Το μισογεμάτο ποτήρι και το… βαμβάκι του Σλοβάκου

Το μισογεμάτο ποτήρι και το… βαμβάκι του Σλοβάκου

Το πρόσημο της ευρωπαϊκής παρουσίας του Ολυμπιακού είναι αναμφίβολα θετικό. Μένει η πίκρα πως μπορούσε παραπάνω, όπως μένει και η ξεκάθαρη εικόνα πως δύσκολα θα τον άφηναν αν το επιχειρούσε…

Γεγονός πρώτο. Ο Ολυμπιακός μπορούσε κάλλιστα να έχει αποκλείσει την Ντιναμό Κιέβου.

Γεγονός δεύτερο. Οι Ουκρανοί δεν έδειξαν στα δύο 90λεπτα πως είναι καλύτερη ομάδα.

Γεγονός τρίτο. Η Ντινάμο ήταν όμως πιο αποτελεσματική. Με πέντε σουτ του ουσιαστικά έβαλε τρία γκολ και έτσι απλά πέρασε.

Γεγονός τέταρτο. Η παρουσία του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ από το καλοκαίρι που ξεκίνησε με την Λουκέρνη έως το Κίεβο έχει θετικό πρόσημο. Πέταξε από τους ομίλους την έκπληξη της Πρέμιερ Λιγκ και απέκλεισε από τους ομίλους την Μίλαν. Συνάμα ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που έφερε βαθμούς στη χώρα. Για άλλη μια χρονιά. Με δεδομένο μάλιστα πως το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός «χτίστηκε» από την αρχή με ότι αυτό συνεπάγεται τα όσα βίωσε φέτος (θετικά και αρνητικά) θα τον βοηθήσουν τη νέα σεζόν όπου δεν θα χρειαστεί να φτιαχτεί από την αρχή, θα χρειαστεί παρά μόνο «πινελιές».

Γεγονός πέμπτο. Ο Ολυμπιακός έχει την ατυχία να βρίσκει απέναντι του «δικούς του» ανθρώπους. Με εισαγωγικά πλέον. Που κάνουν ότι μπορούν για να τον πλήξουν ή αν προτιμάτε να βοηθήσουν τον αντίπαλο του. Όπως συνέβη στη ρεβάνς του Κιέβου. Δεν αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από τον Σλοβάκο διαιτητή Κρούζλιακ και την σχέση που τον συνδέει με τους Ουκρανούς, τον Λάκοβιτς και τον ιδιοκτήτη της Ντινάμο Κιέβου. Σίγουρα δεν αποκλείστηκε μόνο για αυτό τον λόγο.

Ο Σλοβάκος μας θύμισε την παλιά καλή ατάκα «με το βαμβάκι». Έδωσε ξεκάθαρη εικόνα πως δύσκολα θα άφηνε τον Ολυμπιακό να πάρει την πρόκριση ή να επιχειρήσει την ανατροπή. Η φάση του 42΄όπου κάλλιστα θα μπορούσε να αφήσει με 10 τους Ουκρανούς είναι η πλέον χαρακτηριστική. Άλλαζαν οι ισορροπίες. Το πώς χειρίστηκε παίκτες κλειδιά της ομάδας με τις αποφάσεις του, επίσης σημαντικό στην ψυχολογία και την ηρεμία των ερυθρολεύκων.

Γεγονός έκτο. Οι αντιδράσεις μετά από έναν αποκλεισμό, ειδικά όταν μιλάμε για Ολυμπιακό, είναι πάντα υπερβολικές. Από τα σόσιαλ μίντια μέχρι την κουβέντα με τους φίλους μας. Ξαφνικά «σβήνονται» όλα. Μετά Χριστόν προφήτες είναι πολλοί για να κρίνουν τώρα γιατί έκανε το ένα ή το άλλο ο προπονητής. Αν κάνει ή δεν κάνει ο στόπερ, ο επιθετικός κ.λ.π. Οι υπερβολές ποτέ δεν έκαναν καλό. Και στο σπουδαίο βράδυ και στο βράδυ του αποκλεισμού

Γεγονός έβδομο. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πολύ δρόμο. Η φετινή σεζόν μπορεί να του ανοίξει τον δρόμο για αυτό που οφείλει να πετύχει την επόμενη χρονιά. Για Ολυμπιακό δεν είναι συνηθισμένο κάτι τέτοιο, όμως συνέβη και πρέπει να το διαχειριστεί σωστά. Η σεζόν θέλει ηρεμία και προσοχή παντού για να μην παρασυρθεί ο σύλλογος. Η εξασφάλιση της 2ης θέσης φέρνει την ομάδα σε θέση μάχης για το Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι. Μένει και το Κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ