Το ρίσκο τιμωρήθηκε. Οι… συμπεριφορές, όχι!

Το ρίσκο τιμωρήθηκε. Οι… συμπεριφορές, όχι!

Ο Μαρτίνς έπαιξε και έχασε. Ο ΠΑΟΚ πριν παίξει και νικήσει; Έδειξε πως έχει δρόμο μπροστά ως ότου σκαρφαλώσει στο επόμενο επίπεδο. Το απέδειξαν ο Γιώργος Σαββίδης, ο Μάκης Γκαγκάτσης και ο τρόπος που υποδέχθηκαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πήρε ένα ρίσκο έχοντας την υποχρέωση να παίξει τις –ούτως ή άλλως λίγες- πιθανότητες για το πρωτάθλημα σε μια βραδιά μέσα στη Τούμπα. Έκανε all in με τον Νάτχο πλάι στον Γκιγιέρμε σε μια μεσαία γραμμή που από τη πρώτη στιγμή έδινε την αίσθηση πως είτε θα πάρει το ματς, είτε θα το χάσει. Και ενώ καλά-καλά δεν είχαν συμπληρωθεί 150 δευτερόλεπτα; Γκολ στο πρώτο σουτ. Από κόντρα στο πόδι του Νάτχο! Λες και η μπάλα ήθελε να τιμωρήσει προκαταβολικά τον Πέδρο Μαρτίνς. Τον Πορτογάλο που προφανώς και απόψε πέρασε την χειρότερη νύχτα του στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Το κατάλαβε. Το παραδέχθηκε. Ανέλαβε και την ευθύνη. Δικό του, το ρίσκο. Δικός του και ο… λογαριασμός που συμβιβάζει πλέον τους Ερυθρόλευκους στο αυτονόητο. Στο να επιχειρήσουν να προστατέψουν τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Και βέβαια να διαχειριστούν το ανοιχτό παράθυρο που έχουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύθηκε άψογα το αποψινό και έκανε τη βραδιά δική του. Είναι πια στο +10 έχοντας και το προνόμιο της ισοβαθμίας. Δέκα βαθμοί για δέκα ματς. Παιχνιδάκι. Περίπατος ως τον Λευκό Πύργο που θα κορυφωθεί η φιέστα των πανηγυρισμών με τη λήξη της διαδρομής.

Θα το πάρει λοιπόν το πρωτάθλημα έπειτα από 34 ολόκληρα χρόνια. Και θα προσπαθήσει πάνω σε αυτόν τον τίτλο να χτίσει τον δικό του χαρακτήρα κορυφής. Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας που δεν είναι τόσο εύκολο να τον καλλιεργήσεις. Φάνηκε αυτό και σήμερα στην Τούμπα. Πριν ξεκινήσουν όλα. Στον τρόπο με τον οποίο υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Πήγα στο Καραϊσκάκη και δεν με πείραξε κανείς. Δεν με προκάλεσε κανείς» έλεγε πριν από λίγο ο Γιώργος Σαββίδης. Την αλήθεια είπε, ο αποψινός οικοδεσπότης. Γιατί όντως δεν τον πείραξε κανείς. Κάτι που δεν μπορεί να πει κανένα μέλος της αποστολής του Ολυμπιακού, στην προσπάθεια της να φτάσει ως τα αποδυτήρια. «Μπλόκο» από αστυνομία και οπαδούς λες και ήταν αγώνας τοπικού. Με τον Μάκη Γκαγκάτση στην… καρδιά των γεγονότων και τον Γιώργο Σαββίδη να παρακολουθεί από απόσταση μερικών μέτρων. Με θέα… πιάτο στα γεγονότα. Άραγε τι θα του είπε ο Ιβάν όταν τον άκουσε να λέει πως «Δεν είναι δική μου δουλειά όσα έγιναν με τον Μαρινάκη». Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο έπειτα από την απόφαση του πέρσι να κατέβει με το όπλο στη ζώνη του, ως τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Φιλοξενώντας την ΑΕΚ. «Ήταν όλα άψογα» είπε και ο Ιβάν πριν από λίγο. Ίσως ακόμη να μην έχει μάθει τι προηγήθηκε.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε και έχασε. Έχτισε ένα αγωνιστικό πλάνο που δεν του βγήκε και το πλήρωσε τοις μετρητοίς. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Τα έχει με τον εαυτό του. Με την εικόνα του. Δεν προκάλεσε κανέναν φεύγοντας από την Τούμπα. Δεν έψαξε και για δικαιολογίες. Αντιμετωπίζει την κατάσταση με ωριμότητα. Από την πρώτη στιγμή. Όπως έκανε και στο ματς του πρώτου γύρου. Εκεί που το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο αλλά η διαδρομή του ματς 100% διαφορετική. Τον ΠΑΟΚ δεν τον ενόχλησε κανείς.

Οι συμπεριφορές θα μπορούσαν εύκολα να είναι ίδιες. Δεν είναι…

Γιατί δεν είναι ίδιες οι ομάδες. Και εκείνοι που τις απαρτίζουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ