Ώπα, γιατί θα τρελαθούμε…

Ώπα, γιατί θα τρελαθούμε…

Ποια είναι η καλύτερη ομάδα δεν μπορεί να απαντηθεί μόνο από το ντέρμπι της Τούμπας. Ντέρμπι ήταν και στο Φάληρο όπου η εικόνα του Δικεφάλου ήταν πολύ χειρότερη από αυτή του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό και άξια θα πάρει το πρωτάθλημα. Όποιος δεν το βλέπει τυφλώνεται από οπαδικό φανατισμό κι ό,τι κι αν πει παρακάτω θα χάνει το δίκιο του. Όταν τελείωσε το ντέρμπι του πρώτου γύρου και ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 1-0 δεν βρέθηκε κανείς να πει ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε δίκαια.

Όλοι διαπίστωσαν ότι η ομάδα του Λουτσέσκου έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι. Οι περισσότεροι είπαμε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τη νίκη αυτή έκανε ένα σημαντικό βήμα για να πάρει το πρωτάθλημα αλλά ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό δεν το είπε κανείς.

Και πώς να το πει άλλωστε, όταν το ματς θύμιζε το παιχνίδι του σκύλου με τη γάτα. Μέχρι να φτάσουμε στο ντέρμπι της Τούμπας ο ένας μετά τον άλλο οι προπονητές που αντιμετώπιζαν με την ομάδα τους ερυθρόλευκους, δήλωνε ότι έχουν την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Οι προπονητές τα έλεγαν και όχι οι «εντεταλμένοι κονδυλοφόροι». Με αυτό τον αέρα ανέβηκε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα για να «του τον πάρει» η ομάδα του Λουτσέσκου.

Από εκείνη τη νίκη μέχρι τη διαπίστωση ορισμένων ότι ήταν φως φανάρι πως ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε το ντέρμπι γιατί ήταν καλύτερη ομάδα, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Μια απόσταση που διανύθηκε ταχύτητα από τη στιγμή που το σουτ του Βιεϊρίνια κόντραρε στο πόδι του αργοπορημένου Νάτχο και κατέληξε στα δίχτυα. Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός, θυμίζω, ότι είχε ξεκινήσει το ματς με το σουτ του Λάζαρου που δεν κόντραρε πουθενά και πέρασε μόλις άουτ και απανωτά φάουλ των παικτών του ΠΑΟΚ που έγιναν μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχή του Πασχαλάκη.

Ότι δεν έπιασε το ρίσκο του Μαρτίνς με τον Νάτχο μπορούμε άνετα να το πούμε εκ των υστέρων. Το γκολ στο τρίτο λεπτό δεν αφήνει αντικειμενικά περιθώρια για να κρίνουμε την επιλογή του προπονητή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε καθαρά και έπαιξε καλύτερα. Οι αναδρομές στο πως έφτασε η ομάδα του Λουτσέσκου να αντιμετωπίζει αήττητη τον Ολυμπιακό δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα όταν η συζήτηση αφορά το αν και κατά πόσο ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Η απάντηση δεν μπορεί να εξαχθεί μόνο από το ντέρμπι της Τούμπας. Ντέρμπι ήταν και στο Φάληρο όπου η εικόνα του Δικεφάλου ήταν πολύ χειρότερη από αυτή του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Επομένως, άξιος νικητής και πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ αφού τον βασικό αντίπαλό του τον νίκησε και στα δυο μεταξύ τους παιχνίδια αλλά ο Μαρτίνς έχει δημιουργήσει σε μικρό χρονικό διάστημα μια πολύ καλή ομάδα που πρέπει να διαφυλαχτεί, να περιφρουρηθεί και να βελτιωθεί με βάση τις αδυναμίες που ο προπονητής θα διαπιστώσει ότι έχει. Κι είναι πολύ ελπιδοφόρο για την ομάδα πως αυτό συμπέρασμα βγαίνει από τη σύντομη επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια μετά το ματς της Τούμπας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ