Υποχρεωμένος να παλέψει

Υποχρεωμένος να παλέψει

Η απουσία του Βέσελι έχει δώσει κάποιες ελπίδες παραπάνω στον Παναθηναϊκό, που οφείλει να τις διεκδικήσει.

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι το πιο «εύκολο» παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, μια εκτός έδρας δοκιμασία με τη Φενέρμπαχτσε.

Κανένα άγχος, μικρές προσδοκίες και σκέψη για τα… παρακάτω. Κι όμως η απουσία του Γιαν Βέσελι από το αποψινό ματς και η εικόνα της τουρκικής ομάδας την περασμένη αγωνιστική στο Μόναχο δίνουν κάποιες παραπάνω ελπίδες στον Ρικ Πιτίνο και τους παίκτες του για να διεκδικήσουν το μεγάλο διπλό.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και ο Παναθηναϊκός αναζητά απεγνωσμένα νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ για να μπορέσει να προλάβει το τρένο της πρόκρισης στα πλέι όφ.

Απόψε λοιπόν θέλει να κάνει το… ακατόρθωτο και να «κλέψει» μια νίκη μέσα στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε. Ασφαλώς και είναι τρομερά δύσκολο και το «τριφύλλι» θα πρέπει να τα κάνει όλα σωστά για 40’. Η Φενέρ προέρχεται από ήττα στο Μόναχο και ασφαλώς θέλει να ξεσπάσει, ενώ παράλληλα θέλει να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας για να έχει τον πλήρη έλεγχο της διοργάνωσης απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης.

Η απουσία του Βέσελι έχει προκαλέσει αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού των Τούρκων, που πλέον δεν έχουν τις γρήγορες περιστροφές, την υπεροχή στα ριμπάουντ, την καλή άμυνα από το «1» έως το «5» και τη δημιουργία μέσα από τη ρακέτα, στοιχεία που προσφέρει με αξιοπιστία ο Τσέχος.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ελέγξει τα ριμπάουντ. Είναι βασικό στοιχείο για τον έλεγχο του ρυθμού, μια και είναι βέβαιο ότι η Φενέρ θα επιδιώξει να πάει το ματς σε σετ «πέντε εναντίον πέντε», εκεί που υπερτερεί σαφώς έναντι των πρασίνων.

Ο Πιτίνο θα έχει την δυνατότητα έτσι να «τρέξει» στο παιχνίδι για να εκμεταλλευτεί τον Καλάθη και τον Κιλπάτρικ. Πολύ σημαντικό επίσης θα είναι το ποσοστό στα τρίποντα. Με την απουσία του Βέσελι θα υπάρξουν αρκετά ελεύθερα σουτ, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάρει κατά κόρον ο Καλάθης.

Είναι μια «παγίδα» την οποία ο Ομπράντοβιτς θα προσπαθήσει να ρίξει τον Πιτίνο και θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα το αντιμετωπίσει ο 66χρονος τεχνικός.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια για τον Παναθηναϊκό είναι η διάρκεια. Εχει μεν βελτιώσει την εικόνα του σε σχέση με την εποχή Πασκουάλ, δεν «κυνηγάει» διαφορές των 15 πόντων από το… καλησπέρα, αλλά του αρκεί ένα κενό διάστημα τριών λεπτών για να τα καταστρέψει όλα. Θα πρέπει να βγουν μπροστά παίκτες όπως ο Κιλπάτρικ (κυρίως), Παπαπέτρου και Λοτζέσκι, να αναλάβουν ευθύνες και να πάρουν προσπάθειες.

Είπαμε: Δεν μπορούν όλοι να τα περιμένουν όλα από τον Καλάθη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ