Θέμα μυαλού και Πιτίνο

Θέμα μυαλού και Πιτίνο

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να διεκδικήσει ένα ακόμα τρόπαιο σε ένα ματς, που μόνο εύκολο δεν φαίνεται να είναι.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να διεκδικήσει σήμερα το 19ο Κύπελλο της ιστορίας του και να συνεχίσει ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ κατακτώντας ένα τουλάχιστον τρόπαιο από το 1996 και έπειτα.

Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ στον τελικό του θεσμού και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει ο Ρικ Πιτίνο είναι να «μιλήσει» στο μυαλό των παικτών του.

Μετά από όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο, οι πράσινοι ίσως να θεωρήσουν πως ουσιαστικά το πήραν το Κύπελλο και η αποστολή τους σχεδόν τελείωσε.

Καμία αποστολή δεν θεωρείται πως τελειώνει πριν καν ξεκινήσει και ασφαλώς το περσινό πάθημα του Ολυμπιακού, που στο ίδιο γήπεδο έχασε τον τελικό από την ΑΕΚ παίζοντας πολύ άσχημα.

Η διαφορά δυναμικότητας έναντι του ΠΑΟΚ είναι σημαντική και ασφαλώς καθιστά τον Παναθηναϊκό ως φαβορί τουλάχιστον στα χαρτιά.

Υπάρχει όμως και η δίψα των Θεσσαλονικέων, που μετά από είκοσι χρόνια είναι παρόντες σε τελικό Κυπέλλου και θέλουν προφανώς να γράψουν ιστορία.

Συνεπώς για το «τριφύλλι» είναι κομβικό σημείο ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσει το παιχνίδι από την αρχή. Πνευματικά, αγωνιστικά και τακτικά. Η ευθύνη του Ρικ Πιτίνο είναι μεγάλη σε αυτό το κομμάτι, διότι η νοοτροπία με την οποία αγωνιστούν οι παίκτες του έχει να κάνει με τη δουλειά που έχει γίνει στα αποδυτήρια και στις συζητήσεις του τεχνικού τιμ με την ομάδα.

Στον Παναθηναϊκό περιμένουν να δουν τον ΠΑΟΚ να «οχυρώνει» τη ρακέτα του και να ρισκάρει το περιφερειακό σουτ του Καλάθη γνωρίζοντας την αδυναμία του ελληνοαμερικανού να σκοράρει από τα 6.75μ.

Συνεπώς θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να περάσουν τη μπάλα μέσα στη ρακέτα και να «φθείρουν» τους ψηλούς του ΠΑΟΚ. Ανοίγοντας παράλληλα τους διαδρόμους στον Κιλπάτρικ. Για ένα ακόμα παιχνίδι θα είναι εμφανής η λειψανδρία στην περιφέρεια, μια και υπάρχουν μόλις τρεις ετοιμοπόλεμοι γκαρντ με τον Λάνγκφορντ όπως έδειξε στο ματς με τον Ολυμπιακό να είναι εμφανώς ανέτοιμος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ