«Σπρώχνει» εκατομμύρια για να τον δει στους ομίλους του Champions League

«Σπρώχνει» εκατομμύρια για να τον δει στους ομίλους του Champions League

Τον Γενάρη, ο ΠΑΟΚ, ανέβασε κατά πολύ τον πήχη στις μεταγραφές. Το καλοκαίρι, ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει να «σπρώξει» περισσότερα εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα που θα τον βάλει στους ομίλους του Champions League.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός στον ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά, ξεκίνησε, όχι όμως τώρα, αλλά τον Γενάρη. Οι Ασπρόμαυροι είχαν συγκεκριμένο πλάνο, δεν βγήκαν στα τυφλά και ούτε είχαν πανικό, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Πήγαν βάση σχεδίου και κατάφεραν να φέρουν ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Αναφερόμαστε στους Ολιβέιρα, Ίνγκασον, Σφιντέρσκι, Σίσιτς, αλλά και τους δικού του, Ενρίκε και Γιαννούλη. Στην Τούμπα έχουν ξεκινήσει από τώρα οι συζητήσεις για τον χτίσιμο του νέου ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται αποφασισμένος να «σπρώξει» άλλη μια χρονιά εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να δημιουργήσει μια ομάδα που θα είναι μόνιμη πρωταθλήτρια Ελλάδος τα επόμενα χρόνια. Αυτός είναι ένας από τους στόχους του.

Στο μυαλό του έχει πάντα την Ευρώπη. Δεν μπορεί να ξεχάσει τι έγινε το καλοκαίρι του 2017 όταν αποκλείστηκε από την Σουηδική Έστερσουντ, αλλά και φέτος με τις ήττες από ΜΠΑΤΕ και Βίντι αντίστοιχα. Ο Σαββίδης, δεν θέλει ο ΠΑΟΚ να κερδίζει εύκολα τα εγχώρια πρωταθλήματα και να πατώνει στην Ευρώπη, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν άλλες ομάδες. Επιθυμεί να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα με σύγχρονα όπλα που θα του προσδώσουν αυτό τον ευρωπαϊκό αέρα που του λείπει. Σε πρώτη φάση θέλει να δει το Δικέφαλο στους ομίλους του Champions League. Αυτό μπορεί να το πετύχει φέτος γιατί δεν θα βρει στο δρόμο του ομάδες τύπου Μπενφίκα.

Αυτός είναι ο λόγος που εδώ και μέρες γίνονται πολλές συζητήσεις για το ενδεχόμενο αγοράς των δικαιωμάτων του Πορτογάλου μέσου Σέρτζιο Ολιβέιρα. Οι εμφανίσεις του είναι ικανοποιητικές και φαίνεται να έχει δέσει αρκετά με τον Ζοσέ Μαουρίσιο στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Για να μπει ο ΠΑΟΚ στις τελικές συζητήσεις με την Πόρτο θα πρέπει πρώτα να έχει πάρει το «οκ» και του 26χρονου ποδοσφαιριστής. Για την ώρα όλοι βρίσκονται δίπλα του από τους συμπαίκτες του μέχρι την διοίκηση και κάνουν τα πάντα για να αισθανθεί ο Πορτογάλος σαν στο σπίτι του. Τα 12 εκατομμύρια είναι ένα μεγάλο ποσό, αλλά πολύ εύκολα μπορεί να πέσει.

Ο Σαββίδης θα ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια ευρώ και το καλοκαίρι φέρνοντας ποδοσφαιριστές ποιοτικούς και με ευρωπαϊκό αέρα. Αυτό έκανε και τον Γενάρη, όταν ο Πρίγιοβιτς άνοιξε την πόρτα της εξόδου. Τα χρήματα από την πώληση του Σέρβου ήταν αρκετά, όμως ο ίδιος επέλεξε να μην τα βάλει στη τσέπη του, αλλά να τα «ρίξει» στις μεταγραφές. Γνωρίζει, πως αν επενδύσει και πάλι τα έσοδά του θα είναι διπλάσια λόγω της εισόδου του ΠΑΟΚ στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, είναι το μεγαλύτερο δέλεαρ για κάθε ποδοσφαιριστή. Πόρτες οι οποίες ήταν κλειστές τα προηγούμενα χρόνια από φέτος θα ανοίξουν και για τον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός, ο Πορτογάλος, ο Ιταλός ποδοσφαιριστής όταν θα ακούσει ΠΑΟΚ δεν θα πει: «όχι ευχαριστώ». Θα είναι πιο ζεστός στο να έρθει στο κακό ελληνικό πρωτάθλημα λόγω της Ευρώπης.

Αυτός ίσως να είναι και ο λόγος που ο Φερνάντο Βαρέλα πει πιο γρήγορα το «ναι» στην ανανέωση του συμβολαίου του. Η προοπτική ο ΠΑΟΚ να παίξει στους ομίλους του Champions League ίσως θα είναι το μεγαλύτερο κίνητρο και προς τον Βαρέλα για να αφήσει στην άκρη και τους τελευταίους ενδοιασμούς του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ