Τα κέρδη του ΠΑΟΚ από το ματς της Ριζούπολης

Τα κέρδη του ΠΑΟΚ από το ματς της Ριζούπολης

Ο ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, εκτός από τα πέντε γκολ που σημείωσε, κέρδισε και πολλούς ποδοσφαιριστές που τη νέα χρονιά θα ανεβάσουν το αγωνιστικό επίπεδο του Δικεφάλου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Δικέφαλος στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης, πέρασε ένα εύκολο απόγευμα και χωρίς να κουραστεί πήρε άλλη μια νίκη την 19η σε 21 παιχνίδια μέχρι στιγμής. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και αυριανός πρωταθλητής εκτός από τους τρεις βαθμούς βρήκε κερδισμένος και σε άλλα πράγματα, όπως η παρουσία νέων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα, αλλά και το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ φιλάθλων-προπονητή και παικτών.

Ας ξεκινήσουμε απ’ αυτά που είδαμε στο χορτάρι. Αρχικά θα σταθούμε στην παρουσία του Σέρζιο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος με την εμφάνιση του πιστοποίησε την κλάση του. Εκτός από το ωραίο τελείωμα που είχε ήταν και η γενική παρουσία του με την οποία έδειξε ότι έχει προσαρμοστεί απόλυτα στην ομάδα και το πνεύμα της. Πολύ σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του Δημήτρη Πέλκα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, επέστρεψε δριμύτερος πετυχαίνοντας γκολ με κεφαλιά (!), ενώ είχε και μια πολύ καλή απόδοση.

Τι να πει κανείς για τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που εμφανίζεται πιο αέρινος από ποτέ. Δεν ξέρω αν το νέο συμβόλαιο που έχει πλέον με τον ΠΑΟΚ ή η θέση που τον χρησιμοποιεί στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ο Λουτσέσκου βοήθησαν τον Ολλανδό να δείξει ένα πρόσωπο. Χωρίς καν να ιδρώσει, ήταν ένας περίφημος οργανωτής, βγάζοντας ωραίες συνεργασίες.

Ένα ακόμη νέο πρόσωπο το οποίο θα μας απασχολήσει για τα καλά τη νέα χρονιά είναι ο Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός έχει την αίσθηση του γκολ και φροντίζει να το δείχνει έστω και αν αγωνίζεται ελάχιστα λεπτά. Το γκολ που πέτυχε στη Ριζούπολη θα τονώσει ακόμη περισσότερο το ηθικό ενός παίκτη, που είναι βέβαιο ότι έχει να δώσει πολλά στην ομάδα. Από κοντά και ο Πέδρο Ενρίκε, που σκόραρε κι αυτός με το που μπήκε στο ματς για να «φωνάξει» ότι αυτή τη φορά ήρθε για να μείνει και όχι να δοθεί για τρίτη φορά δανεικός το καλοκαίρι. Ο Βραζιλιάνος, όταν βρίσκεται στον ΠΑΟΚ νιώθει σα να είναι στον παράδεισο και θέλει να παραμείνει στην Τούμπα.

Αυτόν που θέλουν να δουν οι περισσότεροι στην Τούμπα είναι ο Σβέριρ Ίνγκασον. Ο Ισλανδός αμυντικός αναμένεται στα παιχνίδια που έρχονται να πάρει και αυτός τις ευκαιρίες του προκειμένου να δείξει τους λόγους που οι υπεύθυνοι των μεταγραφών του ΠΑΟΚ επέμεναν τόσο πολύ για την απόκτηση του ξοδεύοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δικέφαλος μ’ αυτό το υλικό που διαθέτει και με τις όποιες προσθήκες γίνουν από το ψηλότερο ράφι το προσεχές καλοκαίρι θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2020. Όμως πλέον δεν φτάνει να πρωταγωνιστεί μόνο εντός συνόρων, αλλά και εκτός. Οι Ασπρόμαυροι χρειάζονται πλέον και την ευρωπαϊκή καταξίωση. Η ομάδα τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στο Champions League και ο μεγάλος στόχος θα είναι η πρόκριση στους ομίλους.

Εκτός από τις ομορφιές που είδαμε στον αγώνα με την Ελαφρά Ταξιαρχία είχαμε και στις κερκίδες και στο απίστευτο δέσιμο που υπάρχει μεταξύ φιλάθλων και Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος αμφισβητήθηκε από τις πρώτες ημέρες του στον ΠΑΟΚ. Τώρα όμως όλοι πίνουν νερό στο όνομα του. Ο κόσμος έχει αναγνωρίσει πως αυτή η αγωνιστική αλλαγή οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον 50χρονο τεχνικό. Πλέον, υπάρχει μεταξύ προπονητή και φιλάθλων ένα δέσιμο που αυτό πολύ δύσκολα θα σπάσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ