Η ΑΕΚ έχει ξανά ένα «7» να της καθορίζει τη ζωή…

Η ΑΕΚ έχει ξανά ένα «7» να της καθορίζει τη ζωή…

Ο Χρήστος Αλμπάνης επιτέλους έλαβε εμπιστοσύνη από τον προπονητή της ΑΕΚ, έπαιξε, έδειξε και «ανταποδίδει».

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν κάνει θαύματα. Δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Παρότι είναι ένας ωραίος τρελός, έχει την λογική να εκμεταλλεύεται ότι έχει στη διάθεση του, να παίρνει το 100% και από τον φροντιστή. Σήμερα στην ΑΕΚ «απλώνει» το ρόστερ του και βάζει στην εξίσωση ποδοσφαιριστές που ήταν εκτός πλάνων. Με την έλευση του στην ΑΕΚ είδε μια ομάδα που δεν παίζει με ακραίους γιατί δεν έχει ενεργούς ακραίους. Με τον Μπογέ αναιμικό και δίχως ουσιαστικό ρόλο, με τον Αλμπάνη να μην παίρνει ουσιαστικές ευκαιρίες, με τον Γιαννιώτα να μοιάζει εκτός ομάδας. Είχε δηλαδή ακραίους, που δεν έπαιζαν όπως έπρεπε και δεν είχαν τον ρόλο που έπρεπε.

Ο Μπογέ και στο Περιστέρι και χθες ήταν άλλος άνθρωπος. Παίρνει πρωτοβουλίες, δεν φοβάται. Παρότι έκανε ατομικές ενέργειες του έλειψε η τελική απόφαση, η καθοριστική. Αυτό που του λείπει μέχρι στιγμής στην καριέρα του και αποτελεί το μεγάλο «πλήγμα» του. Ωστόσο, ο Μπογέ δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα προ Μανόλο.

Το μεγάλο κέρδος όμως λέγεται «Αλμπάνης». Πήρε το «7» στην πλάτη, αλλά δύσκολα να φτάσει φέτος τους αριθμούς του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με 16 γκολ και 4 ασίστ σε 47 ματς πέρυσι. Επί της ουσίας ο Αλμπάνης εμφανίστηκε… τώρα με Χιμένεθ. Ο τραυματισμός του το καλοκαίρι με την Σέλτικ τον άφησε πολύ πίσω και όταν επέστρεψε ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ. Θα είχε τον λόγο του. Ο Μανόλο Χιμένεθ το έκανε αμέσως. Θα είχε και αυτός τον λόγο του.

Καθοριστικός στο Περιστέρι γιατί στην κούρσα που κάνει κερδίζει το πέναλτι που μπήκε το γκολ της νίκης (πολύ σημαντικό στην υπόθεση πρόκριση), ενώ τον «αισθανόταν» πολύ η αντίπαλη άμυνα. Χθες με ατομική ενέργεια που θα ζήλευε και ο Μπογέ με τον Λιβάγια έκανε… σμπαράλια την άμυνα του ΟΦΗ και έδωσε πάσα πάρε – βάλε για γκολ στον Κροάτη. Το γκολ της νίκης, το γκολ της διαφοράς που έδωσε 3 βαθμούς.

Χθες έπαιξε 80 λεπτά ο Αλμπάνης, στο Περιστέρι έπαιξε περίπου 35. Και τα δύο ως αλλαγή. Πριν έρθει ο Χιμένεθ πόσο είχε παίξει; Συνολικά 120 λεπτά σκόρπια σε 7 ματς. Ακραίο, ναι… Δεν μπορούσε το τελευταίο τρίμηνο να είναι εξαφανισμένος ο Αλμπάνης και η ΑΕΚ να επιμένει σε λογικές που δεν έβγαζαν πουθενά. Ο 24χρονος Αλμπάνης σαφώς και δεν μπορεί από ολιγόλεπτες συμμετοχές να πάει αμέσως σε 90λεπτα. Θα πάθει ζημιά. Ωστόσο, από εδώ και πέρα θα είναι λύση. Βάσιμη. Με Χιμένεθ έπαιξε δύο ματς αρκετό χρόνο. Και συμμετείχε δίχως να σκοράρει και στα δύο γκολ που έδωσαν τις νίκες. Άρα μπορεί να γίνει καθοριστικός. Όπως ήταν ο Χριστοδουλόπουλος. Ο περσινός. Όχι ο φετινός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ