Υπόκλιση και ψυχραιμία…

Υπόκλιση και ψυχραιμία…

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής μετά την επιβλητική νίκη επί του Ολυμπιακού. Του αξίζουν συγχαρητήρια, έγραψε ιστορία. Όσο για τον Ολυμπιακό που απογοήτευσε στην Τούμπα, ψυχραιμία…

Ξεκινάμε από τον πρωταγωνιστή. Τον μεγάλο πρωταγωνιστή. Πριν το ντέρμπι έγραφα πως για τον έναν το ματς ισοδυναμεί με ιστορία για τον άλλο μια ακόμη μέρα στην δουλειά. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έγραψε ιστορία με την επιβλητική νίκη του επί του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός δεν… πήγε καν στην δουλειά. Απογοήτευσε.

Εξέλιξη που δεν περιμέναμε, όχι την επικράτηση του ΠΑΟΚ αλλά την εικόνα του Ολυμπιακού. Ένας Ολυμπιακός που πήρε πολλά ρίσκα από την αρχή και το πλήρωσε με το καλημέρα.

Ο Μαρτίνς τους έβαλε όλους για να παίξει φουλ επιθετικά και το πλήρωσε. Η παρουσία του Νάτχο στην 11αδα αντί του Καμαρά αποδείχτηκε μοιραία. Τα παιδικά λάθη στην συνέχεια με αποκορύφωμα το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε πάρτι, μπήκε και το πρώτο σουτ μέσα με καραμπόλα (τι γκίνια και αυτή) και η σεμνή τελετή για τον Ολυμπιακό έλαβε τέλος.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής. Είχε εικόνα πρωταθλητή στο ντέρμπι, ήταν το καλύτερο του ματς, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ήταν σκιά του εαυτού του.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ γιατί απόψε έγραψε ιστορία. Απέναντι στο μεγάλο αφεντικό του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Ολυμπιακό, έδειξε έτοιμος για το ραντεβού του με το όνειρο. Το 3ο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ είναι ουσιαστικά γεγονός. Απλά μένει πότε θα επικυρωθεί και μαθηματικά.

Όσο και αν ενοχλεί αυτό που συνέβη στην Τούμπα, τον Ολυμπιακό, την διοίκηση του, τον κόσμο του, ο ΠΑΟΚ ήταν κατά πολύ καλύτερος, εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο λάθος του Μαρτίνς με τον Νάτχο, αλλά και τη μη αντίδραση της ομάδας σε σημεία κλειδιά, έβαλε γρήγορο γκολ και μετά έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο.

Για τον Ολυμπιακό αυτή η ήττα, ειδικά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, τον «προσγειώνει» απότομα. Από την άλλη οι ελπίδες του για τίτλο ήταν έτσι και αλλιώς λίγες έως ελάχιστες. Αυτό που χρειάζεται για τον Ολυμπιακό είναι πρωτίστως ψυχραιμία, στήριξη και επιμονή στο πλάνο που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

Έχει μπροστά του στόχους ο Ολυμπιακός ακόμη. Και κυρίως μέλλον που οφείλει να προστατέψει. Και αν το σοκ της Τούμπας τον έβγαλε οριστικά εκτός πρωταθλήματος μπορεί να τον «βοηθήσει» για την συνέχεια αν διαβάσει σωστά αυτή την αποτυχία. Ο Ολυμπιακός κατάφερε εδώ και καιρό να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να αποτελεί απόλαυση να τον παρακολουθείς αλλά στην Τούμπα δυστυχώς για αυτόν δεν εμφανίστηκε. Το γιατί πλέον δεν παίζει κανένα ρόλο, αν δηλαδή ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που τον ανάγκασε ή όχι.

Υπάρχει όμως συνέχεια, στην Ευρώπη καθώς την Πέμπτη υποδέχεται την Ντινάμο Κιέβου, την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης καθώς την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την ΑΕΚ και έχει την ευκαιρία να πάει την διαφορά στο +8, και βεβαίως την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το ξέρω, πως τέτοια δύσκολη ώρα τέτοια λόγια… Όμως ο Ολυμπιακός είναι τεράστιος σύλλογος για να μείνει κολλημένος σε μια αποτυχία. Κοιτώντας μπροστά με ψυχραιμία θα βρει τον δρόμο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ