Η ψυχολογία του κόσμου και η Λεωφόρος

Η ψυχολογία του κόσμου και η Λεωφόρος

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν έχουν πολλά ερεθίσματα για να μεταβούν στο ΟΑΚΑ. Η πιθανότητα να μπει η Λεωφόρος στην εξίσωση.

Τα 2.058 εισιτήρια που διέθεσε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης σαφώς και δεν αποτελούν κολακευτικό αριθμό για τον σύλλογο.

Δικαιολογίες υπάρχουν. Οι κακές καιρικές συνθήκες, το γεγονός ότι το ματς έγινε στις 19.00 το Σάββατο κι ο καθένας προτιμάει να πάει κάπου με την οικογένειά του, η μετάδοση από ελεύθερο κανάλι, σαφώς και παίζουν τεράστιο ρόλο. Όλες αυτές οι δικαιολογίες, όμως, μπορεί να θεωρούνταν (και στην πραγματικότητα να είναι κιόλας), περιττές αν η ομάδα βρισκόταν στην κορυφή, αντί στην έκτη θέση ή ακόμα και στην πέμπτη.

Ο οπαδός του Παναθηναϊκού για το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν έχει ψυχολογία. Δεν είναι μόνο αν γουστάρει ή όχι τον Αλαφούζο και τους συνεργάτες του στη διοίκηση. Η ομάδα δεν έχει υψηλούς στόχους και όραμα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Οι οπαδοί είδαν νίκες στο ξεκίνημα, έφτιαξε η διάθεσή τους, πήγαν στο ΟΑΚΑ. Τελείωσαν οι νίκες, τελείωσε και η προσέλευση. Ό,τι κι αν λέμε όλοι μας για νέα αρχή με παιδιά από την Ακαδημία.

Στην ΠΑΕ απογοητεύτηκαν με την παρουσία του κόσμου κόντρα στους Αρκάδες και μπορεί ο αριθμός να μοιάζει σοκαριστικά μικρός, ωστόσο, δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν. Ο Έλληνας οπαδός θέλει νίκες. Μην το πάμε μόνο στον Παναθηναϊκό. Στον ΠΑΟΚ είναι τέτοια η ψυχολογία, που σε αγώνα της Κ19, έστω κι αν ήταν διεθνής, πήγαν περίπου 10.000 οπαδοί στο γήπεδο. Το «τριφύλλι» πήρε το νταμπλ το καλοκαίρι του 2010 και παρά το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει ήδη οι κόντρες μεταξύ των μετόχων, τα εισιτήρια διαρκείας εκείνο το καλοκαίρι εκτοξεύτηκαν στις 31.000. Επειδή υπήρχε ψυχολογία.

Η διοίκηση και οι Νταμπίζας, Δώνης καλά θα κάνουν να τηρήσουν το πλάνο που έχουν εκπονήσει από το περασμένο καλοκαίρι. Προέχει η επιβίωση, ν’ αρχίσουν τα χρέη να μειώνονται, μήπως και βρεθεί κάποιος και δώσει όραμα στον κόσμο και φέρει παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα, που θ’ αντέξουν το βάρος της φανέλας του «τριφυλλιού» και θα οδηγήσουν τον σύλλογο στην κορυφή.

Έχω ξεκαθαρίσει, βέβαια, ότι ακόμα κι αν δεν έρθει το προσεχές καλοκαίρι επενδυτής ή έστω ισχυρός συμπαίκτης, ο νυν μεγαλομέτοχος θα πρέπει να αυξήσει το μπάτζετ. Πάντα στο πλαίσιο που αντέχει, σύμφωνα με τα έσοδά της, η ΠΑΕ και η δική του τσέπη. Διαφορετικά ούτε του χρόνου μπορεί να μιλάει κάποιος για πρωτάθλημα και δεύτερη θέση (αναφέρομαι σ’ αυτές που οδηγούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Όσο, όμως, το πλάνο προβλέπει σκληρό μνημόνιο, η ομάδα δεν θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική, άρα και η προσέλευση του κόσμου ανάλογη. Θα υπάρχει κόσμος στα ντέρμπι με τους εμπορικούς αντιπάλους, άντε και στο Κύπελλο όσο προχωράει η διοργάνωση και μέχρι εκεί.

Γι’ αυτό και αναμένεται μετά το τέλος της διαδικασίας της αδειοδότησης να ανοίξει κουβέντα για την επιστροφή στη Λεωφόρο. Μιας και έχουν βελτιωθεί και οι σχέσεις Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου. Η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού είναι μικρή, δεν είναι λειτουργική και γενικά έχει πολλά μειονεκτήματα. Το θέμα φυσικά είναι τι ομάδα έχεις και τι στόχους θα κυνηγάει. Αν έχεις ποιοτικό ρόστερ που παίρνει νίκες και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις το ΟΑΚΑ θα έχει παλμό. Όσο μεγάλο κι αν είναι. Το είδαμε και φέτος στην αρχή. Δεν γέμισε, αλλά είχε ωραία ατμόσφαιρα.  Αν είναι, ωστόσο, να έχεις ένα σύνολο που δεν μπορεί να πάει πάνω από την τρίτη, τέταρτη, πέμπτη θέση, τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για εισιτήρια από 2.000-3.000 έως μάξιμουμ 6.000-7.000 σε μη εμπορικά ματς. Αυτοί οι αριθμοί στο ΟΑΚΑ χτυπούν άσχημα. Στη μικρή και κλειστή Λεωφόρο όχι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ