Η ορθή πολιτική του Παναθηναϊκού στις ανανεώσεις

Η ορθή πολιτική του Παναθηναϊκού στις ανανεώσεις

Οι χαμηλοί τόνοι και η υπομονή του Παναθηναϊκού πριν μπει σε συζητήσεις για νέα συμβόλαια είναι η σωστή τακτική για να πετύχει τον σκοπό του.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν καλά καλά δεν είχαμε δει τα νέα παιδιά, είχαν ξεκινήσει σενάρια για ανανεώσεις, για νέα συμβόλαια, για πολλά λεφτά στους μικρούς, αλλά θαυματουργούς παίκτες του Γιώργου Δώνη.

Ορθώς ο Παναθηναϊκός χαμήλωνε τον πήχη. Και τόνιζαν σε όλους τους τόνους πως θα υπάρξει αξιολόγηση όταν έρθει η ώρα. Προφανώς και στον Παναθηναϊκό βλέπουν όσα βλέπει και ο κόσμος. Προφανώς και στον Παναθηναϊκό ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι ο Μπουζούκης ή ο Χατζηγιοβάνης ή ο Εμμανουηλίδης είναι παιδιά που βρίσκονται στα μπλοκάκια των σκάουτερς και των ατζέντηδων.

Όπως ξέρουν πως και ο Κουρμπέλης είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα απασχολήσει ακόμα και τους υπόλοιπους μεγάλους της χώρας σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν φροντίσει να τον «δέσει». Δεν κατέβηκαν από τον… ουρανό. Ούτε υπάρχει κάποιος που θέλει το καλό της ομάδας περισσότερο απ’ αυτούς που δουλεύουν σε εκείνη και καθημερινά ζουν με το άγχος της επόμενης μέρας.

Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν κάνει ακόμα συζήτηση με κανέναν ποδοσφαιριστή τους (πέραν του Κολοβέτσιου που ανανέωσε και του Κουλιμπαλί, λόγω συμβολαίων που τελείωναν το καλοκαίρι), γιατί δεν είναι η ώρα να το κάνουν.

Διότι σκέφτονται πως μία σεζόν δεν κρατάει έξι μήνες, αλλά εννιά. Και όταν έχουν να κάνουν, μάλιστα, με νέα παιδιά, το τελευταίο που (τους) χρειάζεται είναι να μπουν σε διαδικασία συζητήσεων για νέα συμβόλαια εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Όλα αυτά τα παιδιά, όπως και οι πιο έμπειροι, θα πρέπει πρώτα να δείξουν και μετά να καρπωθούν. Η βιασύνη δε λειτούργησε ποτέ θετικά. Μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται το ερχόμενο καλοκαίρι. Τι θα έχει κάνει με την αδειοδότηση, αν θα έχει ή όχι περιορισμούς, αν θα έχει ή όχι στόχο να κυνηγήσει για να παίξει στην Ευρώπη ή να… σβήσει την ποινή του.

Θα πρέπει να γνωρίζει το μπάτζετ που θα έχει στη διάθεσή του. Ακόμα – ακόμα και αν θα υπάρχει κάποια ελπίδα για αλλαγή σελίδας στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας, που ίσως αλλάξει τα δεδομένα. Όχι μόνο για τους παίκτες που θα έρθουν, αλλά και για τα όποια νέα συμβόλαια προσφερθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ