Ας επικεντρωθεί τώρα στο μπάσκετ

Ας επικεντρωθεί τώρα στο μπάσκετ

Αφήνει στην άκρη προσωρινά την βρωμιά της ελληνικής πραγματικότητας ο Ολυμπιακός και κάνει μία νέα αρχή στην Ευρωλίγκα με την Εφές, για να μην έχει περιπέτειες και τεράστιο άγχος στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα, το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού έχει απομακρυνθεί από τον δρόμο του. Δεν ασχολούμαστε με μπάσκετ ρε γαμώτο. Ελάχιστα πράγματα για το κομμάτι που ενδιαφέρει και τον περισσότερο κοσμάκη στην τελική. Βέβαια η ρίζα του κακού είναι μία και σίγουρα όχι οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι θα το πάνε μέχρι τέλους εντός των συνόρων για να γλυτώσουν από την μιζέρια της χώρας μας και το χάλι που έχουν καταντήσει το άθλημα οι άνθρωποι που έχουν.. ριζώσει στις θέσεις τους.

Ας μην το πάμε πάλι εκεί. Επιστρέφουμε στην Ευρωλίγκα και η εικόνα του Ολυμπιακού δεν είναι αυτή που του αρμόζει για την περίοδο που διανύουμε. Χρονο μπορώ να δώσω στην ομάδα, υπομονή έχω τεράστια και είναι γνωστό τοις πάσι αυτό. Αναζητώ ένα πλάνο όμως και μία αχτίδα ανάκαμψης. Οι Ερυθρόλευκοι, ακόμα και τώρα διεκδικούν το πλεονέκτημα έδρα στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Με πάσα ειλικρίνεια όμως, ας σηκώσει το χέρι του όποιος είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει. Αφήστε το… Καταλάβαμε τον ενδοιασμό σας.

ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Με τα προβλήματα να εμπεριέχουν πράγματα που δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ, ο Ολυμπιακός καλείται να ανατρέψει καταστάσεις. Η νέα αρχή είναι επιβεβλημένη για να μην πάει η χρονιά στράφι. Η Ευρωλίγκα είναι το μοναδικό πράγμα που οφείλει να εστιάζει η ομάδα του Πειραιά. Τα υπόλοιπα θα δρομολογηθούν εάν εμείνουν στις απόψεις τους οι Ερυθρόλευκοι και θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις προθέσεις της ΕΟΚ και για το αν έχει καταλάβει η ομοσπονδία τι ακριβώς διακυβεύεται.

Αν και το έχουν ήδη καταλάβει και ο φόβος μεγαλώνει. Ας συνεχίσω την σκέψη μου…

Ο Ολυμπιακός στα ματς που πέρασαν πριν τον ημιτελικό στο ΟΑΚΑ, έδειχνε ΑΡΡΩΣΤΟΣ. Με τους Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ να προέρχονται από προσωπικά θέματα και τον Πρίντεζη ντεφορμέ, η ομάδα του Πειραιά εκτός από το γνωστό της αμυντικό πρόβλημα, δεν μπορούσε να βάλει καλάθι στην επίθεση. Ελπίζω το μυαλό να έχει πλέον καθαρίσει, η δουλειά στο ΣΕΦ να έχει ωφελήσει και όλα όσα συνέβησαν αυτό το διάστημα να είναι καμπανάκι για την ανάταση των Ερυθρόλευκων εντός και εκτός παρκέ.

ΛΕΙΠΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ

Πως γίνεται να πει κάποιος ότι δεν θορυβείται εν τη απουσία του; Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Από την στιγμή που χτύπησε στο ΟΑΚΑ και στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, ο Μπλατ οφείλει να βρει το αντίδοτο σε αυτό το πρόβλημα. Το μοναδικό θετικό στην απουσία του Σπανούλη είναι ότι πρέπει οι υπόλοιποι να βγουν μπροστά. Να αναλάβει ευθύνες ο Στρέλνιεκς, να γίνει… άντρας ο Γκος, να υπερβάλλει εαυτό ο Ουέμπερ. Γιατί το λέω αυτό για τον τελευταίο; Επειδή είναι λίγο καιρό στον Ολυμπιακό και είναι στην περίοδο που προσαρμόζεται και η κάψα του για μπάσκετ είναι ικανη να του κάνει κακό στο παρκέ. Τι πρέπει να καλύψουν οι συμπαίκτες του στο παρκέ; Φέτος στην Ευρωλίγκα ο Σπανούλης έχει 10,6 πόντους σε 22 συμμετοχές, έχοντας 13 φορές παίξει ως… πενταδάτος για την ομάδα του Πειραιά.

Εχει 44% στο δίποντο (42/94 προσπάθειες) και 33% στο τρίποντο (36/108), ενώ πασάρει και 4,9 ασίστ ανά παιχνίδι σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι χωρίς τον εμβληματικό της αρχηγό, η ομάδα του Πειραιά μπορεί να γίνει ακόμα πιο απρόβλεπτη. Έχει συμβεί κατά το παρελθόν και σε μεγάλο βαθμό πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν και από την παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη, που είναι και ο έτερος των ηγετών του Ολυμπιακού. Απέναντι στην ήδη αθλητική Εφές, ο υπαρχηγός των Ερυθρόλευκων είναι αναγκαίος για να ξεκλειδωθούν τα ατού του Αταμάν. Σε μία έδρα που δεν είναι φόβητρο, οι παίκτες του Μπλατ καλούνται να δείξουν από τι υλικά είναι φτιαγμένοι, γιατί αλλιώς «bye bye» τέταρτη θέση και.. πονοκέφαλος ακόμα και για την 5η. Σενάριο που πρέπει να αποφευχθεί γιατί από κάτω από την 5η οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι και οι ελπίδες για Final 4 εξανεμίζονται.

ΥΓ1 Το ότι κάποιοι επιμένουν να λένε ότι είναι λάθος η έφεση με ξεπερνάει. Να σε δικάζουν λανθασμένα και να πρέπει να τους πεις και ευχαριστώ.. Να σοβαρευτούμε λίγο. Μιλώντας με άνθρωπο του ΕΣΑΚΕ ήταν σίγουρος και για την έφεση και για το ότι ήταν λάθος η πρώτη απόφαση.

ΥΓ2 Το είδαμε το λάικ αγαπητέ. Ξέρουμε ότι ασχολείσαι. Το ζητούμενο είναι ένα. Γιατί δεν απαντάς αφού το παίζεις και… έξυπνος; Τι κρύβεσαι πίσω από το πληκτρολόγιο. Ετσι όμως έχετε μάθει τα τελευταία χρόνια. Είτε με ψευδώνυμα, είτε ανώνυμα. Το τελευταίο διάστημα όμως δεν είστε λαλίστατοι. Μάλλον ξεμείνατε από τα έτοιμα κείμενα και δεν έχετε τι να γράψετε. Ο κόσμος καταλαβαίνει και έχει καταλάβει τι σημαίνει. Αυτός είναι και ο τελικός κριτής…

ΥΓ3 Τα έχουμε όλα, έχουμε και τους Προσίδηδες. Άλλη ανωνυμία και τούτη… Είπαμε. Αφού το παίζετε και έξυπνοι, γράψτε με το όνομά τα «στοιχεία» σας. Σιγά και τι έγινε. Επειδή θα σκάσει αγωγούλα από…. Κερατσίνι μεριά;

ΥΓ4 #MexriTelous και τα μυαλά στα μπλέντερ. Δεν έχω ξαναδεί τόσο έντονη κινητικότητα από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ολοι είναι μαζί τους. Τώρα που έγινε η αρχή δεν πρέπει να κάνουν καθόλου πίσω. Ηδη ανοίγουν στόματα και η ιστορία αυτή θα συνεχίσει. Οποιος αντέξει. Θα φανεί στο τελικό χειροκρότημα…

ΥΓ5 Τελικά ο Ολυμπιακός δεν την χάνει την Ευρωλίγκα; Μα γιατί; Αφού αλλά διαβάζαμε.. Τζόρντι μην τους χαλάς την μανέστρα.. Είναι σίγουροι.. Έχουν και στοιχεία..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ