Αύριο θα έχω αυτοκτονήσει

Αύριο θα έχω αυτοκτονήσει

Τι σχέση έχουν, ο Μιμίκος με τη Μαίρη, ο Ρωμαίος με την Ιουλιέτα, ο Άρης Βελουχιώτης και ο Τζέημς Ντην με τον διαπρεπή εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο; Ο Κώστας Καίσαρης, γυρίζει το χρόνο πίσω και δίνει τις απαντήσεις.

ΕΧΕΙ λεχθεί, ότι η δημοσιογραφία, είναι η τέχνη της επανάληψης. Διαβάζοντας την είδηση, ότι σήμερα Τρίτη, γίνεται η παρουσίαση του βιβλίου, του συγγραφέα Αλέξη Μητρόπουλου, ο χρόνος γύρισε 27 μήνες πίσω. Τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο εργατολόγος πέρναγε το προσωπικό του δράμα. Μία υπόθεση δήθεν-φοροδιαφυγής, που τελικά, τον έθεσε εκτός των ψηφοδελτίων του Σύριζα. Με τον Αλέξη Μητρόπουλο να αποκαλύπτει στο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, ότι θα αυτοσκοτωθεί και τη ταπεινότητά μου, να σκύβει με τον προσήκοντα σεβασμό, στο προσωπικό  δράμα, του διαπρεπούς καθηγητού. Ιδού το σχετικό πόνημα, για μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης.

«ΤΟ πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Αλλά και οι απανταχού ομογενείς, μέσω της δορυφορικής ΕΡΤ. Στην Καμπέρα  της Αυστραλίας. Στην Πραιτόρια, της Νοτίου Αφρικής. Στη Μασαχουσέτη. Στο Τατζικιστάν. Στα ποντοπόρα πλοία, μέσω των βραχέων κυμάτων. Ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, βρίσκεται σε προ αυτοκτονική διαδικασία. Το ξεκαθάρισε ο ίδιος ρητά και απερίφραστα, Live στην Μαρία Σαράφογλου και στη Σοφία Φασουλάκη: «Μέχρι αύριο θα είναι αργά, γιατί θα έχω αυτοκτονήσει.»

«Γιατί το κάνατε αυτό, εις  βάρος ενός αγωνιστή; Εις βάρος, ενός τίμιου πολίτη. Δεν έπρεπε το μεγάλο κανάλι, που τόσο έχω στηρίξει και με έχει στηρίξει, να το κάνει αυτό. Μέχρι  αύριο θα έχω αυτοκτονήσει.»

Ο χρόνος, από τη στιγμή, που ο Αλέξης Μητρόπουλος, σε ζωντανή σύνδεση, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, ανακοίνωσε την απόφασή του, να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, έχει αρχίσει, να μετράει αντίστροφα. Αν λοιπόν, ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε  πέσει στο βρώμικο 89, για «ένα κωλόσπιτο», ο Αλέξιος Τσίπρας, κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές, για το ένα κωλοεκατομμύριο, που ξέχασε να δηλώσει στην  Εφορία, ο Αλέξης Μητρόπουλος. Και δολάρια  μάλιστα. Όχι ευρώ. Με τον Μητρόπουλο εκτός ψηφοδελτίων, ο Σύριζα, είναι  σαν τη Μπαρτσελόνα, χωρίς τον Μέσι. Σαν την Ρεάλ, χωρίς τον Ρονάλντο. Το θέμα-Μητρόπουλου, όμως,  δεν περιορίζεται, στα στενά εσωκομματικά όρια ,του Σύριζα. Είναι  εθνικό. Χωρίς τον αγωνιστή-εργατολόγο, η επόμενη  Βουλή, θα είναι φτωχή. Πάμπτωχη. Σαν το Δελφινάριο , χωρίς τον Μάρκο Σεφερλή. Αν όμως η απόγνωση και η αγανάκτηση, απ’ αυτή την τεράστια αδικία, οδηγήσουν τον Αλέξιο Μητρόπουλο, στην αυτοκτονία, ποιος θα έχει  το κρίμα στο λαιμό του; Αν αυτοσκοτωθει, ο έντιμος εργατολόγος, ποιος θα έχει  την  ευθύνη; Αν αυτή  η ευαίσθητη ψυχούλα, πέσει στις γραμμές του Μετρό, τι θα έχουν να πουν, οι ανάλγητοι συκοφάντες; Αν λοιπόν, ο πικραμένος και προδομένος αγωνιστής, αποφασίσει να βάλλει τέλος στη ζωή του, ποιόν τρόπο, θα επιλέξει, για να αποχωρήσει από  τον μάταιο αυτό κόσμο; Ίσως , γι’ αυτό  να καθυστερεί. Ίσως να είναι ακόμα αναποφάσιστος, σχετικά με τον τρόπο,  που θα διαλέξει. Με ποια, από τις παρακάτω επιλογές, θα αυτοσκοτωθεί;

Θα πέσει από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, σαν τον Μιμίκο και τη Μαίρη;

Θα λάβει δηλητήριο, σαν τον Ρωμαίο;

Θα μαχαιρωθεί, όπως η Ιουλιέτα;

Θα φουντάρει, από τον 14ο όροφο για σπάσει το ατομικό ρεκόρ του Ζαχόπουλου;

Θα γκρεμοτσακιστεί, από το Ζάλογγο ,όπως οι ηρωικές Σουλιώτισσες, χορεύοντας Μακαρένα;

Θα ανατιναχθεί, με χειροβομβίδα, όπως  ο Άρης Βελουχιώτης;

Θα κάνει χαρακίρι, για να αποδείξει, ότι ευαισθησίες έχει  και η λευκή φυλή κι όχι μόνο οι Ιάπωνες;

Θα λάβει, υδροκυάνιον, εις ταμπλέτας του ενός, όπως  οι Ες Ες και οι λοιποί Ναζί;

Θα απαγχονισθεί, σε μία Συκιά, όπως ο Ιούδας ο Ισκαριώτης;

Θα τινάξει τα μυαλά του, στον αέρα με μία  σφαίρα, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ;

Θα αυτοπυρποληθεί στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, όπως οι Κούρδος  αγωνιστές;

Θα καταπιεί, ικανή ποσότητα, φυτοφάρμακου, όπως συνηθίζουν οι ηρωικοί αγρότες και αγρότισσες, στην επαρχία;

Θα καταλήξει, ύστερα από απεργία πείνας, όπως, ο Ιρλανδός αγωνιστής του ΙΡΑ, Μπόμπι Σαντς και άλλοι δέκα σύντροφοί του;

Θα κόψει τις φλέβες του, όπως η Βίκυ Σταμάτη;

Θα αυτοκτονήσει, με μία σφαίρα στη καρδιά, όπως ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης;

Θα στουκάρει, με ταχύτητα διακοσίων χιλιόμετρων, για να έχει τον ίδιο θάνατο, με τον Τζέημς Ντιν και την Νταϊάνα;

Θα καταναλώσει, μεγάλη ποσότητα, βαρβιτουρικών, όπως η Μέριλιν Μονρόε και ο Μιχάλης Ασλάνης;

Θα κρατήσει, την αναπνοή του, μέχρι να σκάσει;

Θα καταπιεί, κουτάλια, πρόκες και  παραμάνες, όπως, ο ληστής με τις γλαδιόλες, Θόδωρος Βερνάρδος;

Θα βάλλει υδράργυρο, στ’ αυτί του;

Θα πέσει, από τον βράχο του Σουνίου, όπως ο Αιγαίας;

Θα πιει κώνειο, όπως ο Σωκράτης;

Θα βάλει μπουρλότο σε αποθήκη με ρουκέτες στις Βροντάδες Χίου, για  να αναβιώσει το Κούγκι;

ΟΠΟΙΟΣ νομίζει, ότι μπορεί να συνεισφέρει , για να έχει ο καθηγητής Αλέξης  Μητρόπουλος, έναν ένδοξο θάνατο, όπως  αρμόζει, σ έναν λαϊκό αγωνιστή, της αριστεράς, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, μπορεί να καταθέσει  τη σχετική πρότασή του».

ΤΕΛΙΚΑ, ο Αλ. Μητρόπουλος, το ξανασκέφτηκε ανακάλεσε την αρχική απόφαση του.

(Από το καλτ της πολιτικής, στο καλτ του λαϊκού τραγουδιού: Μπάμπης Μαρκάκης και Κατερίνα Κάρολ, «μες στους ξένους τόπους».) 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ