Aλμπάνης-Μπογέ σημειώσατε «1»

Aλμπάνης-Μπογέ σημειώσατε «1»

Ο 24χρονος εξτρέμ αρπάζει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του δίνει ο Χιμένεθ και δείχνει γιατί πρέπει να είναι το πρότζεκτ που πρέπει να στηριχτεί από το ρόστερ της ΑΕΚ, με τον ακριβοπληρωμένο Αργεντινό να περνά σε δεύτερο πλάνο.

Η ΑΕΚ έδειξε να μπαίνει πολύ γρήγορα στους ρυθμούς και τα… χούγια του Μανόλο Χιμένεθ. Νίκες με κλειστό σκορ και άγχος, συνέπεια, τρεξίματα, ομαδικότητα, είναι χαρακτηριστικά που απέκτησε άμεσα η Ένωση με την άφιξη του Ισπανού τεχνικού, που έδωσε στην ομάδα εκείνα που αναμένονταν. Τα στοιχεία που αποδεδειγμένα μπορεί να περάσει σε ένα σύνολο και έκαναν τη διοίκηση της ΑΕΚ να τον επαναφέρει στο τιμόνι της ομάδας.

Απέναντι στον ΟΦΗ η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Ελάχιστα πράγματα δημιουργικά, χαμηλό τέμπο, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού διακριθέντες. Παρ’ όλα αυτά η νίκη ήρθε, η διαφορά από τον Ολυμπιακό μειώθηκε και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, η Ένωση έχει μπροστά της ένα παιχνίδι που αντιμετωπίζει ως «τελικό». Ένα ματς από το αποτέλεσμα του οποίου θα αλλάξουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα δεδομένα για την ΑΕΚ, στο υπόλοιπο της χρονιάς. Που ας μην ξεχνάμε πως παίζεται ακόμα και εκτός αγωνιστικών γραμμών, λόγω της υπόθεσης με την αφαίρεση βαθμών που εξετάζεται στο CAS.

To κλίμα στην ΑΕΚ έχει ξεκάθαρα αλλάξει. Ακόμα κι αν σε επίπεδο απόδοσης η ομάδα δεν βρίσκεται στα καλύτερά της. Η επιστροφή του Σιμόες, το «ανέβασμα» παικτών που ήταν στο περιθώριο και η γενικότερη αύρα που δίνει στην ομάδα ο Χιμένεθ, έχουν δημιουργήσει μια ευνοϊκή συνθήκη για τον Δικέφαλο. Που μένει να δούμε αν και σε τι βαθμό μπορεί να εκμεταλλευτεί. Αν δηλαδή θα ακολουθήσει συνολικά τον δρόμο του… Αλμπάνη ή εκείνον του Μπογέ.

Αναφέρομαι στους δύο παίκτες διότι αποτελούν τα δύο πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του ρόστερ στην εποχή Χιμένεθ. Από τη μία ο 24χρονος εξτρέμ που αποτελεί τον πιο καθοριστικό ποδοσφαιριστή των Κιτρινόμαυρων στα δύο τελευταία παιχνίδια, αρπάζοντας από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του δίνει ο προπονητής του. Και από την άλλη ο ακριβοπληρωμένος Αργεντινός με την τεράστια ποιότητα, που όμως δεν μπορεί επουδενί να μετατρέψει σε ουσία. Αφού πέρα από κάποιες εντυπωσιακές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ντρίμπλες στη γραμμή, αδυνατεί να προσφέρει κάτι ουσιώδες στην ΑΕΚ.

Χώρος για όλους όσο φτάνουμε στο τέλος της σεζόν, δεν γίνεται να υπάρχει. Και με το μέχρι τώρα δείγμα, θα είναι άδικο για τον Αλμπάνη αλλά και για την ίδια την Ένωση να λογίζεται ως επιλογή, πιο κάτω από τον Μπογέ. Που στην τελική τον Ιούνιο θα… χαιρετήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ