Πώς να ξεχάσεις;

Πώς να ξεχάσεις;

38 χρόνια μετά. Η τραγωδία της Θύρας 7 δεν ξεχνιέται. Δεν μπορεί να ξεχαστεί…

Για τους νεότερους αποτελεί μια τραγική ιστορία. Διαβάζουν, ακούνε, νοιώθουν έντονα αυτό που δεν έχουν ζήσει. Ήταν 2 Φεβρουαρίου 1981.

Για όσους το έζησαν, για αυτούς που βίωσαν εκείνη την μαύρη μέρα είναι τελείως διαφορετικό. Πόσο δε μάλιστα για τον κόσμο που εκείνη την μέρα βρέθηκε στο γήπεδο. Που πήγε για να παρακολουθήσει ένα ντέρμπι, χάρηκε για μια τεράστια νίκη της αγαπημένης του ομάδα και φεύγοντας συνάντησε τον θάνατο…

38 χρόνια πριν, ένας τελείως διαφορετικός κόσμος από τον σημερινό. Τα χρόνια πέρασαν, ο κόσμος άλλαξε, η τραγωδία της Θύρας 7 όμως δεν ξεχνιέται. Πώς να ξεχάσεις άλλωστε τα 21 παιδιά που έφυγαν άδικα τόσο νωρίς από τη ζωή;

Πώς να ξεχάσεις την μέρα που ο χρόνος σταμάτησε στα σκαλοπάτια της Θύρας 7; Μια τραγωδία για την οποία κανείς τελικά δεν πλήρωσε.

Μια τραγωδία που οι νεότεροι που δεν έζησαν τόσο έντονα έμαθαν από τους πατεράδες τους. Μια τραγωδία για την οποία κανείς στην οικογένεια του Ολυμπιακού, από τις διοικήσεις έως τους οπαδούς, δεν άφησε ποτέ να ξεχαστεί.

Πιτσιρικάδες στο γήπεδο ακούγαμε το σύνθημα «αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε», μαθαίναμε την τραγική ιστορία στο Καραϊσκάκη. Από τους μεγαλύτερους, από παιδιά που το βίωσαν τότε στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 αλλά γλίτωσαν.

Μια ιστορία, που ανεξάρτητα τι ομάδα υποστηρίζει ο καθένας, οφείλουμε όλοι να μεταφέρουμε με την σειρά μας στα δικά μας παιδιά. Όχι μόνο κάθε 8 Φεβρουαρίου. Για να ξέρουν, για να μην ξανασυμβεί ποτέ.

Μια τραγωδία που όμοια της δεν έχει γνωρίσει άλλη το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν πρέπει ποτέ να ξανασυμβεί.

Μια τραγωδία που δυστυχώς κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν έχει διδάξει τους… αρμόδιους.
Διαχρονικά άλλωστε αυτοί που παίρνουν αποφάσεις από όλα τα αρμόδια πόστα σε αυτή την χώρα – να ήταν μόνο για το ποδόσφαιρο… – αποδεικνύονται αναρμόδιοι.

Πώς να ξεχάσεις λοιπόν εκείνη την αποφράδα μέρα;

Υ.Γ. Για το ντέρμπι της Τούμπας έχουμε χρόνο να τα πούμε. Ντέρμπι που θα κρίνει αν ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει ένα θαύμα, τηρουμένων των συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή όχι. Σε κάθε περίπτωση πάντως το συγκεκριμένο ντέρμπι δεν αλλάζει κάτι στην πορεία που έχει πάρει ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς. Το ντέρμπι αυτό είναι ιστορικό μόνο για τον ΠΑΟΚ. Για την ομάδα που ψάχνει το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και που αν δεν χάσει θα το έχει στα χέρια της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ