Ο Λουτσέσκου βγάζει άσους από το… σκουφί του!

Ο Λουτσέσκου βγάζει άσους από το… σκουφί του!

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται άλλους 18 βαθμούς στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές για να κλειδώσει και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα.

Χωρίς να παίξει σούπερ μπάλα, ο ΠΑΟΚ πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από τη Ριζούπολη κερδίζοντας με 5-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης. Μπορεί να έβαλε πέντε γκολ και να έχασε 4-5 ακόμη, αλλά έπαιξε στο ρελαντί. Δε χρειάστηκε να παίξει σε πιο υψηλό επίπεδο από τη στιγμή που πριν κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 2-0. Εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και το μόνο που έμοιαζε να έχει ενδιαφέρον ήταν το πόσα θα γράψει το κοντέρ.

Το τελικό 5-1 ήρθε χωρίς πολύ ιδρώτα. Ο ΠΑΟΚ έβαλε άλλους τρεις εύκολους πόντους στο σακούλι (εύκολους τους έκανε ο ίδιος να φαίνονται…) που συνεχίζει να γεμίζει. Πλέον ο Δικέφαλος (που έχει 19 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 21 ματς) χρειάζεται άλλες έξι νίκες στις εννέα τελευταίες αγωνιστικές ή 18 βαθμούς (θα μπορούσαν να είναι και πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες…) για να κλειδώσει και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα.

Η σοβαρότητα, η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά με την οποία συνεχίζει να προσεγγίζει κάθε παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με την ποιότητα του ρόστερ που διαθέτει τον κάνουν να δείχνει ανίκητος.

Και ο Λουτσέσκου βγάζει άσους όχι από τα μανίκια του αλλά από το… γούρικο σκουφί του, για το οποίο ακούστηκε και σύνθημα από τον κόσμο στη Ριζούπολη: «Μην ξαναβγάλεις το σκουφί, πρωτάθλημα θα πάρουμε» τραγούδησαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και μετά ακολούθησε το «happy birthday to you» την ώρα του ματς, καθώς την Κυριακή (17/2) είχε τα γενέθλιά του!

Για να επιστρέψουμε στους άσους που βγάζει ο Ρουμάνος, αρκεί να αναφέρουμε τα εξής: σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό έκανε τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα, χρησιμοποιώντας τους Ολιβέιρα, Πέλκα και Λημνιό αντί των Σάκχοφ, Ελ Καντουρί και Ζαμπά.

Ο Πέλκας σημείωσε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, ο Ολιβέιρα (ο οποίος είναι μεγάλη παικτούρα) πέτυχε το δεύτερο και ο Λημνιός έβγαλε την ασίστ για το 3ο!

Μετά περνάει αλλαγή τον Σφιντέρσκι στο 76’ και ο Πολωνός βάζει γκολ στο 78’!

Ρίχνει στη μάχη και τον Ενρίκε στο 81’ και βάζει και αυτός γκολ στο 89’!

Είναι αυτό που λέμε ότι γεννάνε και τα κοκόρια του…

Σίγουρα πάντως δεν είναι τυχαία η φόρμα που έχει ο ΠΑΟΚ μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν, την οποία πιστώνεται ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του. Αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο Ρουμάνος είναι να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας και οι νεοφερμένοι για να έχει περισσότερες επιλογές και λύσεις στα τελευταία 13 ματς της σεζόν.

Τόσα θα είναι τα ματς που μένουν εφόσον φτάσει ο ΠΑΟΚ και έως τον τελικό του Κυπέλλου.

Διότι εκτός από το πρωτάθλημα ο Δικέφαλος θέλει και το Κύπελλο (για τρίτο σερί χρόνο) ώστε να φτάσει στο πρώτο νταμπλ της ιστορία του.

Και με τη φόρα που έχει δείχνει σίγουρα ικανός να τα καταφέρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ