Ο Αβραάμ δεν γινόταν να χάσει την Τούμπα… (vid)

Ο Αβραάμ δεν γινόταν να χάσει την Τούμπα… (vid)

Ο Πέδρο Μαρτίνς ενεργοποίησε τον έμπειρο στόπερ, που μπορεί ακόμη να μην είναι έτοιμος να παίξει, αλλά είναι πάντα έτοιμος πνευματικά να ηγηθεί των συμπαικτών του στην Τούμπα και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία στην καριέρα του Αβραάμ Παπαδόπουλου είναι το γεγονός πως η ομάδα που έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, είναι ο… ΠΑΟΚ. Συνολικά 21 αναμετρήσεις! Πότε με τον Αρη, πότε με τον Ολυμπιακό. Ενώ και η Τούμπα αποτελεί ένα από τα… αγαπημένα του γήπεδα. Δεν γινόταν, λοιπόν, να χάσει το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είναι γεννημένος, φτιαγμένος για τέτοια, άλλωστε.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, λοιπόν, ο Αβραάμ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το ντέρμπι της Τούμπας. Όχι για να παίξει, αλλά για να είναι εκεί, να εμπνεύσει και να δείξει στους συμπαίκτες του πώς να φύγουν νικητές. Ο ίδιος, άλλωστε, μαζί με τον κολλητό του φίλο, Βασίλη Τοροσίδη, έχουν περάσει πολύ όμορφες στιγμές στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Σημασία έχει ότι ο Αβραάμ, ως προσωπικότητα, ως παρουσία, ως ηγετικά χαρακτηριστικά, ως νοοτροπία, είναι και πάλι σε μέρη που δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί. Είναι στο περιβάλλον του. Εκεί που πάντα αισθανόταν σπίτι του. Εκεί που πάντα επέστρεφε, όπου κι αν τον έβγαζε ο (ποδοσφαιρικός) δρόμος του. Ο Αβραάμ ποτέ δεν έφυγε ουσιαστικά από τον Ολυμπιακό. Εκανε ένα διάλειμμα και επέστρεψε. Και την Κυριακή επιστρέφει και σε ένα γήπεδο που γνωρίζει πολύ καλά.

Τι κι αν ουσιαστικά είναι ο 21ος της αποστολής που ανακοίνωσε ο Πέδρο Μαρτίνς. Και μόνο η παρουσία του στην Τούμπα παίζει σημαντικό ρόλο για το σύνολο. Και επειδή ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει καλά πόσο σημαντικές είναι προσωπικότητες με εμπειρία, παραστάσεις και παντελή έλλειψη «ψαρώματος» από κάθε είδους κατάσταση, για αυτόν τον λόγο επέλεξε να «ενεργοποιήσει» τον Ελληνα αμυντικό και για το παιχνίδι της Τούμπας, μετά από εκείνο στη Λαμία, όπου επίσης τον είχε στην αποστολή.

Παρεμπιπτόντως, πριν από σχεδόν 10 χρόνια, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2009, στην Τούμπα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε κάνει αυτό (με ασίστ Τοροσίδη)…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ