Μια 4άρα, ένα πρωτάθλημα…

Μια 4άρα, ένα πρωτάθλημα…

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κανονικότητα και στους θριάμβους επί της ΑΕΚ. Είχαν μαζευτεί πολλά. Αυτή η 4αρα όμως είναι το ξεκίνημα για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν…

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε απόψε. Τα τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο, η εντυπωσιακή μετάλλαξη από χάλια στο πρώτο 45λεπτο σε ομάδα-μοντέλο στην επανάληψη, ο διασυρμός ενός αντιπάλου που τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί πολλά στα ντέρμπι. Όλα αυτά ήταν απαραίτητα τούτη την χρονική στιγμή για τον Ολυμπιακό. Το τι συνέβη στο ματς μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Το θέμα ξέχωρα από μια νίκη που επιστρέφει την κανονικότητα του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι άλλο. Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε μια ακόμη 4αρα κατά της ΑΕΚ, έναν ακόμη θρίαμβο. Σε χρόνια εξυγίανσης ήταν η πρώτη. Άργησε αλλά ήρθε. Μαζί εξασφάλισε την 2η θέση του πρωταθλήματος.

Αρκεί αυτό για Ολυμπιακό; Προφανώς και ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που θα πανηγυρίσει την 2η θέση. Δεν το έκανε ποτέ στην ιστορία του, δεν θα το κάνει τώρα. Αυτό που κέρδισε όμως απόψε ο Ολυμπιακός είναι πρωτίστως η ηρεμία του για το «αύριο» της ομάδας. Μετά την Τούμπα και την τραγική εικόνα ο Ολυμπιακός κλονίστηκε. Βλέπετε μιλάμε για τον κορυφαίο σύλλογο της χώρας. Την Πέμπτη στάθηκε και άτυχος. Τώρα θριάμβευσε και έχει πλέον την ευχέρεια να προχωρήσει στον βασικότερο στόχο που έχει. Να συνεχίσει στο δρόμο που ξεκίνησε ο Μαρτίνς για την δημιουργία της νέας ομάδας που θα κυριαρχήσει ξανά στην Ελλάδα.

Η «κίτρινη» παρένθεση ολοκληρώθηκε, ο Ολυμπιακός απόψε ξεκίνησε ουσιαστικά για την «ασπρόμαυρη» παρένθεση. Θα είναι πιο δύσκολο καθώς ο ΠΑΟΚ και καλύτερη ομάδα διαθέτει από την ΑΕΚ, και ο Ιβάν τα «χώνει» και το σύστημα είναι δικό του.

Όμως αυτή η 4αρα τον οδηγεί με ηρεμία για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Με τον Μαρτίνς στο τιμόνι που άπαντες πρέπει να πάψουν να αμφισβητούν στην πρώτη στραβή. Σε αυτό το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός παίρνει τα λιγότερα που θα μπορούσε. Την 2η θέση.

Στο επόμενο πρωτάθλημα με σωστές κινήσεις το καλοκαίρι θα πάρει αυτό που πραγματικά αξίζει. Τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα μεγάλο κίνητρο, θα είναι έτοιμη ομάδα και όχι όπως φέτος θα φτιαχτεί σε… μια νύχτα και βεβαίως θα έχει τον Μαρινάκη να τα «σπρώχνει» και πάλι γιατί απλά βλέπει πως με υπομονή όλα γίνονται ακόμη και όταν όλοι είναι απέναντι σου. Ακόμη και όταν το σύμπαν συνωμοτεί εις βάρος σου.

Ο Ολυμπιακός πλέον πάει στο Κίεβο για τη μεγάλη μάχη της πρόκρισης και βλέπει μπροστά του και το Κύπελλο. Για τον Ολυμπιακό όμως, ακόμη και όταν δεν παίρνει το πρωτάθλημα, ποτέ το Κύπελλο δεν μπορεί να είναι από μόνος του στόχος.

Ξαναλέω, ο στόχος είναι το επόμενο πρωτάθλημα που θα έρθει με πίστη σε υπομονή σε αυτό το ωραίο και σπουδαίο που φτιάχνεται με τον Μαρτίνς!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ