Θέλει πόδια με… μυαλό!

Θέλει πόδια με… μυαλό!

Οι προηγούμενες παρτίδες υποδεικνύουν στον Ολυμπιακό να προσέξει τα νώτα του στο αποψινό ντέρμπι…

Τέτοια ματς όπως αυτό με την ΑΕΚ θα πρέπει να τα διαχειρίζεται αναλόγως ο Ολυμπιακός. Να τα προσεγγίζει με ρεαλισμό, από τη στιγμή μάλιστα που ο προπονητής του είναι υποχρεωμένος εδώ και κάμποσο καιρό να φτιάχνει πλάνο για… τέσσερις αγώνες.

Στην Τούμπα οι ερυθρόλευκοι πήγαν στη σέντρα έχοντας απόσταση έξι βαθμών από τον ΠΑΟΚ, συνεπώς ήταν υποχρεωμένοι να παίξουν τα ρέστα τους, άσχετα αν δεν τους βγήκε το σχέδιο, μετά και το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν. Όπως αποδείχθηκε όμως, όχι μόνον από το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως από την εικόνα του αγώνα, θα έπρεπε πρώτα να σώσουν (και εκείνη) την παρτίδα και μετά να την κερδίσουν αντί να βρεθούν να κυνηγάνε από το ξεκίνημα.

Με την Ντιναμό μπήκαν δύο φορές μπροστά στο σκορ αλλά ισοφαρίστηκαν και τις δύο. Συνεπώς κι εδώ προκύπτει το έλλειμμα τακτικής, το οποίο δεν συνδέεται απαραίτητα με τα πρόσωπα, με ποιους παίκτες επιλέγει δηλαδή ο Μαρτίνς ή (μόνο) με τις αντοχές, αλλά έχει να κάνει κυρίως με τη διαχείριση των αγώνων.

Μας τα επιβεβαιώνουν όλα αυτά και οι τελευταίες αναμετρήσεις με την ΑΕΚ. Πέρυσι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και στα δύο παιχνίδια. Μπήκε με 2-0 μπροστά στο ΟΑΚΑ και τελικά έφυγε χαμένος με 3-2. Στο Καραϊσκάκη άνοιξε το σκορ μετά το 80’ και δέχθηκε δύο γκολ στο φινάλε του ματς. Και εφέτος στον πρώτο γύρο έγινε το αφεντικό από το γκολ του Φορτούνη, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 90’ και έχασε την ευκαιρία με τον Φετφατζίδη στο 90+4΄.

Του το λέει η μπάλα του Ολυμπιακού να παίξει διαφορετικά. Το «μυστικό» είναι στην άμυνά του κι όχι στην επίθεση όπου έχει σκοράρει σε όλους τους αγώνες.  Για αυτό και οι παίκτες του Μαρτίνς θα πρέπει να παίξουν με μυαλό στα… πόδια και να αποφύγουν τις επιπολαιότητες. Πόσο μάλλον τούτη τη φορά που είναι αυτοί μπροστά με πέντε βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ έχει την υποχρέωση να παίξει τα ρέστα της και να ρισκάρει, αν και η κλασική τακτική της είναι να μένει στο μισό γήπεδο και να χτυπάει στην κόντρα, όπως κάνει και ο ΠΑΟΚ.

Έχει… αλλάξει το σύγχρονο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και ο πρώτος δεν κρίνεται από την επίθεση, αλλά από το πόσο μετράει στην άμυνά του. Ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια ότι απεχθάνεται μία τέτοια συμπεριφορά, αφού έχει μάθει από την ίδρυσή του να επιτίθεται, να νικά και να κατακτά τίτλους, όμως στην παρούσα φάση είναι υποχρεωμένος να προσαρμοστεί στα δεδομένα που έβαλε στα γήπεδο αυτής της χώρας η εξυγίανση. Μπορεί να μην του είναι τόσο απλό να συμβιβαστεί με αυτήν την πραγματικότητα, όμως δεν είναι δα και τόσο δύσκολο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ