ο τσολιάς έπεφτε με την ευκολία ώριμου φρούτου.

Με τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα, η επόμενη κίνηση θα ήταν να καλέσουν τον Δ.Μ στο Survivor, μη μου πείτε πως δε θα καθήλωνε όλη την Ελλάδα;

Όταν λοιπόν σχεδόν άμεσα παίζεις με ένα όνομα φέρνοντάς το στο top της επικαιρότητας, τι περιμένεις να κάνει ο αυθεντικός Δ.Μ, που απ΄ότι λένε ήταν μπασμένος στο χώρο της παρανομίας, έχοντας αποφυλακιστεί πρόσφατα λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου; Να περιμένει πότε θα του φορέσουν βραχιολάκια ή να παραδοθεί ελπίζοντας σε επιεικέστερη ποινή, λόγω ειλικρινούς μεταμέλειας;

Μάθαμε επίσης πως είναι κάτοικος Φαλήρου, πως έχει κονέ με κάποιον εξωδιοικητικό παράγοντα, ακόμα και οι λεπτομέρειες για το σεξ σοπ, ήταν σα μήνυμα, πως «το νου σου μεγάλε, ξέρουμε μέχρι και πόσες φορές αναπνέεις κάθε μέρα, κανόνισε την πορεία σου»

Και θέλετε να φάω τον παπά πως η ευθύνη είναι του πρωτοδικείου που δεν έστειλε τη δικογραφία στον ανακριτή, όταν η δικογραφία έχει ολοκληρωθεί ένα μήνα μετά στο συμβάν κι ενώ εξ΄ αρχής στέλνονται διακριτικά μεν, ξεκάθαρα δε, μηνύματα στον δράστη, πως τον έχουν ταυτοποιήσει…

Η αστυνομία ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τους δημοσιογράφους για να κάνει τη δουλειά της, γινόταν πχ φόνος λόγω ερωτικού πάθους κι αμέσως έκανε διαρροή πως «κίνητρο του δράστη ήταν η ληστεία, αφού πάνω στο θύμα δε βρέθηκαν χρήματα». Έκαναν το φονιά πιστεύει πως οι έρευνες εξελίσσονται σε άλλη κατεύθυνση και τον έκαναν τσακωτό, χωρίς να διαφύγει, ούτε να σκεφτεί κάποιο άλλοθι.

Γινόταν ληστεία, διαρροή καπάκι πως «βραχυκύκλωσαν οι κάμερες, δεν κατέγραψαν τα πρόσωπα των δραστών», για να κερδίσουν χρόνο και να κάνουν τις έρευνες ανενόχλητοι.

Οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους, τα αναπαρήγαγαν με ευχαρίστηση για να παραστήσουν τους καμπόσους, όταν όμως το Νο 1 παπαγαλάκι της υπόθεσης είναι αυτός που έχει πριβέ ράντζο μέσα στη ΓΑΔΑ κι έχει την Ευελπίδων για εξοχικό, τι καταλαβαίνεις;

Στην περίπτωση Τζήλου λοιπόν, διαρρέεις αρχικά πως δεν είναι τόσο εύκολος ο εντοπισμός του αυτοκινήτου αφού από τα στενά που διέφυγαν οι δράστες, δεν υπήρχαν κάμερες. Στην περίπτωση μας έκαναν το αντίθετο, γνωστοποίησαν πως τους στάμπαραν από την εθνική οδό!

Καπάκι αφήνεις να εννοηθεί πως η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και η επίθεση να οφείλεται σε προσωπικές διαφορές και να μη σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Τι και πως δεν έχει σημασία, άσε τον κόσμο να νομίζει πως ο Τζήλος πηδούσε τη γυναίκα του γείτονα, ότι έπαιζε στο καζίνο, εκείνο που προέχει είναι να εξιχνιάσεις την υπόθεση. Μόλις αυτό γίνει, θα ξεχαστούν και τα υπόλοιπα.

Αφού μάλιστα έχεις το όνομα, τη διεύθυνση, τα πάντα όλα, τον θέτεις υπό στενή παρακολούθηση. ελέγχοντας κάθε του κίνηση και μόλις βρεις την κατάλληλη στιγμή, τον τσακώνεις.

Όταν λοιπόν αυτά τα απλά τα σκέφτομαι εγώ που ουδέποτε διετέλεσα inspector σαγόνι, πως να μην πέρασαν από το μυαλό του αυθεντικού;

Στην περίπτωση Τζήλου υπάρχει και βαθύ λαρύγγι, που παρεμπιπτόντως είναι και μακρύ σαγόνι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ