Χαθήκατε παιδιά…

Χαθήκατε παιδιά…

Ο Ολυμπιακός πήρε μια απόφαση, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και καλά έκανε. Η ΕΟΚ; Η ΚΕΔ; Μια ανακοίνωση, μια διαρροή, μια αντίδραση; Την αφορά άμεσα άλλωστε…

Ο Ολυμπιακός πήρε μια απόφαση. Ξεκίνησε έναν πόλεμο, έστω και αργά, για να τελειώσει μια καλή με τον… Φάρο. Σωστό ή λάθος δεν έχει πλέον καμία σημασία. Για τον κόσμο του Ολυμπιακού φαίνεται ξεκάθαρα έως τώρα από τις αντιδράσεις που υπάρχουν πως είναι παραπάνω από σωστό.

Με όποιο κόστος ο Ολυμπιακός λοιπόν ή θα αλλάξει το κατεστημένο στο μπάσκετ ή θα τους αφήσει να παίζουν μόνοι τους. Δικαίωμα του είναι άλλωστε, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές όσο και αν εντέχνως επιχειρείται να δημιουργηθεί η εντύπωση πως θα έχει πρόβλημα με την Ευρωλίγκα.

Και συμβαίνει αυτό όχι γιατί ξαφνικά φοβούνται μην πάθει κανά κακό ο Ολυμπιακός αλλά απλά για να επιδιώξουν να «σπάσουν» το «μπετόν» που είναι αυτή την στιγμή όλη η ερυθρόλευκη οικογένεια.

Αυτό βεβαίως το καταλαβαίνουν ακόμη και οι πιτσιρικάδες οπαδοί του Ολυμπιακού, οι εντυπώσεις και το επικοινωνιακό παιχνίδι παίζει τον ρόλο του, όχι όμως τον πρωτεύοντα ρόλο.

Σημασία έχει η ουσία. Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός δεν θα λυγίσει. Ήδη η πρώτη εξέλιξη είναι υπέρ του. Ο Αναστόπουλος έθεσε εαυτόν εκτός πρωταθλήματος. Αν αυτό γίνεται για τα μάτια του κόσμου, τώρα δεν έχει σημασία.

Αυτό πάντως που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μετά από τόσες μέρες πλέον από την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ντέρμπι και την ανακοίνωση για τους όρους που θέτει είναι η στάση των πλέον αρμόδιων του προβλήματος. Και δεν αναφέρομαι στον Βασιλειάδη που είναι ξεκάθαρο με ποια πλευρά είναι…

Ο Ολυμπιακός έκανε την κίνηση του, έβγαλε την ανακοίνωση του. Ο Παναθηναϊκός απάντησε όπως απάντησε. Και καλά έκανε, τα συμφέροντα του θα προφυλάξει, απολύτως λογικό να θεωρεί πως αυτός έχει το δίκιο. Δεν είναι όμως εκεί το θέμα.

Ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια κατηγορεί την ΕΟΚ και την ΚΕΔ για όσα απίθανα συμβαίνουν στο χώρο του μπάσκετ. Έχει δίκιο ή όχι δεν έχει σημασία αυτή την στιγμή. Ο Ολυμπιακός θεωρεί πως έχει δίκιο για αυτό και το πάει πλέον στα άκρα.

Η ΕΟΚ όμως, η ΚΕΔ όμως που είναι; Μια ανακοίνωση, μια αντίδραση, μια διαρροή έστω στα φιλικά ΜΜΕ; Να βγουν και να πουν πως ο Ολυμπιακός καταστρέφει το μπάσκετ, πως έχει άδικο για τους Χ και Ψ λόγους.

Να πάρουν θέση σε ένα θέμα που δεν είναι της πλάκας, τινάζει στον αέρα το μπάσκετ. Στην δικιά της διοργάνωση συνέβη το πρώτο μπαμ. Και όμως κανείς δεν λέει κουβέντα. Γιατί άραγε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ