Αντέχουν πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό;

Αντέχουν πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό;

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη κίνηση ματ των Αγγελόπουλων. Αν αντέχουν πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό, ας μην φέρουν ξένους διαιτητές. Να στείλουν στο ΣΕΦ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, Έλληνες.

ΚΑΙ γιατί, δηλαδή, να μην παίζει ο Ολυμπιακός στη Αδριατική λίγκα; Όπως πήρε την ομάδα κι έφυγε από το ΟΑΚΑ να τη πάρει κι απ το πρωτάθλημα της Α1. Κι από το Κύπελλο του Βασιλακόπουλου. Θα τα πούμε αυτά στη συνέχεια. Αφού κατ αρχήν, τονίσουμε, ότι οι Αγγελόπουλοι, ξηγιουνται μία χαρά.

Αφού αποφασίσανε να τραβήξουν το σκοινί το πάνε μέχρι τέρμα. Κι αν σπάσει έσπασε. Δεν είναι δηλαδή ότι πετάξανε μία χειροβομβίδα κρότου λάμψης, πήρανε την ομάδα και φύγανε από το ΟΑΚΑ, κάνανε μία φασαρία κι αυτό ήτανε όλο. Όχι. Στον πόλεμο μέχρις εσχάτων το πάνε. Ζωή με ζωή. Κι όποιος αντέξει.

ΦΟΥΛ επίθεση παίζουνε. Τη μία μέρα έφυγε η ομάδα από το ΟΑΚΑ, την άλλη βγάλανε ανακοίνωση. Τελεσίγραφο δηλαδή.

-Νο1: Αν από τούδε και στο εξής ορίσετε σε οποιοδήποτε παιχνίδι μας, να σφυρίξει κάποιος από Αναστόπουλο, Μάνο, Παναγιώτου, ο Ολυμπιακός δεν κατεβαίνει να παίξει.

-Νο2: Από τούδε και στο εξής στα παιχνίδια μας με τον Παναθηναϊκό να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές. Σε διαφορετική περίπτωση δεν κατεβαίνουμε να παίξουμε. Κανονίστε τη πορεία σας.

ΜΕ δύο λόγια πετάνε μπαλάκι στους απέναντι. Αν είναι μάγκες ας βάλουνε σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού, έναν από την τριπλέτα Αναστόπουλου-Μάνου-Παναγιώτου. Να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Γιορτή κοντογιορτή, στις 16 Μαρτίου είναι το παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ. Πως θα ξηγηθούνε; Θα φέρουνε ξένους, η θα στείλουνε να σφυρίξουνε Έλληνες διαιτητές; Να δούμε μέχρι που φτάνει η μαγκιά τους.

ΑΝ δεν κατέλθει για δεύτερη φορά ο Ολυμπιακός, διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΟΚ για ένα χρόνο. Κι όταν επιστρέψει ξεκινάει από το Τοπικό. Να δούμε λοιπόν μέχρι που φτάνει η μαγκιά τους.

Αντέχουνε το πρωτάθλημα της Α1 χωρίς Ολυμπιακό; Αντέχουνε το Κύπελλο χωρίς Ολυμπιακό; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Δεν πρόκειται περί πρωταθλήματος άλλωστε. Πρωτάθλημα νοείται, αν παίζουν 20 , 16, η έστω 10 ομάδες. Στην Α1 παίζουν ο Παναθηναικός κι ο Ολυμπιακός. Ουδείς άλλος. Οι άλλοι 12 είναι για να συμπληρώνουν το καρέ

ΟΥΤΕ πρωτάθλημα υπάρχει στο μπάσκετ, ούτε κύπελλο. Δύο ομάδες υπάρχουνε. Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός. Όπως λέμε Ναδάλ- Φέντερερ. Αν φύγει ο Φέντερερ, με ποιόν θα παίζει ο Ναδάλ; Στο Sguash να παίξεις με τον τοίχο γίνεται. Στο τένις δεν γίνεται.

Και δεν είναι μόνο θέμα ΕΣΑΚΕ. Ο Παναθηναϊκός δηλαδή με ποιόν θα παίζει σ ένα τέτοιο πρωτάθλημα; Με τη Κύμη, το Λαύριο και τον Προμηθέα. Και τι αξία θα έχει το τηλεοπτικό του συμβόλαιο; Σ ένα πρωτάθλημα της πλάκας; Αν σήμερα έχει δέκα δραχμές έσοδα, από τηλεοπτικά, χωρίς τον Ολυμπιακό απέναντι, πόσα θα έχει; Τα μισά; Θα έχει τα ίδια διαρκείας χωρίς Ολυμπιακό και στις ίδιες τιμές;

Ο Ολυμπιακός θα τη βρει την άκρη. Θα πάει να παίξει στη Αδριατική Λίγκα. Με τον Ερυθρό Αστέρα, τη Παρτιζάν τη Τσιμπόνα και τη Μπουντουντνόστ. Όπως είχε κάνει δύο σεζόν η Μακάμπι. Ή στην VTB League με τη ΤΣΣΚΑ και τη Χίμκι. Χαμένος σχετικά με το τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν θα βγει. Μόνο τη ταλαιπωρία από τα ταξίδια θα έχει. Όλοι οι άλλοι αντέχουν τη ταλαιπωρία ενός πρωταθλήματος χωρίς Ολυμπιακό; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

ΚΑΙ για να τελειώνουμε. Δεν με ενδιαφέρει αν έχει δίκιο ή όχι ο Ολυμπιακός. Αν είναι αδικημένος και πόσο. Πολύ η λίγο. Δεν θα κάτσω να μετράω φάουλ και βολές. Με ενδιαφέρει η ουσία. Ξένους διαιτητές ζητάει. Δεν ζητάει τον ουρανό με τα άστρα. Αν θέλουνε τους φέρνουνε. Δεν θέλουνε; Κανένα πρόβλημα. Αν αντέχουν πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό.

Στη μουσική επιλογή Sonny Black-Blues Walkin’ By My Side.0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ