Ματς δίχως αύριο

Ματς δίχως αύριο

Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να βάλει… παρωπίδες και απλά να πάρει το ματς με τη Χίμκι.

Ο Αντριαν Πέιν στις δηλώσεις του λίγο πριν την προπόνηση της ομάδας χθες το απόγευμα ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής λέγοντας: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες».
Αυτή είναι ουσιαστικά η… ζωή των παικτών του Παναθηναϊκού πλέον στην Ευρωλίγκα, να παίζει κάθε ματς χωρίς να υπάρχει αύριο.

Ετσι κι απόψε κόντρα στη Χίμκι θέλει να κρατήσει ακέραιες τις ελπίδες του για να μπορέσει να περάσει στα πλέι οφ. Το ματς είναι στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου δεν νοείται να υπάρξει ούτε μια απώλεια, διότι ίσως να αποβεί μοιραία.

Οι Ρώσοι είναι κι αυτοί στην ίδια θέση με 9-13 ρεκόρ, ασφαλώς θέλουν να περάσουν στα πλέι οφ και γνωρίζουν πολύ καλά πως ο δρόμος τους περνάει και από το ΟΑΚΑ.

Συνεπώς για τον Ρικ Πιτίνο και τους παίκτες του είναι μονόδρομος χωρίς… αναστροφή η νίκη απόψε κόντρα στην πρώην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Βέβαια οι πράσινοι έχουν προβλήματα και ζητήματα στην εικόνα τους. Μπορεί τα πράγματα να έχουν βελτιωθεί σημαντικά στην αμυντική λειτουργία, αλλά στην επίθεση η ομάδα δεν βελτιώνεται.

Δεν είναι μόνο η εικόνα της στον τελικό του Κυπέλλου, όπου απέναντι σε μια απλή ζώνη, την οποία εφάρμοσε σωστά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, «κόλλησαν» παίκτες και προπονητής σουτάροντας με τη δεύτερη πάσα.

Είναι η συνολική παρουσία όταν ειδικότερα ο αντίπαλος κόβει τον αιφνιδιασμό και ελέγχει απόλυτα το ρυθμό πηγαίνοντας το ματς σε παιχνίδι «πέντε εναντίον πέντε». Εκεί η απουσία σουτέρ, η κακή απόδοση του Κιλπάτρικ, αλλά και η σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση χωρίς τη μπάλα κάνουν τον Παναθηναϊκό προβλέψιμο και δυσκίνητο.

Είναι κάτι που ο Πιτίνο θα πρέπει ν αντιμετωπίσει, διότι είναι ευδιάκριτο, ευανάγνωστο και εύκολα αντιμετωπίσιμο. Κι έτσι οι πράσινοι δεν μπορούν να πάνε μακριά. Το ζητούμενο είναι η ομάδα να αποκτήσει δεύτερο πλάνο στο παιχνίδι του και φυσικά ο Σον Κιλπάτρικ να ανεβάσει ρυθμούς.

Ο Αμερικανός είναι πολύ κακός, δεν σκοράρει, δεν πασάρει, είναι μπερδεμένος, ψάχνει να βρει το ρόλο του και ειδικά σε αυτή την συγκυρία με τα προβλήματα στους γκαρντ επιβάλλεται να δώσει αξιόπιστες λύσεις.

Οσο για το ματς απόψε η περιφερειακή άμυνα θα είναι το «κλειδί». Οι Ρώσοι σουτάρουν πολύ καλά από το 1 έως το 5 και στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι να τρέξουν, να «σπάσουν» σκριν και να δυσκολέψουν κάθε σουτ των αντιπάλων τους. Κυρίως όμως θα πρέπει η Χίμκι να μην πάρει τον έλεγχο του ρυθμού και να μην βάλει το ματς στο δικό της πλάνο.

Το κυριότερο όμως είναι να μπουν στο παρκέ οι πράσινοι με… παρωπίδες, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα και να παίξουν με μόνο στόχο να πάρουν το ματς έστω με έναν πόντο. Διότι δεν υπάρχει αύριο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ